Tomaatti-vuohenjuustokeitto ja spekulaas
TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO
AINEKSET (6 annokseen):
1 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl juustokuminaa
1000 g paseerattua tomaattia
1 kpl kasvisliemikuutiota
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl sokeria
200 g vuohenmaitojuustoa
1/2 dl tuoretta oreganoa (hienonnettuna)
KORISTELUUN
1/2 dl tuoretta oreganoa
100 g vuohenmaitojuustoa
VALMISTUS:
Kuori sipulit sekä porkkanat ja kuutioi ne. Kuullota kasvikset kattilassa öljyssä. Lisää juustokumina ja jatka paistamista muutama minuutti.
Kaada joukkoon paseerattu tomaatti (2 prk) ja lisää liemikuutio sekä vesi. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
Mausta tomaattikeitto suolalla, rouhitulla pippurilla ja sokerilla.
Soseuta tomaatti-vuohenjuustokeitto sauvasekoittimella sileäksi. Murustele vuohenjuusto sattumiksi tomaattikeiton sekaan.
Viimeistele tomaattikeitto vuohenjuustolla ja hienonnetulla oreganolla.
Vinkki: Meillä oreganon sijaan käytettiin tuoretta basilikaa ja paahdettiin pannulla leipäkuutioita keiton sekaan. Juustokuminaa ei ollut, muttei keitto siitä huonontunut. Tomaatit paseerasimme itse.
Jälkiruuaksi kahvit ja spekulaasit, eli hollantilaiset maustekeksit.
Kommentit
Oikein ihanaa viikonloppua Viltsu.
Mukavaa viikonloppua teille