Siirry pääsisältöön

haitarikirjaan muovikassissa

Helmikuu edelleen ja päivä on keskiviikko ja 26.s.


Muovikassi!

Ostoksilla mukana on oma kestokassi tai kori. Jos unohtuu, sitten se on se muovikassi, mikä ostetaan mukaan ja käytetään roskispussina lopulta. Muutamat kaupat laittavat muovikassiin ostokset pyytämättäkin, kuten vaikkapa Apteekki. Niitä pieniä muovikasseja ei tarvita oikeastaan mihinkään, joten olenkin alkanut hihkumaan jo hyvissä ajoin, että otan lääkkeeni käsilaukkuuni. Tai sellaiseen olkalaukku-kassiin. Joululahjaksi sain kauniin pikkulaukun, jossa kannan lompakon, avaimet ja muut tarpeelliset. Myönnän siis olevani törky-ihminen ja muovikassejakin käytän välillä, useinkin. Paperikassi olisi hyvä, mutta maksaa sen verran enemmän, ettei varaa ole ostaa niitä kovin usein. Mutta joo, se oma kauppakassi on siis lähtövalmiina eteisessä. Pointsit kotiin, jookos. Edes puolipointsia? ;)

Viimeisin shoppailu oli kuitenkin Murusen tekemä. Siitä halusinkin kertoa! tämä on taas sitä vääntöä rautalangasta tai sitten se on sitä, kun ei välitetä ihmispoloisista? Mitä sinä olet mieltä asiasta?

Noin 3 kuukautta sitten kävin ostamassa lääkkeet apteekista, jossa en ollut aikaisemmin asioinutkaan. Reseptivalmisteet kyseessä, joten uusittava on resepti, jos lääkkeet loppuvat siitä. Onhan ne kuitenkin hyvin tärkeät minulle, koska ilman lääkitystä kivut nousisivat sille tasolle, että saattaisin jopa menettää tajuni. Ei, en ole testannut, mutta lääkkeilläkin huonoimpina päivinä pääsee huuto ja itku ja vatsa menee sekaisin ja molemmat päät suoltavat ulos kaiken. Lisäksi huimaa ja tulee rytmihäiriöt päälle. Seuraavaksihan sitä alkaisi sitten tajunta heikentyä lisää. siispä pidän huolen siitä, että lääkkeet saan.

No, tuo apteekkireissuni siis oli sellainen, että apteekin virkailija(en tiedä oliko apteekkari vai farmaseutti vai mikä) oli ihan hiljaa reseptistä. Kysyin siis, jäikö sille lääkkeitä vielä, koska tarvitsen niitä säännöllisesti ja uusittava on, jos ei jäänyt.
Vastaus oli: ei tänne mitään enää jäänyt.
Minä: uusitaan sitten se.
Virkailija: hinta on tämän verran...
Minä: niin, onko se resepti nyt uusittu?
Virkailija: Siis haluatko sinä sen nyt uusia?
Minä: haluan!
Virkailija: Uusitaanko siis tämä resepti nyt?
Minä: minä haluan uusia tämän reseptin ja sen sisältämän lääkkeen nyt! Onnistuuko se?
Virkailija: Kyllä se onnistuu. pieni hetki. En vaan tiennyt, että haluat uusia sen nyt...
Minä: juu, haluan uusia nyt.
Virkailija uusi reseptin ja otti uusimismaksua 5€. (apteekithan saavat itse määrätä uusimismaksut. Hämmästelin hintaa, sillä muualla se on ollut max. 2€).

Lääke, jonka ostin ja josta reseptin uusin, oli tuolloin 3kuukauden satsin kokoisessa pakkauksessa. Näin ollen Murunen kävi eilen vasta hakemassa minulle uuden satsin... Tai ainakin luulimme niin...

Annoin Kela-kortin ja muut tarpeelliset Muruselle ja hän meni töiden jälkeen apteekkiin. Toisi samalla pari muutakin reseptivalmistetta minulle. (Juu, niitähän riittää). Siellä kerrotaan, ettei reseptiä ole! WTF?! Sitä ei ole uusittu!Anteeksi kuinka?! Virkailija ilmoitti, että reseptini on ollut sairaalan lääkärin kirjoittama, joten siksi se on palautunut hylättynä takaisin. Sairaalan lääkärit eivät uusi reseptejä! Ekaa kertaa törmäämme tällaiseen tapaukseen!

Murunen sai kaksi muuta lääkettäni, ja kysyi, miten niiden reseptit?  ja pisti välittömästi uusintaan sen puuttuvan reseptin. TK:hon ja omalle lääkärille tällä kertaa! Siis varmisti, että laittavat sen oikeaan paikkaan! Eihän asiakas voi tietää, ettei joku reseptin kirjoittanut lääkäri sitä uusikkaan! Ja miksi siitä ei ilmoiteta, ettei sitä ole uusittu?! sittenvasta, kun olet hakemassa niitä, sanotaan, ettet saakkaan!!!

No, siis yksi resepti uusittavaksi, entä ne kaksi muuta? Joo, tämä lääke A on viimeinen tältä reseptiltä. Murunen pyytää uusittavan sen, omalta lääkäriltä! Ottaa lääkkeet ja maksaa... Katsoo ovella lääkepakkauksia ja kysyy kaikkein tärkeimmästä lääkkeestäni, miten sen kyljessäkin lukee SAAMATTA 0.??? Nokun sitä ei enää reseptillä ole! WTF?! Siis hei, uusitaan reseptit, kaikki ne lääkkeet, jotka nyt on tässä edessäsi ja joista on sanottu, että ne uusitaan, jollei niitä ole!

