Hajusteyliherkkyys ja ihana hajusteeton vaihtoehto + Arvonnan voittajat

Mies oli patikoimassa maaseudulla kuumana kesäpäivänä. Lähistöllä olevan puun varjo näytti houkuttelevalta. Mies näki oksasta roikkuvan kyltin: ”Aidan lähellä on lähde. Sen vesi on raikasta ja kylmää. Juo, jos olet janoinen.”

Mies meni lähteelle ja joi. Hän näki penkin, jossa myös oli kyltti: ”Istu alas ja lepää, jos olet väsynyt.” Mies näki omenakorissa kolmannen kyltin: ”Jos pidät omenoista, ota tästä.” Paikalle tuli vanhus, jolta mies kysyi kylteistä.

”Kyläläisiltä jää vettä käyttämättä. Tämä on myös hyvä paikka levätä. Muori muistutti tästä vanhasta penkistä, joka lojui hyödyttömänä ullakollamme. Niinpä toin sen tänne. Meillä on enemmän omenoita kuin jaksamme syödä. Kiinnitimme kyltit, ja näyttää niistä ainakin pientä iloa ihmisille koituneen.”

Mies kiitti vanhusta ja jatkoi virkistäytyneenä matkaansa. Päivän kääntyessä iltaan hän kirjoitti kokemuksensa innoittamana runon, joka elää yhä. Miehen nimi oli Samuel Foss ja hänen runoonsa sisältyvät sanat: ”Anna minun elää talossa tien varrella, ja olla ihmisille ystävä.”


Hajusteyliherkkä ei toivo kukkia lahjaksi

Se, että olet ihmiselle ystävä, ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun tulee kantaa penkki ja laittaa kylttejä tien poskeen. Sinun ei tarvitse antaa heille omenia tai rahaa tai muutakaan maallista. Ystävä toiselle voi olla yhtä lailla toisen huomioon ottamista muullakin tavalla. Voit avata oven kauppaan mennessäsi vanhukselle, voit antaa bussissa istumapaikkasi kyynärsauvoilla liikkuvalle tai voit hymyillä hänelle, joka tulee vastaasi apein mielin maata laahustaen. Voit tervehtiä iloisesti väsynyttä kaupan kassaa tai voit jättää hajusteet laittamatta, kun menet virastoon tai lääkäriin, kirjastoon tai mihin vain, missä on muitakin. Hajusteyliherkkiä on keskuudessamme paljon. Samoin astmaatikkoja, joilla hajusteet käyvät henkeen. 

Tiedän mistä puhun. Minulla on ystäviä muutamia, jotka eivät kestä hajusteita herkistymisen vuoksi, ja esimerkiksi äitini astma pahenee välittömästi hajuvesien tuoksusta. Itse ihme kyllä olen vielä kestänyt hajusteita. Kop kop kop .

Mitä oireita sitten hajusteyliherkkä saattaa saada siitä, että lähellä on vaikkapa hajuvesiä käyttäviä ihmisiä?

Jokaisellahan oireet ja altistuminen on tietysti yksilöllistä, ja joku sietää enemmän hajusteita ja joku ei yhtään. Tyypillisimpiä oireita ovat päänsärky, pahoinvointi, silmä-, limakalvo-, iho- ja hengitysoireet sekä monet pyörrytyksen ja väsymyksen kaltaiset yleisoireet. Pahimmillaan hajusteyliherkällä oireet estävät täysin työnteon tai vapaa-ajan vieton sellaisessa ympäristössä, jossa on yliherkkyyttä altistavia kemikaaleja. Kun yliherkkä ei altistu kemikaaleille, hän on oireeton.


Hajusteettomuus lähtee jo siitä, mitä laitat suihkun jälkeen kainaloosi. Toki herkemmät eivät siedä edes suihkutuotteiden tuoksuja. Puhumattakaan pyykinpesuaineiden tuoksuista, hiustuotteista jne. Käsittelen nyt kuitenkin tällä kertaa deodoranttien käyttöä ja niissä hajusteettomuutta. Sanomattakin selvää, että halutessasi olla mahdollisimman hajusteeton, hajuvettä ei saa laittaa. 

