Vesillä venhosen kanssa

Ei meillä aina herkkuja ole, mutta eilen oli kunnon pihvit. Kokoa niissä ainakin oli riittämiin, sillä nuo XXL-kokoiset pihvit olivat kahden ja puolen kämmeneni kokoiset! Huh. Maha tuli yhdellä täyteen!

Ja ristikkoperunat kaveriksi. Niihin on tullut himo, tai ainakin tykästyminen.


Tuossa kuvassahan nuo evästykset ovat vielä raakoina. Nälkäisenä en sitten valmiista ottanutkaan kuvaa. :S

Aina ei ole näin hyvin ollut asiat. 
Ei tarvitse mennä kuin reilu 2 vuotta taaksepäin, aikaan jolloin asuin ja olin yksin. Siihen aikaan näin nälkääkin. Se aiheutti myös terveydellisiä ongelmia. Ei vaan ollut rahaa ja laskut piti maksaa. Sairastelu on kallista! 

Juuri se, joka ei kykene töihin, tarvitsisi apua ja jotain avustusta, mutta ei. Jos sairastut, siitä "rangaistaan". Niin kävi minullekin ja menetin toimeentuloni, odottelin sairaspäiväraha-päätöksiä ja toimeentulotukia. Laskut erääntyivät, korot kasvoivat, puhelinlaskut nousivat, kun siirtelin eräpäiviä, olin velkakierteessä sukulaisille ja tuttaville, enkä millään pystynyt maksamaan kaikkea. 

Lapseni ruuan hommasin, itse paastosin jokaikinen kuukausi 1-3 kertaa 1-5 päivää putkeen. Tuolla tahdilla sain jotenkin keploteltua niin, ettei "nimi" mennyt ja sain ruuan lapselleni ja pidettyä puhelimen, tv:n ja netin. Sossu maksoi vuokraa, mutta siitäkin jäi omavastuuosuus itselle.

 Miksi sairastaessa ei ole mitään omavastuusummaa, mikä ON saatava jokainen kuukausi?! Ja ei mitään "odota ensin puoli vuotta ja sit saat osan takautuvasti ja osa menee taivaan tuuliin, koska päätös syntyy vasta liian myöhään"?!

Tulen loppuelämäni syömään kilpirauhasen vajaatoimintaan lääkkeitä ja varmaan hyvinkin kauan myös B-vitamiiniä. Onneksi kaikki muu on jo kohdallaan elimistössäni.
Niin, että kyllä on yhtä juhlaa nauttia tällaista ateriaa nyt, jos tuollaista on meillä.


Pakkasin eilen postiin pari kirjekuorta. Toisessa lähti Kotilaiskan atc-vaihtoon kasa kortteja ja toisessa sitten koru-ja korttiylläri eräälle, joka ilahdutti minua vasta.

Tänään kävimme Murusen kanssa veneellä soutelemassa. Joku pirulainen oli murtanut keskipenkin lukon auki, tietenkin koko systeemin veneestä irti, ja varmaankin etsinyt, jos siellä olisi ollut jotain kivaa. Eipä ollut kelvannut äyskäri tai nuotiopuut. Harmittaa, kun tuo on nyt rikki, mutta ei voi mitään. Omavastuuosuus vakuutuksessa sen verran iso, ettei tuollaista korvaisi, joten se siitä sitten. Omaan piikkiin meni.

Käytiin katselemassa mustikoita vastarannalla, mutta eipä noita ollut. Kerrottakoon nyt niille, jotka ihmettelevät, kuinka minä kykenen mustikkaan, että minun kerääminen rajoittuu hyvinkin minimiin. Siinä, missä Murunen pomppii mättäältä mättäälle ämpärin kanssa, poukkoilee sinne tänne ja kiertää metsän ympäri poimien kyykyssä tai kumarassa, minä olen jonkun mättään kimpussa rinteessä siten, että itse seison alarinteessä, mätäs on ylempänä. Kerään siis seisten! 
Ja pikkuseen hilloämpäriin! 
Eilen sain sen hillopurkin 1/4 kerättyä. Tänään keräsin kourallisen!

 Ja minulla on "vaellussauva" tai sitten Murusen pitää pitää minusta koko ajan huolta, etten jää jumiin kivelle tai jonnekin mäkeen.

Minä istun kahvilla kannon nokassa, olen lähinnä seurana metsällä.
Ja jos jotain hauskaa näen, otan kameran ja kuvaan tai sit huikkaan Muruselle, että tuleppas neitokainen katsomaan, onko nuo tuossa jalkojeni juuressa sieniä vai jäkäliä. :D 

En todellakaan voi sanoa kerääväni talven satoa tai edes yhteen piirakkaan! Mutta se, että olen mukana ja voimieni mukaan, niin se on se tärkein juttu! 

Ja juu, on tukiliivikin päällä silloin. Samoin tuplalääkitys. 
Tuollaisen reissunkin takia. 
Että ei se mun metsällä olo tosiaankaan ole mitään "oikeaa". Poiminpahan sen mitä saan.

No, tänään ei mustikkaa tullut juurikaan, mutta alettiin sitten jigiä kokeilemaan. Äh. 
Kokeilin myös uistella. Ei kalaakaan. 
Murunen katseli kalapakkiani ja ihmetteli, miten mulla NIIN monta siimapakettia siellä on?! Hmm... 

No kun... 
Yksi tuli pakin mukana. Toisen ostin kerran, kun tarttesin siimaa, enkä muistanut, että uuden pakin mukana oli siimaa. Sit oli yks kalastuskaupan loppuunmyynti eri paikkakunnalla ja sieltä ostin eurolla!
 Ja sit tais poju antaa jonkun rullan..
;D

 Ok, ok, alan tehdä siimalla koruja. :D

Eipä tässä muuta... Jatkan atc-aherrusta. ;)

Kommentit

  1. Hei!Pakko kysyä, että mitä nuo ristikkoperunat ovat, ovatko jotakin pakastejuttua vai mitä? En ole koskaan kuullutkaan...:)

    VastaaPoista
  2. On ne pakasteperunoita. Saman tyyppisesti, kuin ranskalaiset tai lohkoperunat. Noissa on vaan muoto tuollainen ristikkomainen ja mausteet mukana. Lohkoperunoita ei ostetakkaan valmiina, kun ne teemme itse, mutta nämä ristikkoperunat on hyviä kaupasta ostettuna... Jos tykkää voimakkaista mausteista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari