Rakkaudella kissasi

Yleensäkin lemmikkien rakkaus näkyy ja tuntuu, mutta koirat varsinkin osoittavat sen näkyvästi  vaikkei henkilö olisikaan eläinrakas. Hevosen pärskiminen on merkki siitä, että se on tyytyväinen, samoin kuin korvien asento sivulle ja eteen.

Carlos vieressä nukkumassa 

Kissat ovat erittäin herkkiä ja intuitiivisia olentoja. Kissat esimerkiksi aistivat tunnevaihtelusi välittömästi. Ne myös kommunikoivat kanssasi kaiken aikaa kehonkielellään sekä käyttäytymisellään.
Kissan tapa osoittaa tunteitaan ja rakkautta meitä kohtaan on samanlaista, kuin jos kissa osoittaa sitä toista kissaa kohtaan. Tämä johtuu siitä, että kissasi pitää sinua isona kissana. Olkoonkin, että ihmis-emo näyttää hieman erikoiselta ja suurelta. 

 Rakkaudella kissaltasi sinulle:

 • Hellä näykkiminen ja puraisu: Näykkiminen ennemminkin kutittaa mutta voi joskus tuntua kovaltakin vain siksi, että kissan nahka kestää kovemman kivun kuin meidän nahkamme. Jokatapauksessa rakkaudellinen puraisu tuntuu toisenlaiselta, kuin vihainen tai pelokas pureminen.
 • Kissa pyörii jaloissasi:  Jaloissasi pyöriessään kissasi merkitsee sinut. Sen mielestä saatat tuoksua hieman oudolle, joten kissasi merkkaa ja ns. hajustaa sinut omakseen. 
 • Kissa seuraa kaikkialle: Jos kissasi viettää aikaa kanssasi ja nukkuu sylissäsi, on luottamuksenne syvää. Ja jos kissasi seuraa sinua kotona "auttaen" kotitöiden kanssa, ei se tee sitä kiusallaan, vaan silkasta rakkaudesta ja halusta olla lähelläsi kaiken aikaa. Älä siis suutu rakkautta osoittavalle kissallesi, vaikka meinaatkin kompastua häneen yhtenään. 

Luis paljastaa vatsansa

 • KisuPusuja: Kisupusut ovat tyystin erilaisia, mihin me olemme tottuneet ihmisten kesken. Kissasi katsoo sinua pitkään, sen jälkeen räpäyttää silmiään, avaa silmänsä suureksi ja räpäyttää taas hitaasti silmiään. Tämä kertoo sinulle rakkaudesta kauempaakin. Tämä toimii myös sinulta kissalle. Pusuttelen poikiamme näin päivittäin saaden vastauksena kisupusuja takaisin. 
 • Saaliit: Kissasi tuntee olonsa turvalliseksi kanssasi, kun se kantaa eteesi ”saaliin”. Vaikkapa hiiren tai lelusaaliin. 
 • Puskeminen: Kissa puskee sinua päällään, hieroo itseään sinua vasten tai hieroo ikeniään sinuun osoittaakseen kiintymystä. Samalla kissa merkkaa hajullaan sinut laumansa jäseneksi.
Luisin reviiriä
 • Nuoleminen: Kissaemot nuolevat pentujaan. Täten nuoleminen on ensimmäinen tapa, jolla he tuntevat saavansa rakkautta. Kissasi  pitää siis nuolemalla sinusta huolta.
 • Kehrääminen: Kehrääminen kertoo onnellisesta ja rentoutuneesta kissasta. On kuitenkin huomioitava, että joissain tapauksissa kehräys voi viitata kipuun tai stressiin. Kissa yrittää tavallaan rauhoittaa itseään. Luulenpa, että erotat, milloin kyse on rakkaudellisesta kehräämisestä.
 • "Leipominen": Kissasi saattaa tulla syliisi ja alkaa leipomaan eli tallaamaan etutassuilla sinua. Kissat leipoivat pentuina lypsääkseen maitoa emonsa nisistä. Aikuisena tämä tallaaminen kertoo yhä luottamuksesta ja tyytyväisyydestä. Meillä pullopentu ei oppinut emonsa tallaamista, mutta saatuaan tallaavan kaverin meillä, seurasi hän aikansa ihmetellen ja pää kenollaankin toisen tallailua. Yhtenä päivänä hän sitten tuli syliin, otti ensi tallauksensa hieman haparoiden ja kohta meillä oli kaksi tallaavaa kissaa. Ilmeestä huomaa, että pullopoikakin nauttii suunnattomasti tallatessaan. Tallatessaan kissat menevät sellaiseen transsitilaan, että tallaus saattaa epähuomiossa yltyä kovemmaksikin. Kissasi ei tarkoita pahaa, jos kynsi uppoaakin turhan kovasti nahkaasi. Kannattaakin opettaa kissasi siihen, että väliin laitetaan esim huopa tai jokin muu, mikä sinua suojaa paremmin. 

Carlos kiipesi itse merkkaamaan viikkausta odottavat liinavaatteet

 • Syliin ja viereen kiinni tuleminen: Syliin tuleva kissa nauttii todella paljon seurastasi. On kuitenkin kissoja, jotka eivät viihdy sylissä. Etenkin pitkarvaiset pysyvät sylistä poissa helpommin, sillä heille sylissä tulee aivan liian kuuma. Jos kissasi ei ole sylikissa muutenkaan, ei sitä pidä pakottaa siihen. Tässä tapauksessa kissasi osoittaa rakkautensa muilla keinoin sinulle. Pakotettuna ajat kissasi vain kauemmas itsestäsi ja se saattaa alkaa pitämään sinua vihollisena.
 • Kissa nostaa häntänsä pystyyn nähdessään sinut: Tämä kertoo siitä, että kissasi on onnellinen nähdessään sinut. Hienoinen hännän värähtely samalla kertoo kissasi olevan myös innoissaan. Jos kissa taittaa kevyesti pystyssä olevan häntänsä pään, on se merkki ystävällisyydestä. 
 • Pehmeä jutustelu: Kissasi voi jutella sinulle pehmeällä hiljaisella äänellä. Vähän kuin kurnuttaisi hiljaa. Kissasi kertoo sillä tavoin ääneen rakkaudesta ja onnesta. 

Kissan kiintymys sinua kohtaan vaatii luottamusta. Luottamus syntyy, kun kissaa kohtaan on rauhallinen, reilu ja johdonmukainen. Kissaa ei pidä pakottaa, vaan osoittaa hiljalleen se, että sinuun voi luottaa. Että sinä olet ystävällinen, etkä jahtaa saalista, eli kissaa.  Ja pätee se sama kissoihin kuin ihmisiinkin, eli vatsan kautta. Herkkupalat ja helliminen ovat sitä parasta. 


Onko sinulla kissa?

Oletko huomannut näitä rakkaudellisia kissamaisuuksia tai kenties jokin muu tapa kissaltasi osoittaa rakkautta? 

Jos et voi sietää kissoja, kerro toki miksi esim. Sisäkissoja et siedä tai mikä sinun lempieläin on? 

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Yritän muistaa tämän, kun Victor "avustaa" ruuanlaitossa pyörimällä välillä jaloissa, välillä pöydällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos sinulle. Juu, Victor rakastaa seuraasi. Mä niin tunnen tunteen. Niinku jaloissa pyöriminenkin. :D

   Poista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

Blogitekstisuositus

Joulukalenteri, luukku 10. ARVONTA

On tullut Joulukuun Arvonnan aika. Osallistuminen on helppoa: Kommentoi tätä blogipostausta ja jaa halutessasi kavereillesikin osall...