Hae tästä blogista

kun aloitin atc-harrastuksen


Siitä on nyt vissiinkin vuosi ja 2kuukautta, kun aloitin ekan blogini pitämisen. Vilin verstas oli Vuodatuksen puolella. Purin sinne tuntojani elämästäni ja esittelin askartelujani. Vähän samaa rataa kuin täällä, mutta kokemattomampana ja kortitkin olivat paljon paljon harjaantumattomia.

Olin pitänyt Verstastani kuukauden verran, kun törmäsin Kotilaiska-nimiseen bloggaajaan, joka myöskin luki tätä uutta blogiani. Mistä lie lähti se tutustelumme, sitä en enää muista, mutta muistan Kotilaiskan kirjoittaneen jotain jostain ihmeellisestä atc-kortista.

Mikä ihmeen atc-kortti? Mitä eroa sillä on postikortteihin? Ihmeissäni mietin ja yritin netin kautta löytää jotain aiheeseen liittyvää opastusta. Turhalta se tuntui. Kuvia kyllä oli, mutta miten se tehdään? Mitä vaaditaan, että on atc-kortti?

Jossain taisi ilmetä jotain lukuja tyyliin 2,5" x 3,5". Mitä se tarkoittaa?! Ja muistan, kun luin että atc-kortti on tuunattu keräilykortti. Tuo lause hämmenti entisestään! Tuunattu keräilykortti?!
Mistä minä nyt löytäisin keräilykortin, jonka voisin tuunata? Ja pitääkö sen kortin näkyä alta? ei hyvää päivää Suomen kansa!

Löysin , kun tarpeeksi etsin , vanhan jalkapallomestaruuskortin. Tuo saisi kelvata. aloin koristella sitä muutamilla jutuilla. Kehykset, en oikeastaan osannut muuta laittaa. Miksi ne kuvan kortit ovat niin upeita? Mistä saa sellaisia keräilykortteja, että niissä on vaikkapa vintagea? Ja ne sitten vaan tuunataan... ?


Päätin rohkaistua ja kirjoittaa tälle uudelle nettituttavuudelleni, Kotilaiskalle. "Auttaisitko minua? Olen tekemässä atc-korttia ja en ole varma, onko se oikein tehty. Neuvoisitko minua? Kerrotko, mitä minun pitää tehdä?!" En enää muista, laitoinko Kotilaiskalle sen mestiksen (eka kortti) silloin, vai missä vaiheessa se minulta lähti, mutta ainakin hän pyysi minulta 3 kissa-korttia ja hän tekisi minulle samoin.

Kotilaiskan opastuksella ymmärsin nyt, ettei kyseessä ole keräilykorttien tuunaus, vaan keräilykorttien tekeminen. Vissi ero ja helpotti kummasti. :D

Sain upeat kissakortit itselleni elämäni ekassa vaihdossa ja Kotilaiska sai.. no... kolme kissakorttia atc-mitoilla. ;D Siis ekat kortit! Ei voi paljoa vaatia! Sitä mukaa, kun aloin nähdä muittenkin kortteja, pääsin mukaan muihinkin vaihtoihin ja aloin ymmärtää tämän idean. Niin korttien tekemisen kuin vaihtamisenkin.

Nyttemmin olen tehnyt kaikenkaikkiaan 407 atc-korttia, joista uusin on tässä:

A frog star

Ja se eka oli siis Mestis. Kuva on otettu pussissa, joten kimallusta siinä ei ollut. Eikös olekin upea?! :D


Sittemmin, itseasiassa sehän olikin kimppatuunausvaihto, kun tuo Mestis lähti maailmalle ja tuli takaisin tämännäköisenä:


Ei se samalta näytä, mutta sydän siinä on yhä mukana. :D

Nyt olen atc-harrastaja ollut siis vuoden ja kuukauden. Kohta kaksi kuukautta täyttyy vuoden päälle. Lisäksi kokemuksia on useammasta atc-livetapaamisesta. Viimeisin livetapaaminen oli samalla Atc-synttärini. :)

Jos et tiedä, mitä atc-kortit ovat, olen kirjoittanut valmiiksi aiemmin postauksen korttien mitoista ja muista tiedoista, joten ole hyvä, ja tutustu niihin. 
Viltsu5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voiko siinä krääsävaihdossa ilmoittaa sun koko nimen ( etu- ja sukunimi )sille ihmiselle joka kuoren lähettää sulle vai haluatko olla vaan Vilimarika ?

tarja.o kirjoitti...

vähän kauemmin olet kortteja tehnyt kuin minä:) ja minullakin eka vaihto kotilaiskan kanssa!! on se vaan kiva että kotilaiska viitsii aloittelijoita auttaa ja kannustaa!
Joo, kyllä se autokirjaan sivuja saisi tehdä! mitat oli siinä tekstissä kun ei tuota kirjaa viitsi enää postittaa kun tulee niin kalliit postimaksut tekijöille! ja jos teet niin mieluummin parillisena että tulee aukeama aina yhdelle!!
ilmoittele:)

RaijaAnnikki kirjoitti...

Tuo on tuttua juttua varmaan monelle aloittajalle.Muistan omatkin sohlaukset alussa.
Hienosti osaat tehdä ja tuunata ja mielenkiintoisia kortteja löytyy blogistasi. Mukavaa jatkoa.

Manumiina kirjoitti...

Tosi kivaa oli lukea tarinaasi :) Sinä olet vielä niin hyvä ja elävä kirjoittaja. Ahkerasti olet kortteja tehnyt. Toiset ovat ollet alusta asti niin fiksuja, että ovat laskeneet korttinsa. Minäkin ajattelen, että jos tämän vuoden alusta...
Tämä keskinäinen auttaminen on myös hieno ja tärkeä asia tässä ATC-maailmassa. Apua ja tukea saa, myös uusia ystäviä.

Tuula kirjoitti...

:) vaikka en noita ATC-kortteja tee, niin muistan ekat korttini.(no joo, samaan simppeliin, nopeaan olen palannut, käytännön syistä...)

JOKO LUIT TÄMÄN?

Suihku-luxusta

Tämä postaus sun kannattaa lukea!! Sisältää myös alekoodin!  Yhteistyössä Aroma sense Finland Suihkuvieraiden kehujen vuoksi uusintan...

Kestosuosikit