On aivan ihana tunne, kun voi olla toisille avuksi tai näinkin pieneltä kuulostava asia, kuin huomioonottaa ne hajusteet. Olla haisematta ja aiheuttamatta toiselle pahaa oloa. Yksi tällaisista ihanista hajusteettomista deodoranteista löytyi Ruohonjuuresta. Tämä sopii niin sinulle, kuin hajusteyliherkillekin.


Schmidt's voidedeodorantti on tuoksuton, alumiiniton eikä se sisällä minkäänlaisia eteerisiä öljyjä. Deodoranttivoide pitää hienhajut loitolla mutta ei tuki ihohuokosia eikä siten aiheuta iho-oireita, finnejä ja kutinaa kainaloihin. Tämä dödö on testattu ja todella ihanaksi ja hyväksi todettu. Minkäänlaista ihooiretta en ole saanut, muttei myöskään pahanhajuista hien eritystä ole havaittu. Soveltuu herkkäihoisellekin ihan siinä missä hajusteettomuuden vuoksi hajusteyliherkillekin. Ihqua! 


Voidetta otetaan kädelle mukana tulevalla pienellä lastalla ja lämmitetään hetki sormien välissä. Kuvassakin näet, että purkissa voidedeodorantti on kiinteää, mutta sormien välissä kevyesti hieroen paakut muuttuvat voiteeksi. Sen jälkeen se onkin helppo levittää puhtaisiin kainaloihin. 

Voidedeodorantti imeytyy nopeasti, eikä tahmaa vaatteita. Kaiken lisäksi tuotteella on desinfioiva ja ihoa hoitava vaikutus. Se, ettei deodorantti petä, mahdollistaa sen, ettei hajusteita tarvitse lisätä hajuvetenä tai parfyyminä. Voit olla raikas ja puhdas myös naturellinä. Samalla ystävällisyydenosoitus kanssaeläjillemme. Ja ainahan ei edes tarvitse olla hajusteyliherkkä, kun jo hajusteet aiheuttavat oireita. 

Oletko koskaan ollut ruuhkabussissa, jossa hajuvesipilvi alkaa kirvellä silmiä ja maistua suussa? Kurkkua ahdistaa ja kaihertaa?

Vegaaninen ja eläinkokeeton deodorantti sopii myös lahjaksi. Schmidt´s- tuotteita on Ruohonjuurella useampiakin, ja tätä deodoranttia myös hajustettuina niille päiville, kun hajusteiden käyttö on mahdollista. TÄÄLLÄ kaikki Schmidt´sit. Ja huomaa, että juuri tätä hajusteetonta deodoranttiakin voi saada eri kokoisina purkkeina sekä puikkona. Ihana ihana tuote päättää Ihana-teemaviikon. 

yhteistyöstä saatu voidedeodorantti Ruohonjuurelta


The House by the Side of the Road

by Sam Walter Foss (1858-1911)

There are hermit
souls that live withdrawn
In the peace of their self-content;
There are souls, like stars, that dwell apart,
In a fellowless firmament;
There are pioneer souls that blaze their paths
Where highways never ran;-
But let me live by the side of the road
And be a friend to man.

Let me live in a house
by the side of the road,
Where the race of men go by-
The men who are good and the men who are bad,
As good and as bad as I.
I would not sit in the scorner’s seat,
Or hurl the cynic’s ban;-
Let me live in a house by the side of the road
And be a friend to man.

I see from my house
by the side of the road,
By the side of the highway of life,
The men who press with the ardor of hope,
The men who are faint with the strife.
But I turn not away from their smiles nor their tears-
Both parts of an infinite plan;-
Let me live in my house by the side of the road
And be a friend to man.

I know there are brook-gladdened
meadows ahead
And mountains of wearisome height;
That the road passes on through the long afternoon
And stretches away to the night.
But still I rejoice when the travelers rejoice,
And weep with the strangers that moan,
Nor live in my house by the side of the road
Like a man who dwells alone.

