Siirry pääsisältöön

Elämä edullisesti etujen kera

Olen kertonut eläväni tiukilla taloudellisesti. Meidän perheessä rahat ovat yhteisiä, koska näin saadaan maksettua laskut, voidaan ostaa ruokaa ja eletään edullisesti. Se meidän tilannehan ei muutu mihinkään niillä kommenteilla, joita olen saanut välillä: " Jokaisella on vaikeaa joskus" , "Meilläkään ei ole rahaa", "säästäisit" tai " eikö joku voisi lainata". 

Tilannehan on se, että lainaa ei voi ottaa, koska lainakin pitää maksaa pois. Jollei tulot muutu suuremmiksi, ei seuraavassa kuussakaan ole rahaa sen enempää! Päinvastoin, pitäisi maksaa lainat pois. Eli... Lainaisinko rahaa jotta voisin maksaa lainat pois, jota voisin taas seuraavassa kuussa lainata suuremman summan, jolla maksaa suuremman lainan pois? Ehei! Ei se niin mene. tiedät toki niitäkin, jotka ovat ottaneet pikavippejä baarireissuihin, mutta kuinkas kävikään lopulta?! Ulosottotoimisto karhuaa ja nimi poissa. Meille tärkeää on nimen pitäminen, eikä yhteiskunnalle laskujen mättäminen! Se on toki toisaalta yksi syy siihen, että on varat vähissä. Onhan virastossakin sanottu, että pitäisi jättää laskut maksamatta, maksaa vain asuminen ja muu pakollinen. Puhelin ja sähkö. silloin jäisi rahaa vaikka vaatteisiin tai herkkuihin. Mutta minutkin on kasvatettu siihen, että itse maksan laskuni ja on vihoviimeistä se, että ulosotto ne ottaa itselleen! Mielummin olen ilman mitään, kuin ulosotossa! Hei, se on MINUN mielipiteeni MEIDÄN tilanteesta! Sinä saat olla eri mieltä omasta tilanteestasi!

Yleensä nämä, jotka sanovat "ettei rahaa ole", voivat kuitenkin ostella kirpputorilta jotain pientä, käydä kahvilla kahvilassa tai ostaa lapsille karkkia ja jos vaatteet hajoavat, voivat ostaa uutta tilalle. Parhaat "rahattomat" maksavat 600 euron harrastuksia lapsille tai sisustavat kotia! Niin... Rahattomuus ja tiukilla eläminen on tietysti suhteellinen käsitys... Jokaisella oma käsitys tilanteestaan. On varmasti vaikeaa elää vähemmällä, mihin on tottunut aiemmin... Muuttaa omaa ajattelutapaakin. Ja suomalaisten tyyli... Enhän minä ole mitään... Eihän minulla ole mitään... Juu juu. Pää pystyyn siellä! Sinulla on oikeus omiin rahoihisi ja omaisuuteesi! Sinulla on oikeus olla juuri niin rahoissasi, kuin olet! Ei se ole pois minulta! Eikä keltään muultakaan! Voit uskoa, että jos minulla olisi mahdollisuus, kävisin ihan varmasti teatterissa, ostaisin vaatteita, söisimme wienin leikkeen toisinaan ja pöydällämme olisi ruusuja! 

Säästäminenhän ei ole mikään helppo asia siinä vaiheessa, kun jokainen lantti menee  laskuihin, lääkkeisiin ja ruokaan. On hyvin tarkasti katseltu -30 ja -50% ostokset kärryyn ja juostu tarjousten perässä. Onneksi ajan kanssa oppii tekemään ihanaa ja maistuvaa sekä värikästä ruokaa halvalla! Ei tarvitse syödä vain makaronia tai kaurapuuroa, kun käyttää mielikuvitusta. Esimerkiksi edullinen wokkiruoka tuli vastikää tehtyä. 4 annosta 5 eurolla. Sisälsi kookosmaitoa, kanaa, kasviksia ja mausteita! nyt ostettiin hedelmiä, kun saatiin eurolla paketti. IHANAA! Sellaisesta saa tehtyä vaikkapa hedelmälohkoja, piirakkaa, sosetta, kiisseliä.... Ja taas on herkkuja!

