Aisteille valmiina OSA 2 : Eteerinen apulainen

Koska maailma tarvitsee iloa ja nautintoa tasapainottamaan kaikkea ikävää, on meillä lupa olla sopivasti pikkumaisiakin välillä. Ostaa ruusuja maljakkoon vaikka muuten olisi kurjaa tai syödä suklaata mielipahaan. Voimme nauttia eteerisistä öljyistä ihan vaan niiden nautinnollisuuden vuoksi, mutta toisaalta, voimme myös saada hyötyjä niiden tehokkuudesta. ei ole siis laisinkaan anteeksi pyydettävää tehdä elämästä hieman siedettävämpää tai kauniimpaa.

Tammikuussa lupasin purnata vaikka kerran kuussa jostain, joten otetaan sitä helmikuun purnua nyt. Mua niin ärsyttää se, etten voi istua alas tekemään muutamaa korttia kerrallaan alusta loppuun asti tai sekä käydä ulkona että askarrella samana päivänä. Minua ärsyttää se, ettei väsymys voita kipuja joka kerta tai jos väsymys voittaakin, unet ovat painajaisia tai jopa kauhukohtauksia. Minua ärsyttää sekin, etten voisi koskaan lähteä ulos, jos miettisin tulevaa kipua. Tai kun olen valmiiksi kivulias, en voisi mennä ulos ollenkaan viiikkoihin, ennenkuin toivun hieman. Mutta joskus on pakko, ettei pää leviä! Kipupotilaan arki voi olla yhtä sanonko mitä!


Mutta nyt kun purnaukset on purnattu, on aika ottaa käyttöön helpotus ja asia, jolla saan apua ja iloa. En tietenkään parane tai mitään sellaista, mutta usko pois, jo pelkästään asenteella on suuri merkitys ihmisen terveyden kannalta. siispä jokainen pienikin voimauttava asia on minusta suuri hyöty ja helpotus. Ja koska olen löytänyt Young Living - Öljymme, tahdon kertoa niiden eteerisistä vaikutuksista myös sinulle. Päätä itse, haluatko hyödyt myös itsellesi vai et. Up to you!


Mistä oikein on kyse? 

Olen liittynyt mukaan Young Livingin perheeseen, jossa suurin yhteinen tekijä on eteeriset öljyt ja niiden tuoma helpotus ja ilo. Eteeriset öljyt ovat kasveista tislaamalla tai puristamalla saatavia tuoksuyhdisteitä, jotka haihtuvat helposti. Öljyjä löytyy useiden kasvien öljyrauhasista, karvoista, tiehyeistä, kaarnasta, varsista, lehdistä ja kukista. 

Eteeriset öljyt imeytyvät ihokontaktin kautta verenkiertoon muutaman minuutin aikana. Ne korjaavat solujen dna:ta, sekä tuhoavat viruksia, bakteereja ja sieniä. Ne myös lievittävät lihasjännitystä, tasapainottavat energiaa, piristävät ja parantavat keskittymistä. Hajuaistin kautta eteeriset öljyt vaikuttavat muutamassa sekunnissa aivojen tunne- ja hormonikeskukseen. Eteerisillä öljyillä voi olla huomattavia fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia. Huomioitavaa on kuitenkin se, ettei kyseessä ole lääke eikä lääkinnällinen laite! Minulla on makuuhuoneessa yöpöydälläni Young livingin Dewdrop-diffuuser, josta postaus aikaisemmin yhden klikkauksen päässä. KLIKKAA MUA

Dewdrop Diffuser toimii samanaikaisesti aromidiffuuserina, ilmankostuttimena ja sumuttimena. Aamukastepisaran puhtaudesta ja eleganssista mallinsa saanut diffuuser levittää eteeristen öljyjen sulotuoksut tilaan kuin tilaan. Ultraäänitaajuus luo ääniaaltoja 1,7 miljoonaa kertaa sekunnissa vapauttaen ilmaan eteeristen öljyjen molekyylejä. Diffuuserin avulla luot rentouttavaa kylpylätunnelmaa kotiin tai toimistolle. Dewdrop Diffuser riittää vapauttamaan tuoksua jopa 30 m2:n kokoisiin tiloihin. Young Livingin eri puolilla maailmaa sijaitsevat tilat ovat sitoutuneet noudattamaan parhaita viljely- ja sadonkorjuumenetelmiä. Tiloilla on säännöllistä laatutarkkailua, jotta asiakkaat saavat aina tasalaatuista ja parasta eteeristä öljyä parhaista raaka-aineista oikealla tavalla tuotettuna. Ja usko pois vaan, sen huomaa! 

