Hae tästä blogista

BOT ja kivuille heipat


Jos sanoisin sinulle, että vaikeat kipuni lievittyvät hurjasti pelkän kankaan avulla, uskoisitko? Vaikka postaus on pitkä, lue silti, sillä juuri noin minulle sanottiin ja minua alkoi naurattaa. Nauru hyytyi kyllä...

Meidän kanta-suomalaisten heikkous ja toisaalta myös vahvuus on vaatimattomuus. Tulemme ajatelleeksi, "etten minä ole yhtään mitään, mutta nuo toiset ovat hirmu hyviä". Samaan aikaan nämä "toiset" ajattelevat, kuinka hurjan määrätietoisia ja periksiantamattomia me olemme. Mietimme "etten minä ansaitse mitään, mutta ystäväni ovat maailman parhaat ja he ansaitsevat minunkin puolestani kaiken". Ja niinhän me toimimmekin. Teemme kaikkemme toisten eteen ottamatta siitä kunniaa sen suuremmaksi. Työelämässäkin suomalaiset ahkerat ja periksiantamattomat ovat kiiteltyjä esim. naapurimaissamme.


Silloin kun minä vielä itsekin mietin nöyrästi ja vaatimattomasti miten on mahdollista, että elämääni ympäröi lauma enkeleitä ihmisten puvuissa, sanoivat he kaksi sanaa; "Katso peiliin".  Niin, terve itserakkaus ja arvostus on hyväksi. Eihän enkelit jaksaisi minua, ellen itse olisi heille hyväksi. Ja eihän he ajattelisi minun parastani, ellen olisi heidän mielestään heidän ajatustensa ja tuollaisten toiveiden arvoinen ja ne ansainnut. Oli katsottava peiliin ja tiedostettava se tosiasia, että ystävillenihän tahdon hyvää ja teen heille ilahduttava asioita. Enkä muutenkaan koe kenellekään olevani ilkeä ja paha. Toki kimpaannun kunnolla jos minua ärsytetään tarpeeksi. Luonnollista.
Sitä olen muille, mitä itsekin toivoisin itselleni olevan ja tehtävän. Minä olen siis hyvä. Hmm... Kyllä se niin on.

Huomaatko itsestäsi vähätteleväsi itseäsi vai oletko jo löytänyt vahvuuden sanoa olevasi upea ihminen?Tästä itseni tärkeydestä sain vastikää taas hyvän muistutuksen, kun miniäni otti minuun yhteyttä. Hän oli äitinsä kanssa tilaamassa heille ja kilpa- sekä kouluhevosilleen Back on Track-tuotteita. Yks kaks miniälle oli tullut ajatus liittyen minuun ja hän otti yhteyttä; "haluan vain parastasi ja että kipusi hellittäisivät edes hieman. Kaikki mitä vaan kivusta pois saisit olisi taatusti parempi, kuin nykyinen tilasi. Kokeile BOT-tuotteita, jos vaan pystyt". Ja ihan tottahan hän puhui.. jokainen vähempänä oleva kipu olisi helpotus. Mutta mikä on BOT? Joku aika aiemmin kummipoika puhui boteista, joilla jotkut huijaavat pelissä ja se suututti kummipoikaani. Onhan selvää, ettei toiset voi pärjätä jollekin hakkeripelaajalle. Mutta ei kai miniä nyt sellaisia botteja tarkoittanut!? Muutama lisäkysymys ja homma alkoi selkeytyä.


Tutustuin netissä Back on trackiin, (bot), ja juttelin lisää miniän kanssa. Onko hevosten hoitotuotteet siis tosiaan ihmisellekin hyviä? Mikä juttu tämä nyt on? Joku kangasko poistaisi kipujani, vaikkei morfiinia vahvemman opioidin ja muiden kipulääkkeiden kombo ole riittävä???

