Popparit mikrossa jyvistä

Olipa kerran Popcorn-himo, mikä ei ottanut  talttuakseen Zenillä eikä laulaen pikku kakkosen postia kymmenettä kertaa peräkkäin. Olisi pitänyt maksaa pieni omaisuus pikku pussillisesta valmiita poppareita kahdelle tai tehdä itse. Njääh.. Mikrossa en ainakaan halua niitä kaupan valmiita pakkauksia! 

Itse olemme tehneetkin aiemmin, mutta ne valmiit mikropopparit sisältävät ihan älypaljon rasvaa ja suolaa, joten ne kuvottavat minua. Kattilalla tehdessäkin öljyn määrä on reilu, jotta kaikki jyvät poksuisivat. Öljyä, suolaa, öljyä, suolaa, vähän poppareita, öljyä ja suolaa.... Ainoa hauskuus siinä kattilaa vimmatusti hellalevyä pitkin vispaamisen paukkeessa oli muistella lapsuuteni taikurihahmoa, joka telkkarissa sanoi "suolaa, suolaa, enemmän suolaa". 

Onko oikeasti niin ettei yhtään terveellisempää popparia saa tehtyä!?! Ja ei, sipsit eivät todellakaan ole ratkaisu, sillä ne ne vasta rasvaa ja suolaa ovatkin. Ja kaikki terveelliset, kuten hedelmät ja sen sellaiset eivät ole sama asia, kuin pop corn, johon himo iski. Aloin etsimään vastausta kysymykseeni. 


Samaan aikaan, kun etsin vastausta, veljeni ihastuttava vaimo laittoi kuvan silikonikupista, jolla he alkoivat tehdä terveellisiä poppareita! Telepatiaa!? Siispä googletin Lekuen ja päädyin maahantuojan, Mastermarkbrandsin sivuille. Aikani tutkittua "kulhoa" aloin selailla koko sivustoa. Hurjan ihania käyttöesineitä, joita kotiin haluaisin. Kuitenkin tämä himo oli saatava taltutettua ja niin Lekuen popcorn-mikroastia saapui luoksemme. Kiitos maahantuojan. 


Kuinka tämä sitten toimii? 

Pakkaus sisältää kasaan taittuvan 100% :sen platinasilikonikulhon sekä -kannen. 


Kulho on tilava. Jopa 800 ml. Se on täysin mikron kestävä ja astianpesukoneessa pestävä. 


Kulhon kansi on huippu. Kaunis läpinäkyvä kansi joka samoin toimii mikrossa ja pesukoneessa, mutta myös pakastimeen tämän setin voi laittaa. Uunissakin kuvaohjeen mukaan  saa käyttää.  Sitä en ole testannut itse toisin kuin nuo muut. Sen sijaan avotuli ja terävät esineet, kuten veitsi, ovat liikaa. Lämpötilat +220C - -60C. Silikoniset kakku-, muffini- ja piirakkavuoat ovat meillä käytössä, joten siltä kokemukselta tiedän, ettei taikina jämähdä vuokaan kiinni. Mutta nyt puhun popcotrn-himon taltuttamisesta, joten pysytään aiheessa. 


Sekä kulho että kansi ovat taipuisia ja näillä on oikeaoppisessa käytössä huikeat 10 vuoden takuu. 


Palatakseni mikropoppareihin. Se sellainen kaupan mikro-popparipussi tekee jotain 2-3 litraa poppareita, joista iso osa jää siemeniksi. Lisäksi pussi saattaa jäädä mikrossa reunoihin kiinni , eikä pyöri enää. Se on turvallisuusriski,  sillä pussi alkaa käryämään ja saattaa syttyä palamaan.  Vähintäänkin paikallaan öhnöttävät popparit palavat. 

Sen sijaan Lekuen kulhollinen popcornia pyörii mikrossa kulhon muuttamatta muotoaan,  ja valmistaa lähes kaikki jyvät paahtomaissiksi. Silikoni ei syty palamaan prosessin aikana, joten lapsikin oppii tekemään itse tällä suussasulavat herkut. 


Nyt tietenkin kysymys kuuluu, mitä tarvitaan Lekuen mikro popcorn- kulhon kanssa popparien valmistukseen. 
Laitan myöhemmin vielä yhden perusohjeen, mutta alkuun pääset ruokaöljyllä, maissinjyvillä, suolalla ja halutessasi maustamiseen  vaikkapa tillirouhetta, valkosipulijauhetta tai vaikkapa ihan vahingossa keksimääni suklaadippiä varten helposti sulavaa suklaata. Miksikäs ei vaikka suklaakastiketta. 