Kyllä meilläkin säästetään vaikkapa kesälomareissuun tai tänä vuonnahan se on toisenlainen lomareissu. ;) Veronpalautukset tai synttärilahjarahat... Jokaisesta tulosta otamme vaikka euron, jollei kahta tai kymmentä ja laitamme säästöön. Näin kerran vuodessa on mahdollisuus irtiottoon. Olemme vaikkapa käyneet telttailemassa tai eräänä kesänä saimme mökin, joka maksoi 10 euroa! Voitteko kuvitella! Olipa ihana liitto! Mahdollistivat kerran jokaiselle tuolla hintaa mökkiloman! Toisinaan sitten saan myyntiä ja nehän olen kertonutkin käyttäväni sekä lääkkeisiini että extraan meille. Onko se sitten askartelutarvikkeita, vaate tai herkkua. Extrahyvää jotain jokatapauksessa. Joko kivun lievityksenä tai muuna ilona. 

Olen minä saanut etujakin elämässäni. Esimerkiksi niin ihania ihmisiä ympärilleni, jotka ajattelevat minun parastani ja sitä, että minulla on hyvä olla. Yksi tällainen minulle rakkaaksi  ja tärkeäksi tullut on Tupu, joka taas kerran muisti minua siivotessaan kaappeja. 


Postista haettiin paketti, missä oli kaikenlaista pientä ja isoa tarviketta.


Oli peflettiä ja saunatuoksuja, namia ja italian jättipersiljan siemeniä. Meille onkin tulossa yrttitarha taas kesäksi, joten yksi ruukku on jo tiedossa sisällöltä. ;)

KIITOS TUPU!


Tuikituntemattomalta sain lahjoituksena askarteluun pientä kivaa myöskin. Ilahduttava yllätys!
Samoin kuin Pinskun ystävänpäivälahja, jossa oli stanssattuja kuvioita huuurja määrä! 
Kiitos teillekin, Pinsku ja tuntematon. :)


Tämän päivän posti toi myös Netan ihanan yllätyksen. Meille koko perheelle omat kuulakärkikynät! näissä on laatua ja tuntuvat hyvältä kädessä! Nyt ei katoa verstaalta minun kynä! :D


Kiitos Neta ihanuudesta!


Elämä on. Se on edullista ja se on etuja. Se on myös äärettömän kallista ja toisinaan niin vaikeaa. Elämä ei ole kenellekkään helppoa. Silti se on ihanaa!Kommentit

Lähetä kommentti

Hei, lukijani! Ihana, kun olet siinä!
Mitä mieltä olet tämän postauksen sisällöstä?
Jätä minulle kommentti.
Myös moikkaus riittää.
Silloin tiedän sinun käyneen täällä.
Tulethan toistekin!

KUUKAUDEN SUOSITUIN POSTAUS :

Hampaiden hoito ja herkkä suu vaahdossa

"Hammas on kova kalkkipitoinen suussa sijaitseva muodostelma, jollaisia on monilla selkärankaisilla. Hampaiden pääasiallinen tarkoitus on ruoan mekaaninen hienontaminen." Näin Wikipedia aloittaa kuvaamaan hampaita. Lisään vielä, että terveet hampaat nostavat itsetuntoa ja vähentävät riskiä sairastua. Kyllä. Vialliset hampaat aiheuttavat mm. Kipua, hermokipua, tulehdusta, mätimistä...  Pitkälle edennyt karies voi tuhota hampaan täysin. Hoitamaton leukaluun tulehdus voi johtaa jopa yleistulehduksen kautta kuolemaan.

Laitoin aamukahvin tekeille ja laittauduin valmiiksi tätä päivää varten. Nätit ja mukavat vaatteet korvaavat trendikkyyden, mutta laveran voiteilla ja meikeillä saan tehtyä itsestäni mielestäni kauniin, niinkuin nyt näillä avuillani tehdä voi. Mietin lukemaani hampaista ja muistan aiemmin käydyt blogikeskustelut herkkäsuisista lukijoista.


Hampaistani tahdon pitää huolta ja säilyttää omani niin kauan kuin voin. Hampaat ovat osa minua ja hyvinvointiani. Hampaat ovat …