Otin itse yhteyttä myös BOTiin ja kyselin mikä voisi olla minulle se paras vaihtoehto. Ihan tuosta noin vaan en uskaltaisi tilata vähävaraisena kymmenien eurojen tai lähemmäs satasenkin tuotteita. Ja kun tosiaan mikään ei oikein tunnu olevan kipuihini sopiva hoito. Paitsi puudutus. Siitä se homma sitten lähtikin rullaamaan. Sovimme, että testaan minipeittoa ja katson, onko siitä minulle. Lievemmissä kivuissahan monikin on saanut avun.


Toden totta olin sekä odottavin mielin että valmiina tuumaamaan, ettei tästä apua ole selkäkipuihini, vaikka toivoin toki, että edes jalat ja kyljet saisivat apua, jos ei muuta. Kuten miniä sanoi "kaikki kipu mikä pois saataisiin, olisi hyväksi". Back on track-henkilön kanssa sovimme, että kokeilen ihan alkuun minipeittoa, josta on hyötyä vähintäänkin kissoillemme. Todella hyvä idea. Senhän saan kuitenkin itselle kokeiltua mihin kohtaan vaan ja sen saan kissoillekin alle taikka päälle sänkyyn. Etenkin Carlos kun on lämpöhakuinen.


Todellakin, minulle tuli minipeiton nimellä kulkeva täkki, joka kooltaan voisi olla vauvan peitto. Selkeästi isompi siis, mitä mini-sanasta uskalsin edes toivoa. Yläkuvassa vasemmalla. Minipeitto oli kauniisti viikattuna vetoketjullisessa säilytyspussissa. Todella laadukkaan oloinen ja voisin hyvinkin kuvitella antavani tällaisen pakkauksen vaikka lahjaksi. Vinkkinä urheilijoille, vanhemmille, kipuilijoille, lämpöhakuisille, ulkoilijoille, koirille, kissoille, hevosille...

Luin esitteen, joka tuli mukana. Peittoa ei kannata aluksi pitää kauaa ihoa vasten, sillä se saattaa aiheuttaa aineenvaihdunnan äkillisen vilkastumisen ja sitä kautta päänsärkyä ja huonovointisuutta. Peitto tulee olla tiiviisti ihoa vasten. Itseasiassa huomasin kyllä, että neste alkoi kiertää elimistössä eri tavalla kuin ennen. Ei niinkään olo ollut hikoileva, nutta pissalla sain käydä useammin. Tätä ei kuitenkaan montaa päivää kestänyt ja saatoin pidentää päivää vähitellen ja nyt jo voin huoletta nukkkua yön sen päällä.
Oikeanpuoleinen tuote on leveämpi selkävöistä. Kerron siitäkin tässä postauksessa.


Koska meidän hurmuripojat ovat kuvauksellisempia ja söpömpiä kuin minä, annetaan heidän olla tuotteiden mallina. Etenkin, kun tosiaan Bot-tuotteet tulee olla paljasta ihoa vasten. Ja katso nyt, kuinka Carlos nauttii nukkua peiton alla!! 


Ennen kuin kerron tuosta Luisin kuvasta, niin miltä tuo peitto sitten tuntui minusta?
En ihan totta tajua tätä! Tai tajuan, mutta.. Miten on mahdollista, ettei lääketiede auta riittävästi, mutta karkeasti sanottuna kangas poistaa niin suuren osan kivuistani, että nukun yöt erinomaisesti suurimmaksi osaksi tämän peiton kanssa, olen käynyt ulkona ja syömässä ravintolassa ja muistatko ennen joulua, kun kerroin kansainvälisestä illasta, jossa oli itämaista tanssia, geisha jne? Sekään ilta ei olisi onnistunut ilman Back on Trackia! Tämä tuoteperhe on niin täysin koko rahan arvoinen!!! Suosittelen!!


Ja koska minipeitto toimii, halusin heti tehdä tilauksen ja ostaa itselleni myös leveämmän selkävyön. Se vyö on siis päivällä vaatteiden alla, peitto on maatessa tai olisi, ellei se olisi jo varattu... ja sen pienen hetken, kun tukiliivi oli viikattuna poikien sängyllä sänkyni vieressä, oli Luis jo varannut sen tyynykseen. Eli nämä tuotteet viedään käsistä!


