Siirry pääsisältöön

Itämisaikaan

Kuka tahansa toope osaa kritisoida, tuomita ja valittaa – ja niin useimmat toopet tekevätkin. -Dale Carnegie

Aloittakaamme siis toopeton torstai. :)

Heräsin viiden pintaan migreeniin. Päätä jyskyttää ja on sellainen etova olo. Lääkkeiden haittavaikutuksia. Ihan "normaalia" minulle. Migreeni on pikkujuttu verrattuna siihen, mitä lääkkeet poistavat. Minusta siis migreeni on pikkujuttu. :) Niin ja puhun omasta puolestani, sillä tiedän senkin, mitä on olla migreenin takia morfiinitipassa. Onneksi ne sellaiset ovat menneen talven tai kaukaisemman jääkauden suorastaan, lumia. Se on ihan totta, että stressi ja henkinen paha olo tekee sairaaksi. Aiemmin olin aina flunssassa, migreenit sitä luokkaa,että pelotti ihan ja oli vaikka ja mitä vatsaoireita. Kaikki nyt poissa! Tai jos flunssa tulee, niin pari kertaa vuodessa hetkeksi. Migreenit tällaisia, että näkyy kyllä tähtiä ja oksettaa, mutta en huuda kivusta. en hakkaa päätäni seinään. En makaa ensiavussa. Ja vatsani, ah, se sietää luumuja, hernekeittoa, lanttua... Se ei koske kuin kerran kuussa joutavia. Minä ja vatsani, sulassa sovussa. :D Ja miksi? Koska olen henkisesti tasapainossa. En pelkää, en ole ahdistunut, en sure, en murehdi... Olen onnellinen ja tyytyväinen. Tämä on vain pikkumigreeniä.


Vai olenko? Tottakai on asioita, jotka painavat mieltäni ja jotka vaikeuttavat elämäämme. On tämä pysyvä kiputila ja sen mukana tuomat ongelmat. Rahapulaa ja silti yrittää elää ja hemmotellakin itseään ja perhettään. On turhautumista kaikkien paperitöiden takia. 


Niin joo... Mähän kävin lääkärissä joulukuussa. Sovittiin, että kirjoittaa A-todistuksen, koska Kela ei anna sairaspäivärahaa enää. kaikki käytetty jo. Ja kuntoutusrahaakaan en saa. Jokaikinen hakemus hylätty ja samoin valitukset. Itseasiassa soittivatkin alkukuusta, että on tuo kyseinen A-todistus tullut ja valituksen jatkoksi laitettu, mutta hylkäys siitäkin tulossa. No, en siis ole maksanut vajaata 30 euroa B-todistuksesta. 


Eilen sain Kelalta kirjeen, jossa minua pyydettiin toimittamaan tuo maksullinen B-todistus, koska minulla voi olla oikeus hakea sairaspäivärahaa! Just joo! soitin Kelaan ja kysyin, miten se voisi edes olla mahdollista? ei myöntävää eikä kieltävää vastausta tullut. Jotain epämääräistä vain. Ja se, että virkailija tuumasi, että hänhän voisi kirjoittaa koneelle, etten aio hakea sitä! Vastasin, että haenpas, jos kerran minulla on mahdollisuus sitä saada! Siitäkin huolimatta, että päivät ovat jo täynnä. Virkailija pyysi hetken odottamaan, jotta selvittää asian. 


Tovin kuluttua virkailija kiitteli minua, koska olin malttanut odottaa häntä sulkematta luuria. (Jonotusaikahan maksaa). Hän sanoi, että jos olen jo käyttänyt päivät, enkä ole ollut vuotta työkykyisenä, niin minulla ei ole sairaspäivärahaan oikeutta, mutta silloinhan minun kannattaa hakea kuntoutustukea! Kysyin, onko siis siihen nyt mahdollisuutta, koska nekin on hylätty koko ajan?! Vastaus ympäripyöreä; Rattaat lähtevät liikkeelle vasta, kun hakemus saapuu... Kiitos ja kuulemiin!

Soitin terveyskeskukseen ja pyysin kaikki paperit tuolta viime kerran käynniltä ja sen jälkeen. Toimittavat suoraan Kelalle ne. Sain paperit ilmaiseksi, koska halusin vain sairaskertomuksen, enkä todistusta. Saa kelvata. Tein itse hakemuksen kotona ja pistin postiin. Kelahan maksaa postarin. Tiedän, että hylkäyspäätös tulee tuostakin, mutta jollen olisi tehnyt tuota hakemusta, tiedoissani näkyisi, etten ole hakenut enää mitään. Olisin siis luovuttanut. Minähän en luovuta! Minun elämä!

