Siirry pääsisältöön

Ystävänpäivälahjaksi

Avaan kuoren, luen kirjeen ja kortin. Avaan pakettinaruja tärisevin sormin. Kirkkaat värikkäät lahjapaperit rapsahtelevat avatessani ja teippaukset repivät palasen paperista mukanaan. Yritän avata varovammin. Kissa huomaa saksen terällä käherretyt hohtavat vihreät lahjanarurusetit ja alkaa huitoa karvaisella tassullaan niitä kohti. Naurahdan ja tiputan narusyherön hänen leikkiinsä.

Jännitän avatessani pakettia ja samalla ajattelen sinua. Olet periaatteessa täysin tuntematon minulle, mutta toisaalta niin tuttu, että kuulut ajatuksissani arkipäivääni osaksi.


Sinä ihana ystäväni, jonka kanssa välimatka on suuri, mutta telepatia, blogimme ja meilit niin lähellä. Tunnemme toistemme salaisuudet, tunnemme ilot ja mistä itkemme netin ulottumattomissa kyyneleemme. Sinun tiedossasi on asiat, joista en voi puhua julkisesti ja päinvastoin, sinä kerrot minulle surusi, pelkosi ja murheesi. Olet paras ystäväni tai isosiskoni, jota niin kauan kaipasin elämääni.


Olemme nauraneet yhdessä monille asioille. Olemme nauraneet vitseille ja itsellemme. Olemme näppäilleet tietokoneen tai kännykän näppäimillä tuhansia ja taas tuhansia kirjainnäppäimiä vain, jotta saisimme kirjoitettua toisillemme ne asiat, joita emme tahdo kenenkään muun lukevan. Olemme kirjoittaneet tavalla, jota voisi ajatella keskusteluksi kahvikupposten tai viinilasien äärellä kotisohvalla tai hienoimmassakin trendi-snack barissa.

Ja nyt olet lähettänyt minulle ihkaoikeaa postia. Kuoren, jossa oli kortti sinun itsesi käsialalla kirjoitettuna ja pieni paketti nauhoineen ja teippauksineen. Sinun minulle valitsema lahja, sinun käärimäsi ja sinun nauhoin solmimasi. Minua varten.
Pyyhin kyyneleitä ja välillä mietin, miksi ansaitsen sinut? Sitten muistan sinun valokuvasi ja silmäsi ja hymysi kuvassa. Muistan, kuinka joskus kirjoitit minulle, kun kysyin ohimennen samaa asiaa. Saan mielikuviini sinun kuvasi elävänä ja lähes kuulen oikeasti vastauksesi: Samasta syystä, kuin minä ansaitsen sinut! 

Sitten tietoisuus paiskoo sontaa silmilleni ennen, kuin saan paketin kokonaan auki. Asia, jota olen pyöritellyt mielessäni jo viikkoja. Asia, joka on vaivannut minua ja lähestulkoon vienyt yöunenikin kokonaan; Minulla ei ole lahjaa sinulle! 


Mietin, kuinka asiani kertoisin. Ystävänpäivä lähestyy ja ehkä sinä odotat hymyssä suin ja jännittyneenä postin kolahdusta. Mitä saat minulta. Muistan taas jonkun "nerokkaan" sanoneen; Kyllä jokaisella on varaa edes kortti lähettää, jos vaan halua on! Voi sen säästää jostain turhemmasta! 
JA purskahdan itkemään.

Avaanko lahjaasi ollenkaan? Palautanko sen sinulle ja kerron etten ansaitse sitä. Vai avaanko ja palautan sitten? Jos palautan, tuntuuko se sinusta siltä, etten pitänyt lahjastasi ja siksi palautin? Onko oikein pitää lahjaa jollei itse lähetä vastaavasti?
Mikään vaihtoehto ei tunnu sopivalta. Olen niin lähellä romahdusta.


Päätän avata paketin myöhemmin ja istahdan kirjoittamaan blogiini jotain liibalaabadiibadaabaa. 
Jospa se helpottaisi... Tai sitten ei.
Alan siivoamaan blogista pois arvontamuistutuksia ja kuvien tilalle ilmestyneitä raksi-laatikoita. Se on nyt oikeastaan fiksuinta tässä mielentilassa. Samalla yritän työntää faktoja taka-alalle ja unohtaa. Vain unohtaa totuuden ja todellisuuden...

