Siirry pääsisältöön

Onko sinulla mitään?

Mietitkö, ettei sinulla ole mitään? ettet omista yhtään mitään etkä koskaan saa mitään? Olet varattomana ilman rahaa, eikä mikään ole mitään, mitä saat? Haluaisit yhtä ja toista asiaa, mutta ne kaikki ovat saavuttamattomissa? Tililläsikään ei ole kuin muutama satanen, lompakossa kenties 20 euroa? Mitä sellaisella summalla tekee? ruoka maksaa, vaatteet maksavat, on bensakuluja ja on leffalippujen ostoa... Pitäisi mennä yksiin juhliin ja ostaa uudet vaatteetkin sinne. Pitäisi tehdä vaikka ja mitä ja nyt kyllä haluan viinerikahvit! Kuulostaako tutulta? Ja tienaat vaan jonkun reilun tonnin ja puolisosi saa saman verran? Ehkä asumistukea vaivaset 30 euroa? Jos sitäkään? voi voi.. Onpas kurjaa! Kuinka sinä voit selvitä sellaisella summalla?! 

Samaan aikaan naapurin rouva ajelee kotiin uudella mersullaan ja on käynyt kampaajallakin taas. Kerran kuussa hän siellä ravaa... Millä rahalla?! Varmasti miehensä rahoja tai pankin... Pyh!
Itse käyt vaan kerran kolmessa kuussa!

Ostit kummilapselle tai tyttären pojalle uuden paidan. Oli tarjouksessa ja vain 15 euroa. Sitten tarjouksesta sait paljon kaipaamasi kirjan vain kympin, kun normaalisti se olisi 30 euroa! Säästöä! Kirppikseltä löysit todella edullisesti tarpeellista! Pöytäliinan eurolla, hammastikkutelineen 50 sentillä, paidan 10 eurolla, kuppeja 5 kpl 10 eurolla, vanhan potan viitosella ja aivan ihanan sohvatyynyn. Sekin oli vaan 2,50euroa! Olipa halpa reissu! Kaupassa olis menny ainakin 70 euroa! Ai juu, kaupastahan sitä saikin taas tarjouksia kantaa pakkaseen asti! Leipää, jauhelihaa, maitoa, kalaa, makkaraa, juustoa, perunoita, hedelmiä, makeisia, kahvia, teetä, keksejä ja päiväkahville ne viinerit! Kauppaan sinulla meni siis vaivaset 60 euroa. Ei paha...

Yhteensä siis koko reissu jotakuinkin 184euroa! 

Oletko tullut ajatelleeksi, että tuollainen summa on ihan hirvittävän iso raha?! Ja vain tarjouksia ja jotain pientä...

Sitä ei tahdo huomata, kuinka rahat riittävät pitkällekin ja kuinka saat vaikka ja mitä. sitä ei huomaakkaan, kuinka pienistä summista kasvaa iso summa, kun niitä on monia. Ja jos mietit, ettei ole varaa mihinkään isoon, voisiko niistä pienistä tinkiä ja säästää siihen isompaan? Harkitse kahdesti tai jopa kolmestikin, tarvitsetko ihan todella sitä pöytäliinaa tai kirjaa. voisiko sen kirjan lainata kirjastosta ja onko liinoja jo kaappi täynnä? Tai voisitko ajatella myyväsi jotain pois ja niillä rahoilla säästää?

Katso ympärillesi. Katso tarkasti! Näetkö kaikki ne huonekalusi, koriste-esineet, kirjat ja musiikkiäänitteet, kukamaljakot, vaatteet, meikit,.. Kurkistappa ruokakaappiin. Se on täynnä. Eikös vaan? On jos jonkinlaista tarviketta. Tarvitsetko todellakin kaupasta jotain vai voisiko niistä jo olevista taikoa jotain, ennenkuin ne menevät vanhaksi? Voisiko jostakin luopua?

Itse teen niin, että myyn pois mitä en tarvitse enää. Pienikin summa auttaa saamaan jotain tarpeellista tilalle. Lisäksi teen koruja ja kortteja ja niillä rahoilla ostan tarpeellista. Yleensä se on lääkkeet, mitä tarvitsen ja mihin menee suurinpiirtein satanen kuussa. Toisinaan kuitenkin saan jotain ylimääräistäkin ostettua. Vaikkapa herkkuja tai jotain tarpeellista tai itselleni kivaa. Ei mitään kallista, mutta muutaman euron juttuja. Tai vaihdan, jos joku tarvitsee sitä, mitä minä en tarvitse.

