Boureki

boureki ja kanafile

Boureki


3 isoa kesäkurpitsaa
2 isoa perunaa
1 iso sipuli
3/4 dl oliiviöljyä
4-5 valkosipulin kynttä
3 dl dl juustoraastetta, kuten rigottaa tms
2 tl tuoretta minttua
suolaa ja pippuria
vajaa dl jauhoja
1/4 dl vettä


Kuumenna uuni 170C.
Laita kesäkurpitsa, peruna ja sipuli syvään kulhoon ja ripottele puoli kupillista jauhoja, suolaa ja pippuria maun mukaan(varoen, sillä juustossa on myös suolaa), kaikki juustoraaste, minttu, valkosipuli, oliiviöljy, ja sekoita keskenään hyvin.
Kaada seos voideltuun (oliiviöljy) vuokaan 
Painele siivut alas vielä kämmenillä. Kaada varovasti 1/4 kupillinen vettä päälle.
Paista noin 1 tunti ja 20 minuuttia. (jos boureki vaikuttaa liian kuivalta paistamisen aikana, voit lisätä vettä - mutta varovaisesti, kesäkurpitsa ja peruna itkevät myös nestettä).
Annetaan jäähtyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

jälkiruoka


Kommentit

  1. Nam herkulliselta näyttää, vaikka massu on just täynnä. Leppoisaa sunnuntaita Viltsu <3

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä. Kiva saada välillä näitä kasvisruoka reseptejä.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Hei, kaunis ihminen, soisitko minulle hetkisen..
Mitä pohdit postauksesta tästä?
Entä yleensäkin blogini hedelmästä?
Jätäthän viestin lyhyen tai pohtien pitkään,
Mutta anonyymit haukut tosin eivät johtaisi mihkään!
Olkoon päiväsi sateenkaaren sävyinen, iltasi leppoisa, yösi tyyni.
Ja kun saapuu aamu uusi, jo sängyssä tuumi:
On Inspiksen Viltsu sun ystäväsi vanha taikka uusi.

Ystävyydellä kaunissieluiselle lukijalleni,
Viltsumari