Selaan vanhempia postauksiani ja yks kaks silmiini hyppää ajatukset, jotka kirjoitin kauan sitten. "Ystävyys, minulle se on yhteinen polku. Se on tien varrella katselu, yhdessä kulku. Ystävyys on sitä, kun sanotaan suoraan asiat, niinkuin ne ovat."
Minun tulee kertoa sinulle asiat juuri niinkuin ne ovat!


Rakkaat ihanat ystävät, jotka ansaitsisitte myös ystävänpäivätervehdyksenne.
Olkaa ymmärtäväisiä.
Tällä hetkellä en saa hankittua edes postimerkkejä! Pari tuossa vielä on, mutta menevät sovittuihin lähetyksiin. (No panic, you will get it!) Nyt yritän kuumeisesti (itseasiassa kuume on laskemassa jo, joten huono sanavalinta) miettiä, kuinka saan kasaan rahat lääkkeisiini! Tilillä on kipulaastarirahat, muttei kapselirahoja. Ymmärtänet, ettei tärkeintä ole nyt ystävänpäivälahjat. Ei vaikka kuinka tahtoisin ja vaikka kuinka ansaitsisit.
Toisaalta, enhän ole ennenkään ajallaan lähettänyt,  vaan ajan ulkopuolella. Minut tunnetaan siitä, että lähetän yllätykset ilmoittamatta. Silloin, kun vähiten osaat odottaa. Silloin, kun et saa  sitä korttisumaa kaikilta yhtäaikaa ja minun korttini ja lahjani piristää sinun arkeasi samoin, kuin minua sinun lähettämäsi kuori! Niin teen nytkin! <3


Ja niin pyyhin kostuneet silmäni ja pesen kasvoni vielä viileällä, virkistävällä  vedellä. Kuivaan froteiseen raidalliseen pyyhkeeseen, jonka olen saanut isoäitini kuoltua perinnöksi. Laitan isoäitini vanhan, aivan liian tiukan, mutta ihanan pehmeän ja ainoan siistin villatakin päälleni. Muistan myös hänen hymynsä ja uskoisin hänen olevan nyt ylpeä minusta. Rehellisyydestäni. Isoäitikin oli rehti.

Tuo villatakki sopii niin täydellisesti collarihousuihini, jotka nekin olen ystävältä saanut. Olen rakastettu ja tunnen sen luissani ja ytimissäni. Se tunne lämmittää lisää ja saa kasvoilleni hymyn aikaiseksi. Minäkin rakastan teitä!

On minulla tottakai itse ostamianikin vaatteita, joten sattumaa kaikki. 
Avaan pakettisi loppuun saakka ja ihailen lahjaa, jonka olet omakätisesti tehnyt minulle. Painan sen rintaani vasten ja suljen silmäni. Hetki hiljaisuutta. Hetki olla vain. Kuunnella hengitystäni, tuntea lämpö, jonka saan kaikesta sanattomasta. Olla hetki siinä. Sinä tiedät... 
Sinä tiedät, ettet jää ilman ystävyyttäni! 


Kommentit

Voi Viltsu <3
Minäkään en saanut lähetettyä yhtään korttia tänä vuonna ja tunsin pienen piston sydämessäni kun sain kortin postissa ja paketin blogiystävältä. Nyt vaan en ole ehtinyt/jaksanut/kyennyt postia lähettämään.
HALEJA YSTÄVÄ!
Viltsu rakas. Ystävyys ei odota vastalahjaa. Ystävälle riittää SINÄ.
Varmasti sait lahjasikin siksi, että tarkoitus oli ilahduttaa juuri SINUA
Tiia K sanoi…
oi että mikä lahja ja olet sen ansainnut Viltsu, olet ystävänä sydän kultaa ja olen onnekas että olen löytänyt sinut. <3

Ja sulla on upea vyötärö, minulla ei sellaista laisinkaan. :)

Sydämellistä ystävänpäivää. <3
Viltsu sanoi…
Mulla osa korteista lähti ja osa odottaa. Tuli yllättäviä menoja joihin rahat meni.ja kisun leikkaus vei osansa.
Viltsu sanoi…
Enkuli, kunpa osaisin aina ajatella asiat niin, mitä se toinen ajattelisi. Ei kukaan oleta saavansa lahjoja siksi että he lähettivät. Ne sellaiset ovat karsiutuneet pois. Ja tulevathan ne kortit ja yllärit kunhan saan Kelalta taas jotain .
Viltsu sanoi…
Omatekemät ja omakasaamat ovat parhaita.
Kiitos Tiia!
Vyötärö onkin yksi "parhaat osani"-asia. Muutoin elokilot peittävätkin linjani.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.