Pissa- ja kakkaleikit

"SIITÄ ITSESTÄÄN kirjoitankin"

Pissa- ja kakkaleikit saattavat nostaa ensimäiseksi kysymysmerkin otsallesi tai vetää otsanahan kurttuun. Suosittelen kuitenkin lukemaan postaukseni, sillä vaikka just SIITÄ ITSESTÄÄN kirjoitankin, mennään ihan perheelle sopivalla linjalla. ;)

Rakastat kissaasi, mutta inhoat kissan kakkaa. Tähän saakka toista ei ole voinut saada ilman toista. (Ellet sitten ole tavannut jotakuta, joka inhoaa kissoja mutta rakastaa kissankakkaa!) Litter Kwitterin ansiosta on mahdollista pitää kissa ja välttyä sen kakalta! Voit siis sekä syödä kakun että säästää sitä – tai jotain sinne päin.

Noilla sanoilla alkaa Coolstuffilla kissoille tarkoitetun Litter Kwitter-vessasetin esittely. Minä niiiin tykkään Coolstuffin huumorista!



"eipä tässä mitään huolta bakteereista"

Paketissa on kaikki rakenteellinen, mitä pöntölle opetteluun tarvitaan. Jos mietit, ettet voisi edes kuvitella istuvasi samalle renkaalle, missä kissasi käy kakalla, niin eipä tässä mitään huolta bakteereista olekaan. Nimittäin kun mukana tulee näppärä rengas kissoille! 

Tässä kissojen pyttyrenkaassa on ensinnäkin tasainen reuna, eikä pyöristetty, niinkuin yleensä ihmisillä on. Kissan tassut pysyvät tasaisella paljon tanakammin, kun tarpeelle käyvät. Se ihmisten pyöristetty versio olisi hieman epävakaa kyyköttää. Huomaa myös pieni sisäpuolen reunus.


"Ja ainahan tilaustuotteilla on palautusoikeus"

Rengas on sisäpuolelta muotoiltu niin, että se istuu siihen pöntön alimmalle pinnalle hyvin. Eli ei ihmisten pyllyä vasten tulevalle renkaalle, vaan sen pöntön rakenteelle. Lisäksi tässä Litter kwitterissä on klipsut, jotka napakoittavat tätä rengasta pyttyä vasten. 

Luin toki Coolstuffilta asiakaspalautteet, ja vaikka siellä on sitä "ei sovi meille"-palautetta, niin meille tämä sopii. Ja ainahan tilaustuotteilla on palautusoikeus, jollei se just sinun pönttöön sopisikaan. Olen siis jo kokeillut pöntölle sopivuuden, ja meillä tämä toimii sillai parhaiten, että otan tuon etummaisen klipsin kokonaan pois. Ei, ei ole heiverröinen siitäkään huolimatta! Rengashan painautuu kissan alla tiukemmin vielä sitä pönttöä vasten, eikä ylöspäin. Olipa sitten kissa millä reunalla tahansa. 

Sinä itse kuitenkin tiedät oman vessanpönttösi mallin ja koon parhaiten ja kuinka Litter kwitter teillä "istuu" parhaiten. Kokeile ensin kämmenillä painellen reunoilta, onko Litter Kwitter tanakasti paikoillaan, jottei vahinkoa synny rakkaalle lemmikillesi.


"Ellet sitten jatka kakkojen keruuta bioskaan?!"

Renkaan keskellä olevaan syvennykseen tulee ensimmäiseksi punainen kiekko. Se on umpinainen ja auttaa kissaa hahmottamaan ja sopeutumaan tulevaan muutokseen. Kiekko menee helposti paikoilleen ja sen saa helposti pois kun tarvitsee. Poishan sen tarvitsee ottaa silloin, kun pesee tuon, kun vaihtaa toiseen kiekkoon tulevaisuudessa ja kun tipauttaa kakat pönttöön. Ellet sitten tässä vaiheessa jatka kakkojen keruuta bioskaan?! 


