Boureki
boureki ja kanafile |
Boureki
3 isoa kesäkurpitsaa
2 isoa perunaa
1 iso sipuli
3/4 dl oliiviöljyä
4-5 valkosipulin kynttä
3 dl dl juustoraastetta, kuten rigottaa tms
2 tl tuoretta minttua
suolaa ja pippuria
vajaa dl jauhoja
1/4 dl vettä
Kuumenna uuni 170C.
Laita kesäkurpitsa, peruna ja sipuli syvään kulhoon ja ripottele puoli kupillista jauhoja, suolaa ja pippuria maun mukaan(varoen, sillä juustossa on myös suolaa), kaikki juustoraaste, minttu, valkosipuli, oliiviöljy, ja sekoita keskenään hyvin.
Kaada seos voideltuun (oliiviöljy) vuokaan
Painele siivut alas vielä kämmenillä. Kaada varovasti 1/4 kupillinen vettä päälle.
Paista noin 1 tunti ja 20 minuuttia. (jos boureki vaikuttaa liian kuivalta paistamisen aikana, voit lisätä vettä - mutta varovaisesti, kesäkurpitsa ja peruna itkevät myös nestettä).
Annetaan jäähtyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
jälkiruoka |
Kommentit
Mukavaa sunnuntai-iltaa!