Siirry pääsisältöön

Lukemattomat sivut

Meillä kirjahylly täyttyi piripintaansa ja täysin tila loppui kesken. Etenkin, kun emme ole löytneet haaveilemaamme lipastoa olkkariin, johon saisimme kirjojakin laitettua. Siispä kirjojen täystuho on käynnissä ja myydään pois lähestulkoon kaikki. Kirjastoon mars matkaan käypi tiemme seuraavaksi. Vaikka kuinka vannotan, ettei meille uusia kirjoja tule, tiedän, että ennemmin tai myöhemmin on taas oma kirja  kainalossa. hih

Keräsin pari kirjaa, joita en vielä ole lukenut, mutta haaveissani olis löytää ne joskus kirjastosta -tai kirpputorilta sekä lopuksi kirjateeman, jotka kiinnostavat.
Malala Yousafzai Ja Christina Lame: Minä olen Malala
Koulutyttö Talibanin tähtäimessä
Kansainvälisesti tunnetun koulutuksen puolestapuhujan Malala Yousafzain ainutlaatuinen tarina.
Tiistaina 9.10.2012 pakistanilaista koulutyttöä Malala Yousafzaita ammuttiin lähietäisyydeltä päähän, koska hän halusi puolustaa tyttöjen oikeutta koulutukseen. Malala selvisi hengissä raa'asta hyökkäyksestä, ja hänestä tuli yhdessä yössä rauhanomaisen vastarinnan ja kaikille avoimen koulutuksen kansainvälinen symboli.
Muistelmissaan Malala kertoo omin sanoin tuon kohtalokkaan päivän tapahtumista sekä koskettavan ja innoittavan tarinan päätöksestään olla antamatta periksi ääriaineksille.
Malala Yousafzai nostatti kohun blogillaan, jossa hän kertoi koulutytön elämästä Talibanin noustua valtaan hänen kotiseudullaan. Taliban langetti kuolemantuomion sekä Malalalle että hänen isälleen.Lubna Ahmad Al-Hussein: 40 raipaniskua -Tositarina nyky-ajan Sudanista

3.7.2008 Lubna Ahmad al-Hussein istuu ravintolassa Sudanin pääkaupungissa Khartumissa, kun 12 siveyspoliisia ryntää sisään suorittamaan ratsiaa. Hänet ja 10 muuta naista pidätetään väkivaltaisesti säädyttömästä pukeutumisesta syytettyinä. Naisilla on islamilaisten huivien ja tunikoiden lisäksi yllään sarwal, löysästi istuvat pitkät housut. Naiset tuomitaan ruoskittaviksi.
Lubna ryhtyy julkiseen vastarintaan epäoikeudenmukaista lakia vastaan. Hänen taistelussaan ei ole enää kyse vain housuista, vaan naisen asemasta Sudanissa. Yksin vuonna 2008 pidätettiin 43 000 sudanilaista naista ”yleistä moraalia vaarantavista teoista”. Raipparangaistukset ovat arkipäivää ja poliisilla on mm. oikeus viedä naisia mielivaltaisiin neitsyystesteihin.
Kirjassaan Lubna Ahmad al-Hussein kertoo paitsi pidätyksestään ja oikeustaistelustaan, myös lapsuudestaan ja jo opiskeluvuosinaan aloittamastaan aktivismista absurdia lainsäädäntöä vastaan. Kirja on valaiseva kuvaus sudanilaisesta nyky-yhteiskunnasta.
”Tämä ei ole vain minun tarinani. Tämä on kaikkien niiden satojen ja tuhansien naisten tarina, joita ruoskitaan joka päivä ja jotka kantavat häpeänsä vaieten. Häpeän, joka seuraa heitä koko loppuelämän.”

Askartelukirjat ovat ikuisesti kiinnostavia katsella ja oppia. Pelkästään yhdeksi kollaasiksi keräsin jo useita erilaisia kirjoja, saatikka  mitä vielä maailmalla onkaan, mistä en edes tiedä mitään!? Tämä aihe on sitä, mikä minua kiinnostaa. Käsillä tekeminen, paperista tekeminen ja nimenomaan korttien ja pienten juttujen tekeminen. Lapsien kanssa askartelut eivät oikein minuun kolahda enää, joten suosiolla kirjaston lasten osaston kirjat saavat jäädä. 

Löytyikö näistä sinua kiinnostavaa luettavaa? 

Kommentit

Askartelukirjat kiinnostavat aina ☺
Marika sanoi…
40 raipaniskua vaikuttaa (surullisen) mielenkiintoiselta. Täytyy laittaa tuo ihan korvan taakse.
Viltsu sanoi…
Tässä on vasta pieni ripaus kiinnostavista kirjoista, ja paljon on vielä minultakin piilossa. voin lukea vain murto-osan kaikista kiinnostavista aiheista. Iloa, huumoria, surua ja pelkoa... laidasta laitaan. Nyt luen ihan höpöä kirjaa. Huono karma. Hih.
SatuKoo sanoi…
Nämä kirjat täytyy hankkia, mielenkiintoisia. Kiitos vinkistä ja ihanaa ystävänpäivää <3
Silkku sanoi…
Ihanaa Ystävänpäivää Teille sinne:)
Sirutuuli sanoi…
Art journal kirjat kiinnostaisi kovasti. Tällä hetkellä miulla on menossa joku Stephen Kingin kirja, jonka nimeä en muista :) Sain sen joululahjaksi jo muutama vuosi sitten, enkä ole lukenut sitä vielä.
Selma sanoi…
Hyvää Ystävänpäivän iltaa Sinne teille :)
Lukematta on nuokin kirjat, ehkä joskus sitten paremmalla ajalla :)
Lady of The Mess sanoi…
Malalan tarina täytyy joskus ehtiä lukea!
Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle <3

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…