Siirry pääsisältöön

kun aloitin atc-harrastuksen



Siitä on nyt vissiinkin vuosi ja 2kuukautta, kun aloitin ekan blogini pitämisen. Vilin verstas oli Vuodatuksen puolella. Purin sinne tuntojani elämästäni ja esittelin askartelujani. Vähän samaa rataa kuin täällä, mutta kokemattomampana ja kortitkin olivat paljon paljon harjaantumattomia.

Olin pitänyt Verstastani kuukauden verran, kun törmäsin Kotilaiska-nimiseen bloggaajaan, joka myöskin luki tätä uutta blogiani. Mistä lie lähti se tutustelumme, sitä en enää muista, mutta muistan Kotilaiskan kirjoittaneen jotain jostain ihmeellisestä atc-kortista.

Mikä ihmeen atc-kortti? Mitä eroa sillä on postikortteihin? Ihmeissäni mietin ja yritin netin kautta löytää jotain aiheeseen liittyvää opastusta. Turhalta se tuntui. Kuvia kyllä oli, mutta miten se tehdään? Mitä vaaditaan, että on atc-kortti?

Jossain taisi ilmetä jotain lukuja tyyliin 2,5" x 3,5". Mitä se tarkoittaa?! Ja muistan, kun luin että atc-kortti on tuunattu keräilykortti. Tuo lause hämmenti entisestään! Tuunattu keräilykortti?!
Mistä minä nyt löytäisin keräilykortin, jonka voisin tuunata? Ja pitääkö sen kortin näkyä alta? ei hyvää päivää Suomen kansa!

Löysin , kun tarpeeksi etsin , vanhan jalkapallomestaruuskortin. Tuo saisi kelvata. aloin koristella sitä muutamilla jutuilla. Kehykset, en oikeastaan osannut muuta laittaa. Miksi ne kuvan kortit ovat niin upeita? Mistä saa sellaisia keräilykortteja, että niissä on vaikkapa vintagea? Ja ne sitten vaan tuunataan... ?


Päätin rohkaistua ja kirjoittaa tälle uudelle nettituttavuudelleni, Kotilaiskalle. "Auttaisitko minua? Olen tekemässä atc-korttia ja en ole varma, onko se oikein tehty. Neuvoisitko minua? Kerrotko, mitä minun pitää tehdä?!" En enää muista, laitoinko Kotilaiskalle sen mestiksen (eka kortti) silloin, vai missä vaiheessa se minulta lähti, mutta ainakin hän pyysi minulta 3 kissa-korttia ja hän tekisi minulle samoin.

Kotilaiskan opastuksella ymmärsin nyt, ettei kyseessä ole keräilykorttien tuunaus, vaan keräilykorttien tekeminen. Vissi ero ja helpotti kummasti. :D

Sain upeat kissakortit itselleni elämäni ekassa vaihdossa ja Kotilaiska sai.. no... kolme kissakorttia atc-mitoilla. ;D Siis ekat kortit! Ei voi paljoa vaatia! Sitä mukaa, kun aloin nähdä muittenkin kortteja, pääsin mukaan muihinkin vaihtoihin ja aloin ymmärtää tämän idean. Niin korttien tekemisen kuin vaihtamisenkin.

Nyttemmin olen tehnyt kaikenkaikkiaan 407 atc-korttia, joista uusin on tässä:
A frog star

Ja se eka oli siis Mestis. Kuva on otettu pussissa, joten kimallusta siinä ei ollut. Eikös olekin upea?! :D

Sittemmin, itseasiassa sehän olikin kimppatuunausvaihto, kun tuo Mestis lähti maailmalle ja tuli takaisin tämännäköisenä:


Ei se samalta näytä, mutta sydän siinä on yhä mukana. :D

Nyt olen atc-harrastaja ollut siis vuoden ja kuukauden. Kohta kaksi kuukautta täyttyy vuoden päälle. Lisäksi kokemuksia on useammasta atc-livetapaamisesta. Viimeisin livetapaaminen oli samalla Atc-synttärini. :)

Jos et tiedä, mitä atc-kortit ovat, olen kirjoittanut valmiiksi aiemmin postauksen korttien mitoista ja muista tiedoista, joten ole hyvä, ja tutustu niihin. 



Ja minun omat vapaasti vaihdettavat atc-korttini löydät "täältä"
Huomaathan, että tammikuussa annan tuplaten kortteja sinun korttiesi tilalle. Ne tuplakortit ovat ylläreitä sinulle. ;)


Viltsu









Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Voiko siinä krääsävaihdossa ilmoittaa sun koko nimen ( etu- ja sukunimi )sille ihmiselle joka kuoren lähettää sulle vai haluatko olla vaan Vilimarika ?
tarja.o sanoi…
vähän kauemmin olet kortteja tehnyt kuin minä:) ja minullakin eka vaihto kotilaiskan kanssa!! on se vaan kiva että kotilaiska viitsii aloittelijoita auttaa ja kannustaa!
Joo, kyllä se autokirjaan sivuja saisi tehdä! mitat oli siinä tekstissä kun ei tuota kirjaa viitsi enää postittaa kun tulee niin kalliit postimaksut tekijöille! ja jos teet niin mieluummin parillisena että tulee aukeama aina yhdelle!!
ilmoittele:)
RaijaAnnikki sanoi…
Tuo on tuttua juttua varmaan monelle aloittajalle.Muistan omatkin sohlaukset alussa.
Hienosti osaat tehdä ja tuunata ja mielenkiintoisia kortteja löytyy blogistasi. Mukavaa jatkoa.
Sanna sanoi…
Tosi kivaa oli lukea tarinaasi :) Sinä olet vielä niin hyvä ja elävä kirjoittaja. Ahkerasti olet kortteja tehnyt. Toiset ovat ollet alusta asti niin fiksuja, että ovat laskeneet korttinsa. Minäkin ajattelen, että jos tämän vuoden alusta...
Tämä keskinäinen auttaminen on myös hieno ja tärkeä asia tässä ATC-maailmassa. Apua ja tukea saa, myös uusia ystäviä.
Tuula sanoi…
:) vaikka en noita ATC-kortteja tee, niin muistan ekat korttini.(no joo, samaan simppeliin, nopeaan olen palannut, käytännön syistä...)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…