Voit uskoa, etten hehkuttaisi kivun lievitystä jos se ei oikeasti toimisi. Toinen mikä minulle on erityisen tärkeä aihe, on kissat, ja heidän hyvinvointi. Jos pojat eivät oikeasti välittäisi, mikä "rätti" peittona on, en tästä puhuisi mitään! 


Jos miniän sanat ja ajatus saivat minut liikuttumaan, niin on saanut Back on Track myös. Ensin sen takia, että kivut lievittyvät niin paljon, että elämänlaatuni parani. Aiemmin levossakin itkin kivusta, oksentelin ja valvoin yötä päivää, kunnes olin niin väsynyt, että nukahdin hetkeksi.
Nyt levossa ollessani olen täynnä elämäniloa ja tosiaan nukun yöt. Jalkeilla olo on kinkkisempi juttu sairauden takia, mutta viimeksikin olin 4 tuntia pyörätuolin ja auton kanssa asioilla. Aiempi ennätys ennen BOTia oli tunti ja sitten itkin viikon. Nyt toipuminenkin on helppoa lepäillessä tuon peiton päällä. Yhä tulee  niitäkin hetkiä, ettei mitään järkeä kivuilla, mutta nyt kerkeän kerätä voimia ennen sitä.


Olen testaillut tätä peittoa ja tukiliiviä jo jonkun aikaa, sillä välillä olen pitänyt taukoa.  Olen halunnut varmistaa useampaan otteeseen ja eri kipujen määrällä, onko tämä todellakin tästä johtuvaa, eikä sattumaa. Ja on se ihan täysin tuotteiden ansiota. Minullahan minipeitto auttoi jo ekalla käyttökerralla. Olipa vaikeaa se aloitus, kun niin hyvää tekevä tuote piti ottaa välillä pois. Hih. Mutta kyllä se kannattaa, niin ei pahenna oloa.


Luis on aina hakeutunut viileään.. hän ei vaan kestä kuumaa tai lämmintä. Mutta kuinka sydäntäni lämmittää ja herkistää nähdä, kun myös hän hakeutuu minipeitolle nukkumaan. Hän nauttii tuosta eikä peitto aiheuta huonoa oloa hänelle. Toki myös lemmikkien kohdalla hidas totuttelu on tärkeää.

Jos toinen on jo kerennyt peiton päälle, könyää toinen viereen helposti. Tuota vierekkäin nukkumista harrastivat viimeksi Carlosin oltua alle vuoden. Nyt Carlos on jo 3 vuotta, Luis 4. Vielä kun minulle tuosta kulma joutaisi...


Mikä tämän Back on trackin idea sitten on?

Minipeitto on 50x68cm. Sillä on monta käyttömahdollisuutta, voit kietoa sen kipeän paikan ympärille istuessasi, esim käsivarren tai polven tai selän ympärillevaatteen alle. Sen päällä voi istua, asettaa niskan ympärille, sänkyyn tai siitä saa lemmikki mukavan makuualusen tai peiton. Tuotteita on laidasta laitaan ihmisille ja lemmikeille. Myös siis hevosille. Sijauspatjasta alkaen aina koiran vaatteisiin ja ihmisten alusvaatteista takkeihin. Jokaiselle jotain.


Tämän ainutlaatuisen kankaan toiminta perustuu funktionaaliseen Welltex ja Iontex kankaaseen. Kankaalla on lämpöä heijastava ominaisuus. Nämä funktionaaliset tekstiilit ovat vanhan itämaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. Toiminnalliset ominaisuudet on tuotu tekstiiliin liittämällä polyesteri- tai polypropyleenikuituihin funktionaalisia ominaisuuksia sisältäviä mineraalipartikkeleita. Kangas on toiminnallinen tuote, joka hyödyntää kankaassa olevien mineraalipartikkeleiden avulla osan kehon luovuttamasta lämmöstä. Tämä funktionaalisen kankaan takaisin kehoon heijastama energia on pitkäaaltoista infrapunasäteilyä.

