Siirry pääsisältöön

Inspiration: henkarista uudeksi esineeksi

EDIT: ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!!!
voittaja selviää pian...


Muistatko ne vanhempien ja isovanhempien puiset henkarit? Itse en lapsena niistä pitänyt lainkaan, koska jotenkin silloin niin moderni muovihenkari oli hienompi ja nimenomaan modernimpi. Kuitenkin omaan kotiin muuttaessani henkareista oli vielä pula ja äitini pakkasi minulle matkaan mukaan niitä puisiakin henkareita. Jälkeenpäin olen ollut kiitollinen siitä.


Enää ne puiset henkarit eivät ole tylsiä ja typeriä, vaan herättävät muistoja ja kaipuuta jonnekin menneisyyteen. Ei niinkään muistoihin palaamiseen vaan siihen ajatukseen, että ne henkarit ovat joskus olleet esimerkiksi mummillani käytössä, jota en koskaan edes tavannut. Tai tätini pikkutyttönä ripustanut leninkinsä siihen... 
Ehdottomasti nuo henkarit on säilytettävä!
Mutta vaatteilla leveät ja elottomat muoviset henkarit ovat kuitenkin paremmat minun mielestäni.
Siispä uusi elämä vanhalle henkarille keksittävä ja mikä muukaan voisi olla arvolleen sopiva, kuin kauniiden esineiden ripustin.


Tällä kertaa laitoin kaksi henkaria yhteen, mutta yksikin riittää oikein hyvin. Yhdestä henkaristahan voisi tehdä vaikkapa kaulakoruille ja rannekoruille ripustimen pieniä koukkuja ruuvaamalla alareunaan.  Henkarit voi myös halutessaan maalata sisustukseen sopivaksi. Ajatteleppa vaikkapa valkoista tai pinkkiä. Turkoosia tai mustaa. myös washi- ja muut kauniit teipit sopivat tähän tarkoitukseen. Niin saat samalla vaikkapa pilkkuja, nuotteja tai muita koukeroita helposti.


Minä jätin kuitenkin maalaamatta ja tuohon ylempään henkariin laittelin kuvia esille. Postikortteja, valokuvia, lapsen piirustuksia, atc-kortteja... Mielikuvituksella ei ole rajoja!
Voit käyttää vaikkapa koristeteippipalasta kiinnittämiseen, jos kyseessä ei ole valokuva, mikä kärsisi siitä. Tai voit ripustaa kortit ja kuvat myös erilaisilla klipseillä. Klipsit sopivat hyvin myös korvakoruille, jotka voit ripustaa klipsien renkaista roikkumaan. Minun klipsit sopivat tuohon henkarin koukkuun.


Kaikki kauniit ketjut ja korut eivät enää tarvitse lojua kaapin perukoilla tai ahtaassa korulippaassa, vaan saavat henkariripustimessa oikean arvonsa olemalla esillä osana sisustusta. Samalla ne on helppo ja nopea ottaa käyttöönkin tuosta. Koukkusysteemi on tässä erinomainen. Minulla ei nyt niitä koukkuja ollut, joten pujotin vain henkariin kaulakorut. Tällöin tasapaino on oltava molemmin puolin. 


Korvikset löysivät myös paikkansa henkarikoukun alapuolelle tulleesta renkaasta. 

Tässä oli vain yksi idea henkarin monipuolisuudesta. Muitakin käyttötapoja varmasti olisi. voithan vaikkapa ripustaa kauneimman leningin tai mummin rimpsumekon seinälle koristeeksi roikkumaan. 

Silloin kun minulla oli se Vilin verstas, minullahan oli siellä joulukalenteri tehty henkariin. Solmin nauhoilla paketit roikkumaan tuosta. 

Tuollaisesta tankohenkarista saa aurinkolaseille oivan säilytysripustimen. Laittaa ne lasit roikkumaan sangastaan tankoon. Nythän nuorisolla on se muoti, että aurinkolaseja ON oltava joka sävyyn.

Ja koska olen nukkunut hyvin viime yön, haluan pirtsakkana pimuna ilahduttaa teitä pienellä pika-arvonnalla. Laske, kuinka monta kertaa tässä postauksessa kirjoitettiin sana henkari missä tahansa muodossa. Ei siis ripustin, vaan pelkästään henkari-, henkarin, henkarissa... Myös tämän arvonta-ohjeen sanat lasketaan mukaan. :D

Arvonta loppuu 7.1.2013 ja silloin henkari-kisan voittaja voittaa tämän postikortin ja verstaani kätköistä 3 erilaista askarteluun liittyvää tarviketta: kuva, paperi ja koriste.

P.s. jottei valmiit vastaukset helpottaisi seuraavia arvaajia/laskijoita, tämän postauksen kommentit julkaisen VASTA arvonnan suoritettuani. :)Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
25 kertaa sai Riina lasketuksi. Ja juu, en jaksa laskea toista kertaa :D.
Riina Itkonen sanoi…
Ja noista henkareista piti sanoa vielä, että hyvä kun otit esille tn henkariasian, minun on pitänyt jo kauan tuunata henkareita, juuri noita puisia henkareita. Ja itseasiassa tehdä yhteen henkariin kiva koristus ja sitten laittaa siihen henkariin roikkumaan mun pikkutyttönä pitämä mekko ja laittaa se roikkumaan henkarissa sisustuselementtinä makkariin. Laskepa monta henkari sanaa tässä oli ja sitten saat palkinnoksi ehkä vaikka tuunatun henkarin :D.
Nanna sanoi…
Onpa ihanan tunnelmalliset henkarit ja kiva idea! Huh,olipa laskemista. 27 kertaa minä näin henkarin mutta varma en voi olla,pari kertaa piti aloittaa alusta:)
ViliMarika sanoi…
Riina, olet ihana! :) <3
Teea.K sanoi…
21 kpl sain minä laskettuun.
tarja.o sanoi…
no ainakin 25 kertaa oli henkari jossakin muodossa jollei mennyt jo laskutkin sekaisin:)
Tuula sanoi…
27 otsikko mukaan laskettuna. Hmm, ehkä melkoinen ääääää! Huuto sylissä vei suuren huomion.
Luin muuten ensin otsikosta "henkkarit" ja ihmettelin että mitä se ViliMarika höpisee vanhempien PUISISTA henkkareista, isälläni on ainakin ollut ajokortti pahvia, eikä puuta :D
Maca sanoi…
Minä sain peräti 26 henkaria!
Pia sanoi…
24 henkari sanaa (: jos jotain unohtu ihmettelen, niin monta kertaa laskin:D vilisee jo silmissä henkari sanat

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…