Kuten aiemmin kerroin kosmetiikasta, myös eteerisissä öljyissä olen huomannut saman, eli hinta vastaa laatua. Voit saada öljyiksi nimitettyjä tuoksutippoja muutamalla eurolla, mutta kun tarkastin itse mitä ne , mitä olin itse aiemmin ostanut, sisälsivät, hämmästyin suuresti. Esimerkiksi saunaveteen tiputettavaa saunatuoksua on laimennettu vedellä ja etanolilla. Lisäksi eteerisiä öljyjä on käytetty antamaan tuoksua noin 10 %, muttei siis kokonaisuudessaan sitä itseään. Osasta en saanut edes selville netinkään kautta, mitä ne sisälsivät. 


Nenäni kuitenkin sanoi, ettei ihan aitoa tuoksua niissä pulloissa ole, vaan sitä sellaista teennäistä sinnepäin. Ja kyllähän minäkin luulin aikaisemmin, että appelsiini tuoksuu hyvältä niissä pulloissa, tai vaikkapa kuusi. Nyt kun olen päässyt kiinni Oljymme.fi:n kautta aitoihin eteerisiin öljyihin, huomaan selvän eron. Appelsiini todella tuoksuu vastakuoritulta appelsiinilta, ja mieli tekee oikeasti kuoria appelsiini ja syödä samalla vitaamiinejä. 

Young Livingin öljyjä voi käyttää myös tuoksulampuissa tai saunassa. Tosin niiden terapauttinen taso alenee kuumuudessa.Kuvittele, että kuorisit appelsiinin, tahtoisit saada tuoksun säilymään seuraavat 4 tuntia, kun käyt nukkumaan, huoneen valaisisi tunnelmallinen sininen valo tähtitaivaalta ikkunastasi ja hiljainen hyrinä rauhoittaisi siinä samalla sinua, kuin tuulen herkkä kohina jossain tuolla ulkona. Kevyt kostea höyry auttaisi hengittämään. Olet unelmalomalla siellä, missä appelsiinit kasvavat ja merituuli huokailee kasvoillesi avonaisesta ikkunasta ja koskettaa aistejasi silkkihansikkain. Löydät mielenrauhan ja ihanan lempeän unen. Voit toki ostaa unelmalomamatkasi tuhansilla euroilla, tai saada tämän tunteen kotiisi Dewdropsilla. Video aloitusoppaaseen täälläSen lisäksi, että Diffuuserilla saan huoneeseen mielialaan vaikuttavia erilaisia tuoksuja ja tuoksuyhdistelmiä, joitakin öljyjä voi käyttää myös iholle laimennettuna (laimennukseen käytettävää perusöljyä saa myös Young livingiltä. Se ei laimenna eteerisen öljyn vaikutusta) tai osa on jopa makuaineeksi sopivaa elintarvikkeissa. Suomessa puhutaan plus (+) öljyistä, jotka ovat saaneet EU:n alueella luvan sisäiseen käyttöön. Jokaisen öljyn kohdalla tulee olla tarkka ja lukea, mihin se soveltuu. 

Kuten esim. oikea appelsiinikin saattaa joillekin aiheuttaa allergisen reaktion, saattaa eteeriset öljytkin  herkistää ihoa. Jos olet raskaana tai hoidossa, kysy lääkäriltäsi valmisteiden käytöstä. 

Ja painotan: Lue aina öljykohtaisesti, mihin se soveltuu! Jokaiseen Young Livingin eteeristen öljyjen pulloon on merkitty käyttöohjeet. Young livingin eteeriset öljyt ovat riittoisia sen takia, ettei niitä ole laimennettu ja se on se siemenestä sinettiin takuu, joka varmistaa että joka pisara on täyttä tavaraa. Näin ollen olen myös huomannut ihan eri tavalla saaneeni apuakin näistä, kuin koskaan ennen muista laimennetuista öljyvalmisteista.