"ovat niin arvaamattomia vielä" 

Kissan rakenne huomioituna pissa ja kakka tulee tuohon keskelle, olipa sitten iso tai normikokoinen kissa. Itse en pennuille lähtisi pönttöä opettamaan, kun ovat niin arvaamattomia vielä muutenkin. Meillä kuitenkin on kaksi aikuista kissaa, joten turvallisin mielin olen tätä treenaamassa heille.  




"olen minä se, joka meillä suurimman osan päivästä nyt on pissa- ja kakkaleikeissä "

Meillä jo noin viikon-ellei pari testattiin puupellettejä hiekkikseen, sillä pojille se puupelletti oli uusi juttu. Tai no, sen kerran mitä aikaisemmin oli, mutta ei ihan äskettäin. Hiekalla siis ovat olleet ja kristallihiekalla tänne asti. Siksi ekana laitettiin hiekka- ja pellettisekoitusta hiekkikseen, jotta haju ja tuntuma tulisi tutuksi. Sitten kokonaan pelletit. Nyt pelletit ovat tuttuja, ja ainoa uusi asia on Litter Kwitter ja se, ettei hiekkistä enää ole tarjolla. 

Täytimme punaisen renkaan kokonaan pelleteillä, koska tosiaan tästä pitää tehdä kissoille turvallinen ja miellyttävä kokemus, eikä pelottavaa, vaikeaa. Hippunen kissanhiekkaa on tuossa hajua antamassa seassa, jotta kissamme ymmärtävät, että tässä se "uusi hiekkis" nyt on. Lattiallakin rengas toimii ihan hyvin, eli ei keikkaa kissan alla! 

Koska reunoja ei ole juurikaan, on pellettisotkua nyt ympäri kylppäriä tässä vaiheessa. Totta kai! Siksi matot on rullattu pois ja Litter kwitter sijoitettu niin, että helppo on pestä lattiakin. Itseasiassa aloitimme ihan samasta paikasta, missä hiekkikset olivat. Siitä sitten hivutamme Litter kwitteriä lähemmäs ja lähemmäs pönttöä. 

Kissaa ei saa torua, jos tekee nyt lattialle kakat ja pissat, sillä tämä on niin outoa vielä alkuun heill. Sen sijaan pelleteille voi laittaa hieman kissanminttua houkuttimeksi ja jos ja kun kissa käy tarpeillaan tuossa, niin palkitaan namilla tai hyvittelyillä. Osoitetaan, että toimi todella mallikkaasti! 
Tämä siis vaatii aikaa, kärsivällisyyttä, vaivannäköä ja kissojen huomioimista. Koska olen 24/7 kotona, olen minä se, joka meillä suurimman osan päivästä nyt on pissa- ja kakkaleikeissä. 


ALOITUS-SALDO: 
  • Luis tehnyt pissat Litter Kwitteriin
  • Carlos tehnyt pissat piilon vieressä lattialle
  •  Luis tehnyt kakat lattialle tyhjän pesuvadin viereen (ei päässyt vatiin tekemään)
  • Carlos kakannut piiloon lattialle

Tästä jatkamme! Ole mukana tukenani ja kannustamassa pojat pöntölle! 

Huom. Kuvat katosivat kertaalleen. Olen hakenut kuvat uudestaan, mitä löysin. Esim. Viimeisessä kuvassa on jo loppuratkaisu, eli Luis oppi pöntölle, Carlos ei.

Yhteistyössä kissoja vessattamassa Coolstuff

Kommentit

Susanna sanoi…
Voi vitsit kun on mielenkiintoista kuulla ja seurata, että kuinka oppivat tuolle pytylle ;) Olen nimittäin miettinyt, että meidän Prinsessakin voisi oppia samalle jutulle. Tsemppiä opetukseen ja terkut kisu-pojille ♥
tule toki seuraamaan miten edisttään. :)