Siirry pääsisältöön

Inspiration: henkarista uudeksi esineeksi

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!!
voittaja selviää pian...


Muistatko ne vanhempien ja isovanhempien puiset henkarit? Itse en lapsena niistä pitänyt lainkaan, koska jotenkin silloin niin moderni muovihenkari oli hienompi ja nimenomaan modernimpi. Kuitenkin omaan kotiin muuttaessani henkareista oli vielä pula ja äitini pakkasi minulle matkaan mukaan niitä puisiakin henkareita. Jälkeenpäin olen ollut kiitollinen siitä.


Enää ne puiset henkarit eivät ole tylsiä ja typeriä, vaan herättävät muistoja ja kaipuuta jonnekin menneisyyteen. Ei niinkään muistoihin palaamiseen vaan siihen ajatukseen, että ne henkarit ovat joskus olleet esimerkiksi mummillani käytössä, jota en koskaan edes tavannut. Tai tätini pikkutyttönä ripustanut leninkinsä siihen... 
Ehdottomasti nuo henkarit on säilytettävä!
Mutta vaatteilla leveät ja elottomat muoviset henkarit ovat kuitenkin paremmat minun mielestäni.
Siispä uusi elämä vanhalle henkarille keksittävä ja mikä muukaan voisi olla arvolleen sopiva, kuin kauniiden esineiden ripustin.


Tällä kertaa laitoin kaksi henkaria yhteen, mutta yksikin riittää oikein hyvin. Yhdestä henkaristahan voisi tehdä vaikkapa kaulakoruille ja rannekoruille ripustimen pieniä koukkuja ruuvaamalla alareunaan.  Henkarit voi myös halutessaan maalata sisustukseen sopivaksi. Ajatteleppa vaikkapa valkoista tai pinkkiä. Turkoosia tai mustaa. myös washi- ja muut kauniit teipit sopivat tähän tarkoitukseen. Niin saat samalla vaikkapa pilkkuja, nuotteja tai muita koukeroita helposti.


Minä jätin kuitenkin maalaamatta ja tuohon ylempään henkariin laittelin kuvia esille. Postikortteja, valokuvia, lapsen piirustuksia, atc-kortteja... Mielikuvituksella ei ole rajoja!
Voit käyttää vaikkapa koristeteippipalasta kiinnittämiseen, jos kyseessä ei ole valokuva, mikä kärsisi siitä. Tai voit ripustaa kortit ja kuvat myös erilaisilla klipseillä. Klipsit sopivat hyvin myös korvakoruille, jotka voit ripustaa klipsien renkaista roikkumaan. Minun klipsit sopivat tuohon henkarin koukkuun.


Kaikki kauniit ketjut ja korut eivät enää tarvitse lojua kaapin perukoilla tai ahtaassa korulippaassa, vaan saavat henkariripustimessa oikean arvonsa olemalla esillä osana sisustusta. Samalla ne on helppo ja nopea ottaa käyttöönkin tuosta. Koukkusysteemi on tässä erinomainen. Minulla ei nyt niitä koukkuja ollut, joten pujotin vain henkariin kaulakorut. Tällöin tasapaino on oltava molemmin puolin. 


Korvikset löysivät myös paikkansa henkarikoukun alapuolelle tulleesta renkaasta. 

Tässä oli vain yksi idea henkarin monipuolisuudesta. Muitakin käyttötapoja varmasti olisi. voithan vaikkapa ripustaa kauneimman leningin tai mummin rimpsumekon seinälle koristeeksi roikkumaan. 

Silloin kun minulla oli se Vilin verstas, minullahan oli siellä joulukalenteri tehty henkariin. Solmin nauhoilla paketit roikkumaan tuosta. 

Tuollaisesta tankohenkarista saa aurinkolaseille oivan säilytysripustimen. Laittaa ne lasit roikkumaan sangastaan tankoon. Nythän nuorisolla on se muoti, että aurinkolaseja ON oltava joka sävyyn.

Ja koska olen nukkunut hyvin viime yön, haluan pirtsakkana pimuna ilahduttaa teitä pienellä pika-arvonnalla. Laske, kuinka monta kertaa tässä postauksessa kirjoitettiin sana henkari missä tahansa muodossa. Ei siis ripustin, vaan pelkästään henkari-, henkarin, henkarissa... Myös tämän arvonta-ohjeen sanat lasketaan mukaan. :D

Arvonta loppuu 7.1.2013 ja silloin henkari-kisan voittaja voittaa tämän postikortin ja verstaani kätköistä 3 erilaista askarteluun liittyvää tarviketta: kuva, paperi ja koriste.

P.s. jottei valmiit vastaukset helpottaisi seuraavia arvaajia/laskijoita, tämän postauksen kommentit julkaisen VASTA arvonnan suoritettuani. :)Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
25 kertaa sai Riina lasketuksi. Ja juu, en jaksa laskea toista kertaa :D.
Riina Itkonen sanoi…
Ja noista henkareista piti sanoa vielä, että hyvä kun otit esille tn henkariasian, minun on pitänyt jo kauan tuunata henkareita, juuri noita puisia henkareita. Ja itseasiassa tehdä yhteen henkariin kiva koristus ja sitten laittaa siihen henkariin roikkumaan mun pikkutyttönä pitämä mekko ja laittaa se roikkumaan henkarissa sisustuselementtinä makkariin. Laskepa monta henkari sanaa tässä oli ja sitten saat palkinnoksi ehkä vaikka tuunatun henkarin :D.
Nanna sanoi…
Onpa ihanan tunnelmalliset henkarit ja kiva idea! Huh,olipa laskemista. 27 kertaa minä näin henkarin mutta varma en voi olla,pari kertaa piti aloittaa alusta:)
ViliMarika sanoi…
Riina, olet ihana! :) <3
Teea.K sanoi…
21 kpl sain minä laskettuun.
tarja.o sanoi…
no ainakin 25 kertaa oli henkari jossakin muodossa jollei mennyt jo laskutkin sekaisin:)
Tuula sanoi…
27 otsikko mukaan laskettuna. Hmm, ehkä melkoinen ääääää! Huuto sylissä vei suuren huomion.
Luin muuten ensin otsikosta "henkkarit" ja ihmettelin että mitä se ViliMarika höpisee vanhempien PUISISTA henkkareista, isälläni on ainakin ollut ajokortti pahvia, eikä puuta :D
Maca sanoi…
Minä sain peräti 26 henkaria!
Pia sanoi…
24 henkari sanaa (: jos jotain unohtu ihmettelen, niin monta kertaa laskin:D vilisee jo silmissä henkari sanat

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…