Mielestäni tämä koko prosessi on turhaa ja raskasta. Ihmisiä kuluttavaa ja alentavaakin! Minä en edes todellakaan ole yksin tässä asiassa. Meitä on varmasti tuhansia! Minulla katsotaan asuinpaikkakunta ja ikä siinä kohtaa plussaksi, etten saa eläkettä sairauteni takia. En ole tarpeeksi invalidisoitunut. Pystyn kävelemään Ja puhumaan. Vaikkakin rajallisesti.

Kuitenkin Kela on fiksu siinä, että he haluavat näitä turhia papereita itselleen. He laittavat papereita asiakkaille, eivätkä soita. He haluavat asiakkailta papereita, jotka sitten ovat jonossa saakka. He työllistävät itse itsensä! Kela on tarpeellinen, koska heillä on iso pino hakemuksia! Onpa kumma, että siellä aikaa kuluu ja pistetään jonossa sama hylkäys-leima kaikkiin. Kuinka kätevää!
Joku firma saattaisi vaikkapa tarkistaa koneelta, että tuo asiakas ei voi saada sairaspäivärahaa, joten turhaa edes pyytää papereita. Ja Kela porskuttaa ja tekee plussaa!

No, sellainen tarina tällä kertaa. Hyvä Kela! hyvä työllisyystilanne!

Löysin "Koristenapin" sivulta korttikeräyksen, johonka sitten halusin osallistua. Mikä jottei, koska kyseessä on TAYS:n keskosille keräys. Kerrankin sellainen keräys, jossa ei vaadita rahaa! Minäkin voin siis osallistua!

Keräyksessä kuulutettiin postikortteja tai nimikortteja sänkyihin. Minun valintani oli nimikortit.


Muutama tuollainen kastelukannukortti tuli tehtyä ja lisäksi ruusukortteja.


Korteissa ainoat ehdot olivat, että ei saa olla ristejä ja enkeleitä ja nämä nimikortit yksinkertaisia ja tietyn kokoisia. Kortit laitoinkin jo matkaan.


Ja ensimmäiset idätykset laitettu kotona kasvamaan! Ituja! Neljää eri sorttia. Joskohan saataisiin kesällä herkutella iduilla. Meillä tämä idätysaika alkoi jo viime viikolla. Laitoimme tuollaisiin idätysastioihin kasvamaan Primo vitaminon Mungpapuja, hotmixiä(Tulinen ja mausteinen itusekoitus: retiisiä, retikkaa, sinappia ja sarviapilaa.), herneen versoja sekä hmm... nyt en muistakkaan, oliko se auringonkukan versoa vai vihanneskrassia. Ylläri siis neljäs. :D


Niin ja eilen tulleita herkkuja, joita ei voi syödä! Onpas ihanan sinisiä kuvia... ;D

Enkuli yllätti atc-vaihdon yhteydessä laittamalla extraa niin, että suu meni ensin O:ksi ja sitten D:ksi. Papruja, joista enkelipapru suorastaan huutaa tekemään enkulille atc-korttia! ja korutarvikkeita ja koristuksia! Nuo tekstitkin sellaisia, että jokohan... Jokohan alkaisin skräppäämään vanhoista valokuvista?!


Ja nämä kaikki ihanat atc-kortit vielä!

Ja eikun lisää!

KIITOS ENKULI!

Ja sitten tokaosa sarjastamme jauhopussit postitse. Tuossa viime vuonnahan sain epämääräisen vaalean jauhepussin kuoressa. tällä kertaa se on tummempaa. Lähettäjäkään ei ole sama. 


uskaltaako näistä edes kertoa täällä...? ;D No joo... tällä kertaa ei ollut karppijauhoja vaan embossausjauhetta. 
Kiitos Pinsku! 
Nyt pääsen kokeilemaan, että kannattaako mulla ostaa isoa purkkia tuota vaiko eikö.
Kommentit

Tuota idätystä pitäisi minunkin kokeilla.

Mukavaa kun pidit korteista ja matskuista
Riina Itkonen sanoi…
Minäkin olen muutaman kortin tuohon keräykseen tehnyt. Pitänee vaan laittaa menemään eteenpäin :).

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…