Tarina ystävyydestä


Lintu pieni katselee oksalta alas kuullessaan tutun käheän äänen. Pieni tyttö omituisissa vaatteissaan, ääni matala kuin aikamiehen ja silti niin hauras ja haavoittuvainen on tullut linnun luo uudestaan. Tyttö kaivaa taskustaan vapisevin käsin jotain ja lintunen aavistaa jo tulevaa. Lintu lehahtaa lentoon ja laskeutuu aivan tyttösen eteen. 

On yö ja sininen harso jo laskenut vaippansa maan pinnalle ja ilmakehässä kipristelee tähtitaivaan kipakka pakkanen. Tytön käsiä paleltaa, mutta silti joka yö tyttö kävelee linnun laulupuun kimmeltävien oksien eteen ja heittää linnulle siemeniä ja kuivuneen leivän murusia maahan. 

Miksi tyttö yöllä tallustaa? Koska hän on koditon, eikä tiedä muutakaan keinoa pysyä lämpimänä, kuin liikkuminen. Siinä he kaksi yön eläjää hymyilevät toisilleen. tyttö ja lintu, ennenkuin lintu lähtee takaisin kimmeltävän satupuunsa katveeseen ja tyttö jatkaa matkaansa tuttua polkua pitkin yömajaan. 

Saamme olla kiitollisia kodista ja yösijasta, vaatteista ja ruuasta. Muistakaamme antaa vähempiosaisille vaikka sitten vähästäkin. Koskaan emme voi olla varmoja, milloin se hetki koittaa, että itse anelemme käsi ojentuneena apua. 




Nämä 2 atc-korttia ovat vapaat vaihtoon. Tein kuitenkin ne Alice K.n pyynnöstä, joten antaa hänen ensin valita, haluaako jomman kumman tai molemmat, vai onko väri väärä. Jos jää kortti tai molemmat, niin sitten jakoon muillekin.

Korteissa tuunattuja paljetteja, tanssiasun kolikoita ja tölkkinipsuja,
Korteilla osallistun myös Koukussa kortteihin-haasteeseen.

Kommentit

Kaunis ja ajankohtainenkin tarina!
Olet kyllä huippu kirjoittaja ja huippu kortit olet askarrellut.
alice k. sanoi…
Kivat kortit, valitsen oikeanpuoleisen. :-)
Outi, kiitos. Tarina syntyi kortteja katsellessa.
ENKULI, voi sinua! Kiitos! Tuntuivat hyvältä kuulla sinun ja Outin palaute.
Alice, mahtavaa! Laitan sulle tuon jemmaan.
Sanna Saksija sanoi…
Hienot siniset sävyt ja ajattelemaan haastavat aiheet tekstit.
Sanna, kiittelen kauniisti sanoistasi