Murusella oli jokin aika sitten kamala flunssa, ja laitoin illalla piparminttu- eteeristä öljyä diffuuseriin. Hieman helpompi oli olla, ja vaikka nenä tukossa, tuoksu tuli silti hänelle asti. Itsekin siinä vieressä tuoksuttelin, eikä kuitenkaan mikään äklövoimakas tuoksu ole. Kaikki balanssissa keskenään. Ja kaiken lisäksi riittoisaa! Arvelin ensin joutuvani laittamaan lorauksen, mutta ohjeen mukaan testasin 5 tipalla ja se riitti todellakin. Thieves öljyä suositellaan flunssaan myös, mutta sitä minulla ei  ollut.
Ilman öljyjäkin olen testaillut diffuuseria ja kivasti antaa helpotusta astmaiseen yöhöni. Saahan sen höyryn tuoman  helpotuksen seuraavaksi 4 tunniksi. Samalla olen nukahtanutkin paremmin.

Kokeilin myös laimennettuna selkäkipuun Panaway-öljyä. Gary Young kehittikin nimenomaan Panaway-öljysekoituksen kärsiessään vakavasta jalan nivelsidevammasta. Panaway kannattaa laimentaa ennen käyttöä herkille ihoalueille, kuten kasvoille, kaulaan ja genitaalialueelle. itse laimensin selälle, koska halusin testata varovaisesti ensin, mitä siitä tulee. Hämmästyin, kuinka hyvin ensinnäkin öljy levittyi laimentaessa ja se, kuinka hellän helpotuksen sain kipuihin hetken kuluttua. Minusta laimennettuna on helpompi levittää öljy iholle, mutta vaikutus tuntui hyvin samankaltaiselta laimentamattomanakin.Koska kroppaani koskee vähän sieltä täältä oireiston edetessä, on polvet ja olkapääkin saaneet apua PanAwaysta. Vieläpä tehokkaammin, sillä niiden kivut ovat kovia, muttei niin kovia, mitä selän vakava tila on. Suosittelenkin lämpimästi sinulle, joka kärsit joko jatkuvasta tai säännöllisen epäsäännöllisistä kivuista. Eteerinen öljypullo on helppo säilyttää ja käyttää myös diffuuserissa halutessaan. Rakastan tällaisia monitoimijuttuja!

Huomioitavaa on, että puhun minun kokemuksistani. Koska olemme yksilöitä myös elimistölle toiminnassa, vaikutukset voivat olla erilaisia jokaisella. Se mikä auttaa minulla, ei jollain toisella ehkä antamaan tai auttaa paremmin kuin minulla. Öljyjen kanssa edetään itse kokeilemalla ja löydetään paras apu ja omat suosikit. Esimerkiksi ko. kuvailemani appelsiini voi jollekin toiselle olla ei niin mieluisa tuoksu. Mielikuvanikin voi kuulostaa toisesta kaikkea muuta kuin houkuttelevalta. Young living-öljyissä on vaihtoehtoja ja yhdistelläkin voit.

Jatkossa aion laajentaa tätä tuoksujen sinfoniaa itsekin. Löytää uusia lemppareita jo olemassa olevien lisäksi. Ehkä saada uutta iloa ja energiaa ja apuakin jostain minulle uudesta öljystä. Tähän saan kaiken tiedon ja tuen Öljymme-perheestä, oljymme.fi-sivuston sisällä.

Öljyt ja diffuuser saatu Oljymme.fi
Olen liittynyt mukaan Young livingiin

Kommentit

Kiva laite kun siihen tulee tuo valokin. Tuoksuilla voi kyllä luoda erilaisia fiiliksiä helposti.
Mukavaa sunnuntaita!
Outi, tuo valo on vieläpä oikeasti kuvan kaltainen, oikea sininen. Ei siis photoshoppauksia. Tykkään tosi paljon. Hurina ei häiritse minua/meitä. Edes nukkuessa. Eli vaikkei äänetön ole niin hiljainen on. Suosittelenkin mielelläni tätä kaikille.
Minustakin toi valo on kaunis. Hyvä ettei kone/ääni häiritse.
Kyllä joskus saa purnata, ihan luvan kanssa.
Jospa se helpottais, päättelee täällä toinen purnaaja :)