Siirry pääsisältöön

Elämä edullisesti etujen kera

Olen kertonut eläväni tiukilla taloudellisesti. Meidän perheessä rahat ovat yhteisiä, koska näin saadaan maksettua laskut, voidaan ostaa ruokaa ja eletään edullisesti. Se meidän tilannehan ei muutu mihinkään niillä kommenteilla, joita olen saanut välillä: " Jokaisella on vaikeaa joskus" , "Meilläkään ei ole rahaa", "säästäisit" tai " eikö joku voisi lainata". 

Tilannehan on se, että lainaa ei voi ottaa, koska lainakin pitää maksaa pois. Jollei tulot muutu suuremmiksi, ei seuraavassa kuussakaan ole rahaa sen enempää! Päinvastoin, pitäisi maksaa lainat pois. Eli... Lainaisinko rahaa jotta voisin maksaa lainat pois, jota voisin taas seuraavassa kuussa lainata suuremman summan, jolla maksaa suuremman lainan pois? Ehei! Ei se niin mene. tiedät toki niitäkin, jotka ovat ottaneet pikavippejä baarireissuihin, mutta kuinkas kävikään lopulta?! Ulosottotoimisto karhuaa ja nimi poissa. Meille tärkeää on nimen pitäminen, eikä yhteiskunnalle laskujen mättäminen! Se on toki toisaalta yksi syy siihen, että on varat vähissä. Onhan virastossakin sanottu, että pitäisi jättää laskut maksamatta, maksaa vain asuminen ja muu pakollinen. Puhelin ja sähkö. silloin jäisi rahaa vaikka vaatteisiin tai herkkuihin. Mutta minutkin on kasvatettu siihen, että itse maksan laskuni ja on vihoviimeistä se, että ulosotto ne ottaa itselleen! Mielummin olen ilman mitään, kuin ulosotossa! Hei, se on MINUN mielipiteeni MEIDÄN tilanteesta! Sinä saat olla eri mieltä omasta tilanteestasi!

Yleensä nämä, jotka sanovat "ettei rahaa ole", voivat kuitenkin ostella kirpputorilta jotain pientä, käydä kahvilla kahvilassa tai ostaa lapsille karkkia ja jos vaatteet hajoavat, voivat ostaa uutta tilalle. Parhaat "rahattomat" maksavat 600 euron harrastuksia lapsille tai sisustavat kotia! Niin... Rahattomuus ja tiukilla eläminen on tietysti suhteellinen käsitys... Jokaisella oma käsitys tilanteestaan. On varmasti vaikeaa elää vähemmällä, mihin on tottunut aiemmin... Muuttaa omaa ajattelutapaakin. Ja suomalaisten tyyli... Enhän minä ole mitään... Eihän minulla ole mitään... Juu juu. Pää pystyyn siellä! Sinulla on oikeus omiin rahoihisi ja omaisuuteesi! Sinulla on oikeus olla juuri niin rahoissasi, kuin olet! Ei se ole pois minulta! Eikä keltään muultakaan! Voit uskoa, että jos minulla olisi mahdollisuus, kävisin ihan varmasti teatterissa, ostaisin vaatteita, söisimme wienin leikkeen toisinaan ja pöydällämme olisi ruusuja! 

Säästäminenhän ei ole mikään helppo asia siinä vaiheessa, kun jokainen lantti menee  laskuihin, lääkkeisiin ja ruokaan. On hyvin tarkasti katseltu -30 ja -50% ostokset kärryyn ja juostu tarjousten perässä. Onneksi ajan kanssa oppii tekemään ihanaa ja maistuvaa sekä värikästä ruokaa halvalla! Ei tarvitse syödä vain makaronia tai kaurapuuroa, kun käyttää mielikuvitusta. Esimerkiksi edullinen wokkiruoka tuli vastikää tehtyä. 4 annosta 5 eurolla. Sisälsi kookosmaitoa, kanaa, kasviksia ja mausteita! nyt ostettiin hedelmiä, kun saatiin eurolla paketti. IHANAA! Sellaisesta saa tehtyä vaikkapa hedelmälohkoja, piirakkaa, sosetta, kiisseliä.... Ja taas on herkkuja!

Kyllä meilläkin säästetään vaikkapa kesälomareissuun tai tänä vuonnahan se on toisenlainen lomareissu. ;) Veronpalautukset tai synttärilahjarahat... Jokaisesta tulosta otamme vaikka euron, jollei kahta tai kymmentä ja laitamme säästöön. Näin kerran vuodessa on mahdollisuus irtiottoon. Olemme vaikkapa käyneet telttailemassa tai eräänä kesänä saimme mökin, joka maksoi 10 euroa! Voitteko kuvitella! Olipa ihana liitto! Mahdollistivat kerran jokaiselle tuolla hintaa mökkiloman! Toisinaan sitten saan myyntiä ja nehän olen kertonutkin käyttäväni sekä lääkkeisiini että extraan meille. Onko se sitten askartelutarvikkeita, vaate tai herkkua. Extrahyvää jotain jokatapauksessa. Joko kivun lievityksenä tai muuna ilona. 

Olen minä saanut etujakin elämässäni. Esimerkiksi niin ihania ihmisiä ympärilleni, jotka ajattelevat minun parastani ja sitä, että minulla on hyvä olla. Yksi tällainen minulle rakkaaksi  ja tärkeäksi tullut on Tupu, joka taas kerran muisti minua siivotessaan kaappeja. 


Postista haettiin paketti, missä oli kaikenlaista pientä ja isoa tarviketta.


Oli peflettiä ja saunatuoksuja, namia ja italian jättipersiljan siemeniä. Meille onkin tulossa yrttitarha taas kesäksi, joten yksi ruukku on jo tiedossa sisällöltä. ;)

KIITOS TUPU!


Tuikituntemattomalta sain lahjoituksena askarteluun pientä kivaa myöskin. Ilahduttava yllätys!
Samoin kuin Pinskun ystävänpäivälahja, jossa oli stanssattuja kuvioita huuurja määrä! 
Kiitos teillekin, Pinsku ja tuntematon. :)


Tämän päivän posti toi myös Netan ihanan yllätyksen. Meille koko perheelle omat kuulakärkikynät! näissä on laatua ja tuntuvat hyvältä kädessä! Nyt ei katoa verstaalta minun kynä! :D


Kiitos Neta ihanuudesta!


Elämä on. Se on edullista ja se on etuja. Se on myös äärettömän kallista ja toisinaan niin vaikeaa. Elämä ei ole kenellekkään helppoa. Silti se on ihanaa!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…