Tuloja minulla on sen verran, etten saa edes vuokraa maksettua. Saan kuitenkin maksettua lainani lyhennyksiä ja lääkekulujani ja puhelinlaskun. Ei niillä tuloilla, mitä minulle tulee, saa kampaajaa kuin kerran vuodessa. Leffassa tai teatterissa ei käydä eikä baareissa, ostella uusia vaatteita alennusmyynneistä eikä kirppikseltä mitä tahansa eurolla tai kahdella. Jokainen lantti on tarkoin mietittävä. Ja totta hemmetissä se ottaa päähän välillä! 

On nöyryyttävää selitellä, miksi en voi mennä tai tulla tai lähteä. On hävettävää olla menemättä ettei tarvitse ostaa lahjaa tai hävettää lähettää jokin parin euron lahja ja kuulla, kuinka toisilta tuli 50 euroa. On noloa kulkea samoissa vaatteissa, missä kuljin jo 10 vuotta sittenkin tai löytyypä jopa 18vuotta vanhojakin vielä kaapista! On hemmetin turhauttavaa selitellä koko ajan, ettei ole varaa, ettei voi, ettei ole mahdollisuutta. Tai  saada mainoksia kotiin, kun ei niitä halua edes lukea! 

Ja koko ajan tiedostaa se tosiasia, että minun tilanne paranisi, jos menisin töihin... Saisin sen reilun tonnin joka kuukausi rahaa! Kuinka lähellä se olisikaan... Mennä vain töihin... Mutta kun ei voi! Se ristiriita, kun tiedät tuon ja senkin, että ajatuskin pelottaa! Tietää se tosiasia, että minä olen syypää tähän lamaani, mutta siltikkään en tahallisesti. Tämä on tahtomattani kaikki! Minulta ei kysytty, haluanko sairastua vai en. 

Niin... Tilanne on tämä. silti sanon, että minä olen äärettömän rikas! On vain nähtävä se kaikki, mitä minulla on! Koti täynnä lämpöä ja rakkkautta. Turvallista eloa. Ja on huonekalut, verhot ikkunoissa, on ystäviä ja on netti, millä touhuta. On askartelun ilot ja on silmät, joilla katsoa. On lapsi ja puoliso. On polkupyöräkin, vaikken voikkaan sillä ajaa. Odotan, että se päivä tulisi. 

Voi että! Kyllä minä olen rikas! Paljon rikkaampi, kuin se mersulla ajava rouva, jonka naama on alaspäin... 

Minä hymyilen sisältä ulos. Tänään en murehdi. Tänään katselen kevättä kohti!

When I had nothing to lose, I had everything. When I stopped being who I am, I found myself.
-Paulo Coelho                                                              

Kommentit

Nanna sanoi…
:) Ihana ja kaunis kirjoitus hyvään päivään! Ei se aineellinen rikkaus vaan ihan joku muu...
Riina Itkonen sanoi…
Elämä on epäreilua, mutta todellakin kun näkee sen kaiken mitä on ympärillään, huomaa olevansa rikas. Niin, itse pystyn käymään töissä, mieheni käy töissä. Itse käyn kampaajalla kaksi kertaa vuodessa, pystyisin varmaan käymään useammin, mutta kun mielestäni se on rahantuhlausta. Vaatteet, ostan niitä yleensä kirpputorilta ja yleensäkin todella harvoin, tarpeeseen. Viimeksi ostin 3 rintaliivit, 3 alushousut alennusmyynnistä ja ne maksoivat 21 € yhteensä :). Säästöä :).Todella harvoin heräteostoksia. Nyt en edes osta vaatteita, koska se laihtuminen on menossa ja todellakin keväällä olen paaaaljon hoikempi ( nyt se tuli luvattua...), joten minulla on kaapissa paljon "uusia" vaatteita, jotka eivät ole aikoihin mahtuneet päälleni. Ehkä sitten palkitsen itseni uudella vaatteella. En ole oikein shoppailija. Säästän myös paljon tekemällä itse, leipomalla, laittamalla itse ruokaa alusta asti. Näin minä säästän esim. matkarahani. Tosin matkailussakin käytämme niitä halvimpia hotelleja, tyydymme vähempään. Syömme sielläkin välipalamme hotellissa omassa huoneistossa kun moni syöpöttelee kaikki ruokansa/välipalansa ravintolassa. Mitä rahantuhlausta :). Mutta olen sitä mieltä, että itse tekemällä säästää paljon. Minä muistan kyllä myös antaa lahjoja muille. Korujani olen antanut lahjaksi, joskus haluan piristää jotain ihmistä, lähetän hänelle ehkä korun tai muun yllärin. Voin antaa jollekin jotain, eihän se minulta ole pois, päinvastoin. Se on rikkautta kun voi auttaa muita. Ollaan siis samoilla linjoilla ViliMarika :). Elämä on rikkaus.
Pia sanoi…
Hyvin kirjoitettu ja puhut asiaa, kiitos Villi-Marika tästä <3

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…