Siirry pääsisältöön

kun aloitin atc-harrastuksenSiitä on nyt vissiinkin vuosi ja 2kuukautta, kun aloitin ekan blogini pitämisen. Vilin verstas oli Vuodatuksen puolella. Purin sinne tuntojani elämästäni ja esittelin askartelujani. Vähän samaa rataa kuin täällä, mutta kokemattomampana ja kortitkin olivat paljon paljon harjaantumattomia.

Olin pitänyt Verstastani kuukauden verran, kun törmäsin Kotilaiska-nimiseen bloggaajaan, joka myöskin luki tätä uutta blogiani. Mistä lie lähti se tutustelumme, sitä en enää muista, mutta muistan Kotilaiskan kirjoittaneen jotain jostain ihmeellisestä atc-kortista.

Mikä ihmeen atc-kortti? Mitä eroa sillä on postikortteihin? Ihmeissäni mietin ja yritin netin kautta löytää jotain aiheeseen liittyvää opastusta. Turhalta se tuntui. Kuvia kyllä oli, mutta miten se tehdään? Mitä vaaditaan, että on atc-kortti?

Jossain taisi ilmetä jotain lukuja tyyliin 2,5" x 3,5". Mitä se tarkoittaa?! Ja muistan, kun luin että atc-kortti on tuunattu keräilykortti. Tuo lause hämmenti entisestään! Tuunattu keräilykortti?!
Mistä minä nyt löytäisin keräilykortin, jonka voisin tuunata? Ja pitääkö sen kortin näkyä alta? ei hyvää päivää Suomen kansa!

Löysin , kun tarpeeksi etsin , vanhan jalkapallomestaruuskortin. Tuo saisi kelvata. aloin koristella sitä muutamilla jutuilla. Kehykset, en oikeastaan osannut muuta laittaa. Miksi ne kuvan kortit ovat niin upeita? Mistä saa sellaisia keräilykortteja, että niissä on vaikkapa vintagea? Ja ne sitten vaan tuunataan... ?


Päätin rohkaistua ja kirjoittaa tälle uudelle nettituttavuudelleni, Kotilaiskalle. "Auttaisitko minua? Olen tekemässä atc-korttia ja en ole varma, onko se oikein tehty. Neuvoisitko minua? Kerrotko, mitä minun pitää tehdä?!" En enää muista, laitoinko Kotilaiskalle sen mestiksen (eka kortti) silloin, vai missä vaiheessa se minulta lähti, mutta ainakin hän pyysi minulta 3 kissa-korttia ja hän tekisi minulle samoin.

Kotilaiskan opastuksella ymmärsin nyt, ettei kyseessä ole keräilykorttien tuunaus, vaan keräilykorttien tekeminen. Vissi ero ja helpotti kummasti. :D

Sain upeat kissakortit itselleni elämäni ekassa vaihdossa ja Kotilaiska sai.. no... kolme kissakorttia atc-mitoilla. ;D Siis ekat kortit! Ei voi paljoa vaatia! Sitä mukaa, kun aloin nähdä muittenkin kortteja, pääsin mukaan muihinkin vaihtoihin ja aloin ymmärtää tämän idean. Niin korttien tekemisen kuin vaihtamisenkin.

Nyttemmin olen tehnyt kaikenkaikkiaan 407 atc-korttia, joista uusin on tässä:
A frog star

Ja se eka oli siis Mestis. Kuva on otettu pussissa, joten kimallusta siinä ei ollut. Eikös olekin upea?! :D

Sittemmin, itseasiassa sehän olikin kimppatuunausvaihto, kun tuo Mestis lähti maailmalle ja tuli takaisin tämännäköisenä:


Ei se samalta näytä, mutta sydän siinä on yhä mukana. :D

Nyt olen atc-harrastaja ollut siis vuoden ja kuukauden. Kohta kaksi kuukautta täyttyy vuoden päälle. Lisäksi kokemuksia on useammasta atc-livetapaamisesta. Viimeisin livetapaaminen oli samalla Atc-synttärini. :)

Jos et tiedä, mitä atc-kortit ovat, olen kirjoittanut valmiiksi aiemmin postauksen korttien mitoista ja muista tiedoista, joten ole hyvä, ja tutustu niihin. Ja minun omat vapaasti vaihdettavat atc-korttini löydät "täältä"
Huomaathan, että tammikuussa annan tuplaten kortteja sinun korttiesi tilalle. Ne tuplakortit ovat ylläreitä sinulle. ;)


Viltsu

Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Voiko siinä krääsävaihdossa ilmoittaa sun koko nimen ( etu- ja sukunimi )sille ihmiselle joka kuoren lähettää sulle vai haluatko olla vaan Vilimarika ?
tarja.o sanoi…
vähän kauemmin olet kortteja tehnyt kuin minä:) ja minullakin eka vaihto kotilaiskan kanssa!! on se vaan kiva että kotilaiska viitsii aloittelijoita auttaa ja kannustaa!
Joo, kyllä se autokirjaan sivuja saisi tehdä! mitat oli siinä tekstissä kun ei tuota kirjaa viitsi enää postittaa kun tulee niin kalliit postimaksut tekijöille! ja jos teet niin mieluummin parillisena että tulee aukeama aina yhdelle!!
ilmoittele:)
RaijaAnnikki sanoi…
Tuo on tuttua juttua varmaan monelle aloittajalle.Muistan omatkin sohlaukset alussa.
Hienosti osaat tehdä ja tuunata ja mielenkiintoisia kortteja löytyy blogistasi. Mukavaa jatkoa.
Sanna sanoi…
Tosi kivaa oli lukea tarinaasi :) Sinä olet vielä niin hyvä ja elävä kirjoittaja. Ahkerasti olet kortteja tehnyt. Toiset ovat ollet alusta asti niin fiksuja, että ovat laskeneet korttinsa. Minäkin ajattelen, että jos tämän vuoden alusta...
Tämä keskinäinen auttaminen on myös hieno ja tärkeä asia tässä ATC-maailmassa. Apua ja tukea saa, myös uusia ystäviä.
Tuula sanoi…
:) vaikka en noita ATC-kortteja tee, niin muistan ekat korttini.(no joo, samaan simppeliin, nopeaan olen palannut, käytännön syistä...)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.