Tutkimuksissa on todettu pitkäaaltoisen lämpösäteilyn kiihdyttävän verenkiertoa. Verenkierron tason nousu puolestaan laukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetäänkin erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä.

Kuten muillakin materiaaleilla myös kehon kudoksilla on absorptiospektrinsä. Se aallonpituus , joka mineraalipartikkeleista vapautuu kykenee sitoutumaan soluihin. Signaali lämpöenergian noususta lähtee aivoihin ja sen seurauksena aivot ohjaavat verisuonia laajenemaan. Sitoutumista ei tapahdu pelkästään ihossa vaan myös kudoksien sisällä, mikä myös laajentaa verisuonia, eikä vain pinnallisesti, vaan myös lihaksissa ja nivelten ympärillä. Vilkkaampi verenkierto lihaksissa laukaisee jännitystiloja ja vahvistaa elimistön omaa tulehdusten lievennyskykyä ja edistää vammojen paranemista. Siksi tuotteita käytetään usein tulehdusperäisten oireiden lievittämiseen. Toisena hyvin tärkeänä käyttöalueena on vammojen ennaltaehkäisy. Jos tuotteet tulevat urheilijalle tai kuntoliikkujalle, niin Back on Track -suojia tulisi käyttää ennen treenausta tai kilpailua.


Kuvassa eräs tyytyväinen kipupotilas. Tuntee nimen Viltsumari. ;) Minipeitto alla alaselällä. Ihan en nyt sitä tässä näytä. :D

Tuotteet myydään rekisteröidyllä tuotemerkillä Back on Track ja mineraalikangas on rekisteröity nimellä Welltex sekä Iontex. Lisäksi WellAwaren valikoimasta löytyy muun muassa Smoothiejauheita ja Proteiinijauheita.


Missään nimessä kyseessä ei ole lääke tai hoito, jolla parannetaan sairauksia tai jonka takia voit jättää lääkkeet tai lääkärikäynnit pois. SINUN TÄYTYY JUTELLA LÄÄKÄRISI KANSSA, SAATKO KÄYTTÄÄ TÄLLAISTA TUOTETTA JA MITEN SEN APU SINUN KOHDALLASI HUOMIOIDAAN.


Ja tämä on minun kokemus. Samoin kahden kissamme kokemus, miniän, hänen äidin ja heidän hevosten kokemus. Tulevaisuudessa myös heidän koirienkin.. Tilattu on jo koirille omat tuotteet. Kuten kuvistakin näkee, ihan sama missä peitto on tai jopa selkävyö, niin kissa tai kaksi on siinä myös. Paikkojahan kyllä olisi maata sohvalla, sängyssä, omilla paksuilla patjoillaan, yms. Mutta.. kyllä kissa parhaan paikan löytää. Mutta se ei silti tarkoita, että voisin ihan täysin vannoa jokaikisen saavan tästä apua. Hyvät edellytykset on kuitenkin.


Yksi kuva joukkoon, missä ei ole ko. Tuotteita. Tuossa on mun "jalat", eli pyörätuolini.

Tämä Back on track-tuotteissa käytetty kangas on todella mielenkiintoinen ja ihoa varten ihana! Koko ideologiaa en kirjoita tänne, mutta jos olet kiinnostunut, lue lisää kankaan toiminnasta TÄÄLTÄ.


Ps. Pojat käskivät sanoa, että paketti on nopeasti perillä ja laatikko on myös ihqu leikeissä.

Jos hinnat tuntuvat liian suurilta kertamaksuna, sen takia tilaus ei jää tekemättä. En minäkään ilman Klarnaa olisi voinut maksaa koko summaa. Osissa se on niin paljon helpompaa. Ilahduta toki itseäsi tai just mummoa, ukkia, äitiä...