Tänään oli tullut se  3kuukauden takainen resepti vihdoin uusittuna ja saimme sen lääkkeen.  Joo... ja Murunen tarkasti vielä, että varmasti nyt kaikki eilen uusitut reseptit ovat matkalla TK:n omalle lääkärille. Mitä vielä! Eikösvirkailija ollut laittanut sairaalan lääkärille sen tärkeimmän lääkkeeni uusittavaksi! Voi hemeletti! EI! OMALLE LÄÄKÄRILLE! Eli olisin taas saanut hakiessani niitä kuulla, että sori, ei ole reseptiä! Ja tämä sentään on jo ihan eri apteekki, mitä se ihan eka oli 3kuukautta sitten!

Voin vaan miettiä tilannetta, kun olisin joutunut palaamaan tyhjin käsin tuolta siinä vaiheessa, kun lääkkeitä ei enää ole kotona! Kyseessä on sen verran kovat tropit, ettei niitä saa hakea edes viikkoa tai kahta aiemmin, vaan pari päivää ennen. Saisiko aina vuorokaudessa uusittua?!

Mitäpä tuumit? Minulta pääsi ärräpäitä ja en vaan ymmärrä, mikä tässä on niin vaikeaa? Miksi ei kerrota edes, ettei reseptiä ole uusittu tai uusimisvaiheessa, ettei sairaalan lääkärit uusi niitä? Miksi ei kerrota heti, että resepti on tyhjä? Miksi ei uusita heti, jos pyydetään, että kaikki uusitaan? ARGH!


Kommentit

Täti Punainen sanoi…
Kiva sivu!
Aikamoista käytöstä apteekin puolelta. Tähän en ole törmännyt etteivät sairaalan lääkärit uusisi. Itse nimenomaan käyn kerran vuodessa tarkastuksessa sairaalalla ja samalla uusitaan astmalääkkeeni. Meillä uusinta apteekissa on ollut jopa 8 €...
Vilimarika sanoi…
Jopas on korkealla hinta! Huh huh!
Paikan päällä ovat uusineet sairaalan lääkärit ne kiireisimmät reseptit, mutta eivät apteekin kautta.
Susanna sanoi…
Toi on kyllä vihonviimeistä puuhaa ja ärsyttävää kun joutuu jallittamaan noita reseptien uusimisia! AAAARRRGGHH sun puolestasi!
Katja sanoi…
Suorastaan surkuhupaisaa. Oli sitten proviisori tai farmaseutti kyseessä, on ne molemmat korkeakoulutettuja ja luulisi varsin hyvin tajuavan, että kyse on kuitenkin aika tärkeästä asiasta asiakkaalle, koska lääkkeitään säännöllisesti syö.

Ja joo, olisin jotenkin ymmärtänyt, jos kyse olisi koko ajan samasta apteekista, mutta mutta...

Tsemppiä! Ja muista varmistaa varmistamasta päästyäsi
Vilimarika sanoi…
Sepä se. Kahdessa näin, kolmas oli muuten erikoinen apteekki. tuntuu siltä, että tekevät vain työtä, eivätkä työtään. On toki vastaan tullut sellaisiakin, jotka ovat asiakkaan puolella ja ajattelevat asiakkaan parasta. Esim. Haluanko halvemman tuotteen tai uusitaanko resepti. Olen tähän asti varmistanut, mutten varmistanut varmistamisen jälkeen varmistamista ja sen jälkeen vielä.
Sari sanoi…
Oho millaista ihmisten jallittamista. Tuollainen pitäisi olla lailla kiellettyä!!
Kiva "Kassi-Alma" sivu :)
Anonyymi sanoi…
Oho,enpä ole tuohonkaan törmänny! Mutta ottaisit E Omahoito ohjelman käyttöön,siis sähköisen reseptin,saa aina uusittua itse! nea

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Supervihreä taikajuoma

Ei siitä nyt niin kauaa ole, kun ajattelin, että kaikki Superfoodit ja viherjuomat sun muut terveystuotteet ovat ihan huuhaata. Riittää, kunhan syö monipuolisesti ja terveellisesti. Ajattelin, ettei ole mitään järkeä ostaa purkissa jotain pöperöä ja kertoa sen terveysvaikutteista samalla, kun käyttää kaiken maailman dieettejä ja ruokavalioita. Mutta kuten olen aikaisemminkin sanonut, voin myös reilusti sanoa olleeni väärässä ja muuttaa mielipiteeni. Kiitos siitä ehdottomasti kuuluu Ruohonjuuren verkkokaupalle sekä niille terveystuotteille, jotka minua ovat auttaneet. Esimerkkinä tämä Puhdistamon Supervihreä. 


Supervihreä on nimensämukaisesti vihreää jauhetta ja ihan super tuote. Minulla on kokemusta nuoruudestani spirulinasta, joten luettuani tämän purkin tuoteselostetta olin innoissani. Spirulinahan minulla tehosi laihduttamisessa silloin kauan sitten ja tässä viherjauheessa spirulina on osana. Laatukamaa siis! Kaikenkaikkiaan jauhe sisältää vehnänorasta, ohranorasta, spirulinaa, chl…