Siirry pääsisältöön

Lukemattomat sivut

Meillä kirjahylly täyttyi piripintaansa ja täysin tila loppui kesken. Etenkin, kun emme ole löytneet haaveilemaamme lipastoa olkkariin, johon saisimme kirjojakin laitettua. Siispä kirjojen täystuho on käynnissä ja myydään pois lähestulkoon kaikki. Kirjastoon mars matkaan käypi tiemme seuraavaksi. Vaikka kuinka vannotan, ettei meille uusia kirjoja tule, tiedän, että ennemmin tai myöhemmin on taas oma kirja  kainalossa. hih

Keräsin pari kirjaa, joita en vielä ole lukenut, mutta haaveissani olis löytää ne joskus kirjastosta -tai kirpputorilta sekä lopuksi kirjateeman, jotka kiinnostavat.
Malala Yousafzai Ja Christina Lame: Minä olen Malala
Koulutyttö Talibanin tähtäimessä
Kansainvälisesti tunnetun koulutuksen puolestapuhujan Malala Yousafzain ainutlaatuinen tarina.
Tiistaina 9.10.2012 pakistanilaista koulutyttöä Malala Yousafzaita ammuttiin lähietäisyydeltä päähän, koska hän halusi puolustaa tyttöjen oikeutta koulutukseen. Malala selvisi hengissä raa'asta hyökkäyksestä, ja hänestä tuli yhdessä yössä rauhanomaisen vastarinnan ja kaikille avoimen koulutuksen kansainvälinen symboli.
Muistelmissaan Malala kertoo omin sanoin tuon kohtalokkaan päivän tapahtumista sekä koskettavan ja innoittavan tarinan päätöksestään olla antamatta periksi ääriaineksille.
Malala Yousafzai nostatti kohun blogillaan, jossa hän kertoi koulutytön elämästä Talibanin noustua valtaan hänen kotiseudullaan. Taliban langetti kuolemantuomion sekä Malalalle että hänen isälleen.Lubna Ahmad Al-Hussein: 40 raipaniskua -Tositarina nyky-ajan Sudanista

3.7.2008 Lubna Ahmad al-Hussein istuu ravintolassa Sudanin pääkaupungissa Khartumissa, kun 12 siveyspoliisia ryntää sisään suorittamaan ratsiaa. Hänet ja 10 muuta naista pidätetään väkivaltaisesti säädyttömästä pukeutumisesta syytettyinä. Naisilla on islamilaisten huivien ja tunikoiden lisäksi yllään sarwal, löysästi istuvat pitkät housut. Naiset tuomitaan ruoskittaviksi.
Lubna ryhtyy julkiseen vastarintaan epäoikeudenmukaista lakia vastaan. Hänen taistelussaan ei ole enää kyse vain housuista, vaan naisen asemasta Sudanissa. Yksin vuonna 2008 pidätettiin 43 000 sudanilaista naista ”yleistä moraalia vaarantavista teoista”. Raipparangaistukset ovat arkipäivää ja poliisilla on mm. oikeus viedä naisia mielivaltaisiin neitsyystesteihin.
Kirjassaan Lubna Ahmad al-Hussein kertoo paitsi pidätyksestään ja oikeustaistelustaan, myös lapsuudestaan ja jo opiskeluvuosinaan aloittamastaan aktivismista absurdia lainsäädäntöä vastaan. Kirja on valaiseva kuvaus sudanilaisesta nyky-yhteiskunnasta.
”Tämä ei ole vain minun tarinani. Tämä on kaikkien niiden satojen ja tuhansien naisten tarina, joita ruoskitaan joka päivä ja jotka kantavat häpeänsä vaieten. Häpeän, joka seuraa heitä koko loppuelämän.”

Askartelukirjat ovat ikuisesti kiinnostavia katsella ja oppia. Pelkästään yhdeksi kollaasiksi keräsin jo useita erilaisia kirjoja, saatikka  mitä vielä maailmalla onkaan, mistä en edes tiedä mitään!? Tämä aihe on sitä, mikä minua kiinnostaa. Käsillä tekeminen, paperista tekeminen ja nimenomaan korttien ja pienten juttujen tekeminen. Lapsien kanssa askartelut eivät oikein minuun kolahda enää, joten suosiolla kirjaston lasten osaston kirjat saavat jäädä. 

Löytyikö näistä sinua kiinnostavaa luettavaa? 

Kommentit

Askartelukirjat kiinnostavat aina ☺
Marika sanoi…
40 raipaniskua vaikuttaa (surullisen) mielenkiintoiselta. Täytyy laittaa tuo ihan korvan taakse.
Viltsu sanoi…
Tässä on vasta pieni ripaus kiinnostavista kirjoista, ja paljon on vielä minultakin piilossa. voin lukea vain murto-osan kaikista kiinnostavista aiheista. Iloa, huumoria, surua ja pelkoa... laidasta laitaan. Nyt luen ihan höpöä kirjaa. Huono karma. Hih.
SatuKoo sanoi…
Nämä kirjat täytyy hankkia, mielenkiintoisia. Kiitos vinkistä ja ihanaa ystävänpäivää <3
Silkku sanoi…
Ihanaa Ystävänpäivää Teille sinne:)
Sirutuuli sanoi…
Art journal kirjat kiinnostaisi kovasti. Tällä hetkellä miulla on menossa joku Stephen Kingin kirja, jonka nimeä en muista :) Sain sen joululahjaksi jo muutama vuosi sitten, enkä ole lukenut sitä vielä.
Selma sanoi…
Hyvää Ystävänpäivän iltaa Sinne teille :)
Lukematta on nuokin kirjat, ehkä joskus sitten paremmalla ajalla :)
Lady of The Mess sanoi…
Malalan tarina täytyy joskus ehtiä lukea!
Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle <3

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.