Let me live in my
house by the side of the road
Where the race of men go by-
They are good, they are bad, they are weak, they are strong,
Wise, foolish- so am I.
Then why should I sit in the scorner’s seat
Or hurl the cynic’s ban?-
Let me live in my house by the side of the road

And be a friend to man.
Lupasin kertoa tänään vielä Syyskuun arvonnan voittajat, joille lähetän tuotenäytteet Beauty gardenin tuotteista. Voittajat tulevat tässä:

1. palkinto: Näytepakkaukset Kehäkukkaöljyä ja ála Tisane yövoidetta

-mummo; Onnea, onnea! Kehäkukka on lempikukkiani. Mukana kahdella arvalla.

2. palkinto: Näytepakkaukset Kehäkukkaöljyä ja ála Tisane yövoidetta

-salli m ; Onnea ja iloa paljon. Mukaan yhdellä arvalla. Salli.moilanen36@gmail.com


3. Palkinto: Näytepakkaus Kehäkukkaöljyä

-Hlj; Onnea! Mukana mukavassa arvonnassa kahdella arvalla. :) hiltuha(at)gmail.com

Toimittakaas yhteydenottolomakkeella (blogin nettiversion oikeassa sivupalkissa) nimi, osoite ja nimimerkki. Laita varuilta myös, mitä voitit, niin nopeutetaan palkintojen lähettämistä eteenpäin. Odotan osoitteita 9.10.2016 saakka.
Hurjasti onnea kaikille ja kiitos osallistujille! Olette parhaita!

Huomenna taas uudet tuulet puhaltavat. Siihen saakka, heikun keikun!

Kommentit

Minun työkaverini on tuoksuille yliherkkä. Yksi hajuveteni on ollut sellainen, että häntä kävi yskittämään, onneksi sain itseäni siinä töissä pestyä sen verran, että tuoksu ei käynyt häntä enää yskittämään.
Itse en pidä vahvoista tuoksuista, oma kauhistus on Chanel 5 parfumi, aina käy yskittämään.
Onnea arvonnan voittajille ja kivaa iltaa teille!
Joskus on niin pistävän hajuisia partavesiä, että mua alkaa yskittää heti. Mitähän varten miehet käyttää niin voimakkaita hajusteita. Meen isätä ei voi käyttää, sanoo että maistuu aivan suussa.
Olipa toi deodorantti erikoista, en ole enemmin nähnyt tai kuullut.
mummo sanoi…
Voi miten mukava yllätys lopussa, kiitos. Maltoin lukea koko tekstin. Itse viimeksi kärsin Sami Hedbergin esityksessä edessäni istuneen nuoren miehen voimakkaasta tuoksusta. Kävi ihan henkeen, vaikken varsinaisesti mikään astmaatikko tai allerginen olekaan. Itse käytän sekä pyykinpesuaineissa että dödöissä ja muissa hajusteettomia tuotteita. Hyvä kun testasit tuon deodorantin, ostin kerran Ruohonjuuresta ystävämyynnistä dödöä ja se oli pahan tuoksuista.
Pitääkin tuota joskus kokeilla kun pääsen siellä kaupassa käymään.
Unknown sanoi…
Kiva luin koko jutun oli mielenkiintoinen. Ja lopussa vielä arpa onnikin oli käynyt. Kiitos.
Eija sanoi…
Minulla on astma ja jotkin hajusteet aiheuttavat ahdistusoireita. Muutaman kerran olen joutunut jäämään bussista pois ja jatkamaan toisella, kun on hajut käyneet henkeen. Dödö onkin uusi tuttavuus minulle, kokeilemisen arvoinen.
SatuKoo sanoi…
Mulla on jonkin sortin hajusteyliherkkyys. Voi sitä pääkipua ja huonoa oloa, joka hajuste"pommeista" seuraa.
Tsemppiä viikkoon! :)
Meillä on hajuton työpaikka. Hyvä niin, koska olen saanut ihanista tuoksuista esim. linja-autossa todella rajuja astmakohtauksia. Onnea voittajille.