Siirry pääsisältöön

Turkkilainen pannukakku


Heti alkuun täytyy huomauttaa, ettei ohje ole minkään turkkilaisen kokin oma, vaan meidän oma. Olemme Murusen kanssa säveltäneet oman reseptimme rakkaudesta Turkkiin ja pannariin. 

Olen Hopottajissa Hopottaja, ja sen kautta sain Myllyn Paras pannukakkujauhon testiin. Olen joskus aiemmin tehnyt lettuja vastaavanlaisista pusseista, joten odotukset olivat korkealla. Rakastan pannaria ja lettuja. en siis voinut vastustaa kiusausta kokeilla. 


Turkkilainen pannari

1 pss Myllyn paras pannukakkujauhoa
9 dl täysmaitoa (saa tehdä kevyempiinkin versioihin)
sulatettua margariinia pussin ohjeen mukaan.
Kotimaista meetwurstia raasteena
1 sipuli hienonnettuna
1 paprika pilkottuna
Luumukirsikkatomaatteja kourallinen palasina
(suolaa)

Ohje: 

Sekoita ainekset keskenään. 
Laita uuni lämpiämään pussin ohjeen mukaan, ja anna sen aikaa taikinan turvota. 
Kaada taikina reunalliseen uunipeltiin, joka on vuorattu rasvalla voidellulla leivinpaperilla. 
225 astetta  n. 25 min
Anna vetäytyä hetki. 
Tarjoa lämpimänä. 

Lautaselle lisäksi: 

Grillijuustosiivuja
Vihreitä oliiveja
Luumukirsikkatomaatteja
Tuorekurkkusiivuja

Annoksen lisänä: 

Kahvi
Tuoremehu
Satsuma



Silottelin vielä pellillä taikinaa sen verran, ettei tomaatit jne ole yhdessä kasassa. Suolaa en lisännyt taikinaan, mutta jälkeenpäin olisi tällaiseen suolaiseen pannariin saanut lisätä hyppysellisen suolaakin. Ensi kerralla...


 Valmis pannari on kullanruskea ja tasainen. Ystäväni, joka oli läsnä, sanoikin, että pitää juuri tällaisesta tasaisesta pannarista. Itsetehtynä alusta asti pannari kuplii ja kohoilee epätasaiseksi. Totta, se on kyllä iso plussa!

Vastaavasti maussa en huomannut suurempia eroja. Eihän pannarijauhossa ole mitään mikä sen pilaisi. Helpottaa vaan kummasti tekemistä. Kaiken lisäksi yksi pussi maksaa vain noin 2 euroa. Ei ollenkaan paha hinta hemmotella perhettä tai pitää pannukakkujauhopussia vierasvarana. On meinaan nopea tehdä!


Täytyy sanoa, vaikka oma ohje olikin, että tuli erittäin hyvää! Ja kun lisukkeet laitettiin mukaan lautaselle, annos oli täydellinen! 


Tämä ihana kokonaisuus vei kielen mennessään! 

Jos olet kiinnostunut ravintoarvoista, on kaikki lueteltu Myllyn paras sivustolla. Pääset sinne "TÄSTÄ" Tuote on laktoositon, mutta saattaa sisältää pieniä määriä soijaa, cashew-, hassel-, pekaanipähkinöitä ja manteleita. 



yhteistyössä Hopottajat ja Myllyn paras

Kommentit

  1. Tuon on pakko olla ihanaa. Taidankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tulipas hyvännäköinen pannari ja todella kaunis annoskin.
    Ihanaa iltaa Viltsu!

    VastaaPoista
  3. No mutta ihan sairaan hyvää pakko olla! <3

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta ja ehkä itsekin siis kokeilen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …