Eroon kaksoisleuasta

Tänään kerron sinulle niksini, kuinka jumppaan kaksoisleukaani. Vaikka hauista jumpataan isommaksi, kaksaria jumpataankin pienempään suuntaan. Tehostan jumpalla kiinteyttävien voiteiden ja leukapannan tehoja. Myöskään veden juonnin tärkeyttä ei pidä unohtaa. Vaikka se kuulostaa jankuttamiselta joka lähteestä, on se tärkeimpiä asioita missä tahansa jumpassa ja jopa jumppaamattomuudessa. Tätä kaksoisleukajumppaa voit tehdä vaikkapa työpaikalla tauolla tai kotona telkkaria katsoessa tai mainostauoilla. Mieluiten kuitenkin yhtäjaksoisesti ilman pitkiä taukoja. Tai miten olisi aloittaa aamusi uudella rutiinilla?!




Alkuasento: 
Istu tai seiso suorassa katse eteenpäin. Jokainen liike alkaa tästä asennosta ja päättyy tähän asentoon. Myös liikkeiden välissä palataan alkuasentoon.

Liike 1: Suupielet alaspäin
Vedä huulet hampaidesi peitoksi ja käännä suupielet alaspäin. Aktivoi leuan ja kaulan lihaksia aukaisema hieman suutasi. Heiluta alaleukaa alas ja ylös 5 kertaa.
Toista 10 kertaa.

Liike 2: Katon suuteleminen
Kallista päätä taaksepäin niin, että viet katseesi kattoon. Kurtista huulia yhteen ja anna suudelma ilmaan kohti kattoa. Liikkeen pitäisi tuntua laajasti kaulan ja leuan lihaksissa. Palaa alkuasentoon. Toista 10 kertaa.

Liike 3: Leuan kierto

Tee leuallasi hitaasti ympyrää niin, että viet ensin leuan alas rintaasi, sitten kohti oikeaa olkapäätä, seuraavaksi kohti kattoa ja lopuksi vasemmalle olkapäälle. Pidä olkapääsi alhaalla ja selkäsi suorana koko liikkeen ajan.
Toista 10 kertaa kumpaankin suuntaan.

Liike 4: Leuan venytys

Laita peukalosi leuan alapuolelle lähelle siihen kohtaan leukaluuta, jossa leukaluu alkaa kääntyä ylöspäin kohti korvaa. Aseta saman käden etusormi samaan paikkaan vastakkaiselle puolelle. Työnnä päätäsi eteenpäin. Pidä asento 30 sekuntia ja vie sitten pääsi takaisin taakse.
Toista 3 kertaa.

Liike 5: Kielen työntäminen suusta


Avaa suusi niin ammolleen kuin pystyt ja työnnä kielesi niin ulos kuin pystyt. Sinun pitäisi tuntea leukasi ja niskasi lihasten aktivoituvan. Pidä kieltä ulkona suustasi ja laske kymmeneen. Rentoudu ja palaa alkuasentoon.
Toista 10 kertaa.





Yksi kokonaisvaltaista painonhallintaa auttava tuote on Spirulina jauhe, jota käytän aamuisin joko maustamattoman jogurtin, myslin tai smoothien seassa. Spirulina sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten fosforia, kaliumia, magnesiumia, mangaania, rautaa ja sinkkiä. Näin ollen ihan perus jogurttikin muuttuu lusikallisella spirulinaa oikeaksi terveystuotteeksi.

Spirulina on yksi niistä levistä, joita on ollut maapallolla pitempään kuin mitään muuta elämää. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se on ehkäpä maailman rikkain proteiinin lähde!  Minun Spirulina-jauheeni tulee Green Lilyltä, koska kyseinen verkkokauppa on puhtaiden asioiden puolella ja valikoima on täynnä vain ekologisia ja lapsillekin turvallisia tuotteita vauvan leluista alkaen. Toinenvastaavanlainen aamuherkkuni on samaisesta Green Lilystä Teeccino, jolla paino putoaa hiljalleen, niinkuin pitääkin.



Aiheeseen sopivia tekstejäni : 




Helppo ja nopea mansikka-teho-smoothie

2dl kohmeisia mansikoita
1 rkl Spirulinajauhetta
2dl Luomu luonnonjogurttia

Laita mansikat ja jogurtti blenderiin ja pyöräytä ne soseeksi
lisää tarvittaessa jogurttia, jollei ole riittävän juotavaa vielä. 
Lisää spirulinajauhe ja sekoita blenderissä sekaan.
Kaada juoma heti korkeaan lasiin ja juo siltään tai isolla pirtelöpillillä. 


Spirulina saatu Green lilysä

Kommentit

Noita jumppaliikkeitä pitää alkaa tekemään.
Mulla on purentakisko, ylätakahampaita puren, tietämäti, yöllä.
Fysiatri käski hieroa alaleukaa, ton migreenin takia. Löysi sieltä tosi kipeitä kohtia. Jumppa siis olis hyvä juttu :)
Aloitin jumpan - onneksi ei ole näköyhteyttä kenelläkään tänne :D
Enkuli, onneksi ei tännekään. :D Ja verhot visusti kiinni, ettei ovelle koputeta kohta valkotakkisten kanssa. : D
Tuija, Ai kamala, voin uskoa, että koskee. Toivottavasti jumppa auttaa sinullakin vaivoihisi.
Silkku sanoi…
Kiitos jälleen hyvästä ohjeesta:) Tuon voisi ottaa jokapäiväiseksi rutiiniksi muiden venytysten kanssa.