Siirry pääsisältöön

Inspiration: henkarista uudeksi esineeksi

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!!
voittaja selviää pian...


Muistatko ne vanhempien ja isovanhempien puiset henkarit? Itse en lapsena niistä pitänyt lainkaan, koska jotenkin silloin niin moderni muovihenkari oli hienompi ja nimenomaan modernimpi. Kuitenkin omaan kotiin muuttaessani henkareista oli vielä pula ja äitini pakkasi minulle matkaan mukaan niitä puisiakin henkareita. Jälkeenpäin olen ollut kiitollinen siitä.


Enää ne puiset henkarit eivät ole tylsiä ja typeriä, vaan herättävät muistoja ja kaipuuta jonnekin menneisyyteen. Ei niinkään muistoihin palaamiseen vaan siihen ajatukseen, että ne henkarit ovat joskus olleet esimerkiksi mummillani käytössä, jota en koskaan edes tavannut. Tai tätini pikkutyttönä ripustanut leninkinsä siihen... 
Ehdottomasti nuo henkarit on säilytettävä!
Mutta vaatteilla leveät ja elottomat muoviset henkarit ovat kuitenkin paremmat minun mielestäni.
Siispä uusi elämä vanhalle henkarille keksittävä ja mikä muukaan voisi olla arvolleen sopiva, kuin kauniiden esineiden ripustin.


Tällä kertaa laitoin kaksi henkaria yhteen, mutta yksikin riittää oikein hyvin. Yhdestä henkaristahan voisi tehdä vaikkapa kaulakoruille ja rannekoruille ripustimen pieniä koukkuja ruuvaamalla alareunaan.  Henkarit voi myös halutessaan maalata sisustukseen sopivaksi. Ajatteleppa vaikkapa valkoista tai pinkkiä. Turkoosia tai mustaa. myös washi- ja muut kauniit teipit sopivat tähän tarkoitukseen. Niin saat samalla vaikkapa pilkkuja, nuotteja tai muita koukeroita helposti.


Minä jätin kuitenkin maalaamatta ja tuohon ylempään henkariin laittelin kuvia esille. Postikortteja, valokuvia, lapsen piirustuksia, atc-kortteja... Mielikuvituksella ei ole rajoja!
Voit käyttää vaikkapa koristeteippipalasta kiinnittämiseen, jos kyseessä ei ole valokuva, mikä kärsisi siitä. Tai voit ripustaa kortit ja kuvat myös erilaisilla klipseillä. Klipsit sopivat hyvin myös korvakoruille, jotka voit ripustaa klipsien renkaista roikkumaan. Minun klipsit sopivat tuohon henkarin koukkuun.


Kaikki kauniit ketjut ja korut eivät enää tarvitse lojua kaapin perukoilla tai ahtaassa korulippaassa, vaan saavat henkariripustimessa oikean arvonsa olemalla esillä osana sisustusta. Samalla ne on helppo ja nopea ottaa käyttöönkin tuosta. Koukkusysteemi on tässä erinomainen. Minulla ei nyt niitä koukkuja ollut, joten pujotin vain henkariin kaulakorut. Tällöin tasapaino on oltava molemmin puolin. 


Korvikset löysivät myös paikkansa henkarikoukun alapuolelle tulleesta renkaasta. 

Tässä oli vain yksi idea henkarin monipuolisuudesta. Muitakin käyttötapoja varmasti olisi. voithan vaikkapa ripustaa kauneimman leningin tai mummin rimpsumekon seinälle koristeeksi roikkumaan. 

Silloin kun minulla oli se Vilin verstas, minullahan oli siellä joulukalenteri tehty henkariin. Solmin nauhoilla paketit roikkumaan tuosta. 

Tuollaisesta tankohenkarista saa aurinkolaseille oivan säilytysripustimen. Laittaa ne lasit roikkumaan sangastaan tankoon. Nythän nuorisolla on se muoti, että aurinkolaseja ON oltava joka sävyyn.

Ja koska olen nukkunut hyvin viime yön, haluan pirtsakkana pimuna ilahduttaa teitä pienellä pika-arvonnalla. Laske, kuinka monta kertaa tässä postauksessa kirjoitettiin sana henkari missä tahansa muodossa. Ei siis ripustin, vaan pelkästään henkari-, henkarin, henkarissa... Myös tämän arvonta-ohjeen sanat lasketaan mukaan. :D

Arvonta loppuu 7.1.2013 ja silloin henkari-kisan voittaja voittaa tämän postikortin ja verstaani kätköistä 3 erilaista askarteluun liittyvää tarviketta: kuva, paperi ja koriste.

P.s. jottei valmiit vastaukset helpottaisi seuraavia arvaajia/laskijoita, tämän postauksen kommentit julkaisen VASTA arvonnan suoritettuani. :)Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
25 kertaa sai Riina lasketuksi. Ja juu, en jaksa laskea toista kertaa :D.
Riina Itkonen sanoi…
Ja noista henkareista piti sanoa vielä, että hyvä kun otit esille tn henkariasian, minun on pitänyt jo kauan tuunata henkareita, juuri noita puisia henkareita. Ja itseasiassa tehdä yhteen henkariin kiva koristus ja sitten laittaa siihen henkariin roikkumaan mun pikkutyttönä pitämä mekko ja laittaa se roikkumaan henkarissa sisustuselementtinä makkariin. Laskepa monta henkari sanaa tässä oli ja sitten saat palkinnoksi ehkä vaikka tuunatun henkarin :D.
Nanna sanoi…
Onpa ihanan tunnelmalliset henkarit ja kiva idea! Huh,olipa laskemista. 27 kertaa minä näin henkarin mutta varma en voi olla,pari kertaa piti aloittaa alusta:)
ViliMarika sanoi…
Riina, olet ihana! :) <3
Teea.K sanoi…
21 kpl sain minä laskettuun.
tarja.o sanoi…
no ainakin 25 kertaa oli henkari jossakin muodossa jollei mennyt jo laskutkin sekaisin:)
Tuula sanoi…
27 otsikko mukaan laskettuna. Hmm, ehkä melkoinen ääääää! Huuto sylissä vei suuren huomion.
Luin muuten ensin otsikosta "henkkarit" ja ihmettelin että mitä se ViliMarika höpisee vanhempien PUISISTA henkkareista, isälläni on ainakin ollut ajokortti pahvia, eikä puuta :D
Maca sanoi…
Minä sain peräti 26 henkaria!
Pia sanoi…
24 henkari sanaa (: jos jotain unohtu ihmettelen, niin monta kertaa laskin:D vilisee jo silmissä henkari sanat

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…