Siirry pääsisältöön

Ulkoilua ja muita kuvioita


Jokin aika sitten kerroin saaneeni imetystyynyn lahjaksi. :D "Tuula" ilahdutti minua tällä erikoisella lahjalla. Lahja kuitenkin on ollut mieluisa niin minusta kuin kisulistammekin. Minähän toivoin tuollaista isoa putkilotyynyä nimenomaan sohvalle selkänojakseni, jotta saisin lisäaikaa pystyssä oloon, tai siis istumiseen. Selkäni kun väsyy ihan liian nopeasti istuessani. Nyt tämä tukityyny on antanut toivottua aikaa ja tukea. Mutta onpa se tuo meidän mieskin huomannut, että hyvä pesä se on nukkua. Jotenka taistohon käymme, kumpi sen saa. 


Nyt pari päivää meni ulkoillessa tiiviisti. Sää suosi molempina päivinä ja mikäs meillä lähtiessä ulkoilemaan, koska Murunenkin oli vapaapäiviä viettämässä. Meidän ilmainen harrastuksemme siis tuli mieleen kummallakin heti. Mehän emme ole todellakaan ostaneet kalliita "gepsejä" tähän kätköilytouhuun, vaan ihan ilmaiset sovellukset ladattu puhelimiimme. Vanhemmassa puhelimessani käytin puhelimen omaa gepsiä, mutta kun se puhelin meni rikki, hommasin puhelimeen geocaching-sovelluksen.  Ja niin pääsimme nytkin rämpimään lumihankeen. :D


toisinaan talvisaikaan helpottaa geo-polku meitäkin kulkemaan oikeaan suuntaan, mutta toisinaan polkua ei näy tai sitten se polku risteilee sinne tänne ja tuonne tai on jonkin koirapolun kanssa samassa, jolloin ei edes hajuakaan siitä, onko kyseessä geopolku vai muita jälkiä. Nytkin sitten tarpomaan umpihankeen.


Tarkoituksenamme oli löytää pienen pieni purkki jostakin puistoalueen piiloista. Valitettavasti lunta oli niin paljon, ettei oleellisia tietoja saatu tältä kätköltä hankittua. Kyseessä ei siis ollut tavallinen kätkö, vaan niinsanottu multi, jossa piti selvittää koordinaatit ensin paikanpäällä annetuista tehtävistä.


Otollisia paikkoja piilolle oli niin runsaasti, että tällä kertaa purkki jäi löytymättä.
Matkassamme kuitenkin olisi ollut geokolikko, joka odotteli uutta määränpäätään.


Kuvassa kolikko edestä ja takaa. Tunnistekoodi piilotettu. :) Näitä liikkuu erilaisia tuolla maailmalla. Kolikon tehtävä on siirtyä kätköltä toiselle ja jokaisella on jokin lisätehtävä, jos omistaja on niin halunnut. Samalla tavalla liikkuvat myös traveltagit ja travelbugit. Tehtävä voi olla vaikkapa kulkea vesistöjen lähellä tai tavata hälytysajoneuvoja. Näin ollen kätköjen, joihin tällainen siirretään tulisi olla tehtävän antamien ohjeiden mukaisella paikalla. Esim. rannan läheisyydessä tai pelastuslaitosten kupeessa. Tämä kolikko saatiin siirrettyä eilen uuteen purkkiin. :)Maisemat eilenkin olivat kauniita, vaikkei aurinko suostunutkaan ihan täydeltä terältä paistamaankaan. Ensin kävelimme jäälle ja vastarannalle kalliolle. Siellä kätkölle ja kolikko purkkiin. sitten pyllymäkeä alas ja kuvien maisemiin kodalle.


Sää oli edelleen hyvä. Ei tuullut kylmästi ja sopiva vaatetus päällä ei tullut kylmäkään. Vaatetus onkin tärkeä osa tätä harrastusta tai yleensäkin talviulkoilua. Kylmä ei saa tulla. Muuten tulee tympääntyminen äkkiä ja talvella kaikki on typerää ja tylsää. 


Nuotio sytytettiin ja samalla, kun se alkoi pikkuhiljaa loimuta, nautimme termarista toffeen makuista teetä.  Myöhemmin sitten nuotiomakkaraa ja jälkiruuaksi nuotiovaahtokarkkeja. Nam nam. 
Tulen loimua, savun tuoksua, sopivaa pakkasen kirpeyttä ja ihania hetkiä! Niitä toivoisin sinullekin. Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…