Hae tästä blogista

Ulkoilua ja muita kuvioita


Jokin aika sitten kerroin saaneeni imetystyynyn lahjaksi. :D "Tuula" ilahdutti minua tällä erikoisella lahjalla. Lahja kuitenkin on ollut mieluisa niin minusta kuin kisulistammekin. Minähän toivoin tuollaista isoa putkilotyynyä nimenomaan sohvalle selkänojakseni, jotta saisin lisäaikaa pystyssä oloon, tai siis istumiseen. Selkäni kun väsyy ihan liian nopeasti istuessani. Nyt tämä tukityyny on antanut toivottua aikaa ja tukea. Mutta onpa se tuo meidän mieskin huomannut, että hyvä pesä se on nukkua. Jotenka taistohon käymme, kumpi sen saa. 


Nyt pari päivää meni ulkoillessa tiiviisti. Sää suosi molempina päivinä ja mikäs meillä lähtiessä ulkoilemaan, koska Murunenkin oli vapaapäiviä viettämässä. Meidän ilmainen harrastuksemme siis tuli mieleen kummallakin heti. Mehän emme ole todellakaan ostaneet kalliita "gepsejä" tähän kätköilytouhuun, vaan ihan ilmaiset sovellukset ladattu puhelimiimme. Vanhemmassa puhelimessani käytin puhelimen omaa gepsiä, mutta kun se puhelin meni rikki, hommasin puhelimeen geocaching-sovelluksen.  Ja niin pääsimme nytkin rämpimään lumihankeen. :D


toisinaan talvisaikaan helpottaa geo-polku meitäkin kulkemaan oikeaan suuntaan, mutta toisinaan polkua ei näy tai sitten se polku risteilee sinne tänne ja tuonne tai on jonkin koirapolun kanssa samassa, jolloin ei edes hajuakaan siitä, onko kyseessä geopolku vai muita jälkiä. Nytkin sitten tarpomaan umpihankeen.


Tarkoituksenamme oli löytää pienen pieni purkki jostakin puistoalueen piiloista. Valitettavasti lunta oli niin paljon, ettei oleellisia tietoja saatu tältä kätköltä hankittua. Kyseessä ei siis ollut tavallinen kätkö, vaan niinsanottu multi, jossa piti selvittää koordinaatit ensin paikanpäällä annetuista tehtävistä.


Otollisia paikkoja piilolle oli niin runsaasti, että tällä kertaa purkki jäi löytymättä.
Matkassamme kuitenkin olisi ollut geokolikko, joka odotteli uutta määränpäätään.


Kuvassa kolikko edestä ja takaa. Tunnistekoodi piilotettu. :) Näitä liikkuu erilaisia tuolla maailmalla. Kolikon tehtävä on siirtyä kätköltä toiselle ja jokaisella on jokin lisätehtävä, jos omistaja on niin halunnut. Samalla tavalla liikkuvat myös traveltagit ja travelbugit. Tehtävä voi olla vaikkapa kulkea vesistöjen lähellä tai tavata hälytysajoneuvoja. Näin ollen kätköjen, joihin tällainen siirretään tulisi olla tehtävän antamien ohjeiden mukaisella paikalla. Esim. rannan läheisyydessä tai pelastuslaitosten kupeessa. Tämä kolikko saatiin siirrettyä eilen uuteen purkkiin. :)Maisemat eilenkin olivat kauniita, vaikkei aurinko suostunutkaan ihan täydeltä terältä paistamaankaan. Ensin kävelimme jäälle ja vastarannalle kalliolle. Siellä kätkölle ja kolikko purkkiin. sitten pyllymäkeä alas ja kuvien maisemiin kodalle.


Sää oli edelleen hyvä. Ei tuullut kylmästi ja sopiva vaatetus päällä ei tullut kylmäkään. Vaatetus onkin tärkeä osa tätä harrastusta tai yleensäkin talviulkoilua. Kylmä ei saa tulla. Muuten tulee tympääntyminen äkkiä ja talvella kaikki on typerää ja tylsää. 


Nuotio sytytettiin ja samalla, kun se alkoi pikkuhiljaa loimuta, nautimme termarista toffeen makuista teetä.  Myöhemmin sitten nuotiomakkaraa ja jälkiruuaksi nuotiovaahtokarkkeja. Nam nam. 
Tulen loimua, savun tuoksua, sopivaa pakkasen kirpeyttä ja ihania hetkiä! Niitä toivoisin sinullekin. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

B niinkuin banaani; onko värillä väliä? Tee itse banaaniherkku kesäksi

Minun aakkosissa B tuo välittömästi mieleeni herkkuhedelmän, banaanin. Banaani on ollut iät ajat yksi suosikeistani sen energiapitoisuuden,...

Kestosuosikit