Laita kulhoon n. 50 g maissinjyviä. (Kulhon alaosassa viivaan saakka)
Lorauta päälle 2rkl ruokaöljyä
Ripottele suolaa 1-2tl

Laita kansi kulhon päälle ja kulho mikroon 800 asteeseen 2-4 minuutiksi, eli siihen saakka kunnes popparit eivät enää poksahtele.  
Poista kansi ja mausta halutessasi. Voit esim raastaa appelsiinin kuoren popparien joukkoon tai lorauta suklaakastiketta sekaan. Minä laitoin epähuomiossa suklaalevyn poppareiden päälle viedessäni kulhon keittiöstä olkkariin. Suklaa oli sulahtanut joten saatoin dippailla sulaan suklaaseen. Ihanaa! 
Mun himot olivat taltutettu! 

Popcorn-astia ja kansi löytyy mm. Täältä

Popcorn-astia pr-sample Mastermarkbrands

Kommentit

Melissa sanoi…
Johan on keksintö :) Itsellä ei ole mikroa kun ei sitä olla tarvittu mutta hauska idea tämä. Voisin kuvitella, että oma poikani hankkisi tällaisen omaan kotiinsa.
Tämä oikeasti toimii. Helpompi puhdistaa kuin iso rasvainen kattila, vie pienen säilytystilan ja kulkee vaikka sähköistetylle mökille repussa.
Saipas tämä kuulostamaan popcornien teon jotenkin helpolle ja vaivattomalle; ilman palavia pusseja ja popcorneja. Itse en juurikaan popcorneja syö, koska en pidä niiden mausta, mutta lapsuudessa muistan juuri noiden pussien haasteen :D Ja onpa erään kerran ystävä onnistunut saamaan mikroni aivan kamalaan kuntoon tekemällä siellä popcorneja; ei auttanut kuin uuden osto. Joten varmasti kätevä sellaisille, jotka popcorneja syö!
Tämä ON helppoa, kätevää ja nopeaa!
No huh huh.. kuulostaa melko hurjalta popcornin teolta moinen. Melkein jo ystävällesi laittasin tämän pop corn-astian huumorikortin kera. :D
Riina sanoi…
Olen itse pohtinut tämän ostamista, mutta jäänyt vielä ajatuksen tasolle, kun ei tule tehtyä poppareita ihan niin usein :). Saa nähdä tuleeko ostettua :). Kätevältä kyllä vaikuttaa. Mulla vaan on tapana aina lorauttaa vielä sulatettua voita poppareiden päälle kun tykkään voipopppareista. Että se niiden terveellisyydestä sitten :D.Hmmmm, taidankin seuraavan kerran laittaa myös mustapippuria sekaan.

Mä oon vähän semmonen hassu, että mikropopparit tykkään antaa paistua vähän tummiksi. Minusta on ihanan makuisia ne hieman ruskettuneet popparit :D.

Lapsuudesta tuli mieleeni juttu kun ostin mikropopcornpussin ja menin kotiin ja aloin tehdä niitä. No, pussissa oli jotain vikaa, se ei siis poksautellut poppareita. Pussi oli ihan littana ja vain muutama oli poksahtanut. Menin takaisin kauppaan josta sen ostin ( Siwaan :) ) ja kaupantäti vaan sanoi, ettei hän voi asialle mitään enkä siis saanut uutta pussia. Olin tosi pettynyt kun popcornhetkeni ei toteutunutkaan. Kotona isä sanoi, että eihän tämä nyt näin mene, mene vaan uudelleen kauppaan j sano, että sinun täytyy saada viallisen tilalle uusi. Näin tein ja sain uuden pussin :D.






Onpa kätevä kulho. Noita mikropoppareita saa tosiaan vahtia koko ajan, jos jää seinään kiinni niin pussi käy palamaan :(
Tätä lukiessa alkoi jotenkin kummasti tehdä mieli poppareita xD
Marianne sanoi…
Popparit on kyllä hyviä, itsellä tosin tule hyvin harvoin syötyä :)
Enpäs oöe voipoppareita maistanutkaan. Voihan sitä joskus herkutella.
Näin on. Ei mikään lasten juttu, vaikka useammin lapset ne tekevätkin. Luulisin.
Se hyvä puoli näissä on että saa tehtyä oman makuiset ja vaikka kevyt-versionkin.