Ja jos postaus ei vielä tuonut asiaa ilmi tarpeeksi hyvin, niin; Back on track-tuotteista maksan ilomielin tuon hinnan. Esim. Minipeitto vain 40 euroa, selkävyö 79€. Postit tietty päälle.

Vertailun vuoksi yksi ainoa kaikista kipulääkkeistä, jota voin vähentää botin takia, maksaa noin 70 euroa kuussa. Otin aiemmin 6 päivässä niitä. Botin kanssa normiannos onkin vain 3. Eli jo tämän kanssa säästän yli 35 euroa kuussa. Toisen kipulääkkeen sain vähennettyä kolmesta yhteen päivässä tuon lisäksi. Siinä säästö on pienempi rahassa, mutta suuri kehossa. Eli kyllä äkkiä rahat tuli takaisin, plus että keho kiittää jokaisesta päivästä, jotka pärjään tuolla pienemmällä annoksella.

Selkävyö itse ostettu
Minipeitto pr-tuote

9 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen postaus kipukroonikon näkökulmasta sekä koiran omistajana! Kiitos tästä siis ja mahtavaa, että sait edes vähän kipuihisi apua. Kaikki on tosiaan kotiin päin, jos saa kipuja yhtään vähemmäksi ja samoin lääkitystä pienennettyä.

  VastaaPoista
 2. Voi että miten ihanaa kuulla että olet saanut kipusi vähentymään tuon tuotteen avulla! Kuulostaa todella upealta jutulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Olkoonkin, että vain joksikin aikaa. Se on hurjan suuri asia, kun saa nyt huilata välillä siellä vähemmällä tasolla. Minä niin toivon, että saisin tänne myös muilta kokemuksia.

   Poista
 3. Kiitos esittelystä, tuntuu tosi hyvälle tuotteelle ja pääasia että olet saanut apua!! Tutustun myös tuohon sillä meilläkin olisi tarvetta.

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtavaa, että olet saanut apua kipuihin näistä tuotteista.
  Kaunista sunnuntaita sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan huippua. Ja erityisesti se, ettei ole mikään pilleri tai kemikaali lisää suun kautta. Kivaa huomista sullekin.

   Poista
 5. Huh ja wau! Mitenhän tuo tosiaan tehoais minuun, ku oon kroonisessa jumissa. Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään voi vannoa, enkä edes halua sanoa mitään valheita, kuten "minä tiedän, että tämä toimii sinulla satasella", mutta ihmettelisin, miksi ei toimisi, jos minullakin kerran toimii, vaikka sairauteni on krooninen ja etenevä. Puhutaan kuitenkin jopa 9/10 kivuista välillä, vähimmilläänkin 5/10. siinä viitosessahan mä pärjään erinomaisesti, joten ihan huippua, kun kasista tippuu viitoseenkin peiton avulla tai selkävyö antaa mulle lisäaikaa istua tai yleensäkin olla ylhäällä eikä vaan sängyssä. Kyl ihan vakavasti suosittelen kokeilemaan ja anna mahdollisuus jos syystä tai toisesta ei ekoilla kerroilla tunnu teho riittävän, niinkuin mulla. Se on kehon tilasta kii, miten se reagoi mihinkin. Mulla lämpö auttaa, jos se tulee tasasena, ja täsä se tulee. Mikään lämpöpakkaus tai vastaava ei ole tämän veroinen. Saunassakin pitäs voida olla tuntikausia ja sit hiipien pois, ettei huoneilman viileys (+20) iske päälle. Eli ei mitään realistista mahdollisuutta.

   Poista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

B niinkuin banaani; onko värillä väliä? Tee itse banaaniherkku kesäksi

Minun aakkosissa B tuo välittömästi mieleeni herkkuhedelmän, banaanin. Banaani on ollut iät ajat yksi suosikeistani sen energiapitoisuuden,...

Kestosuosikit