Painavaa asiaa ja blogini tuhansien arvoinen?!

Uskomaton väsymys on vaivannut muutaman päivää. Nukuin päiväunetkin pitkästä aikaa. Jopa 2 tuntia heräämättä kertaakaan välillä. Silti tuntuu siltä, että käynnistyminen on haastavaa tänäänkin. Mietinkin jo, onko anemia iskemässä otteensa minuun vai totaalinen kaamosväsymys? 
Olen jo jonkin aikaa ollut uupunut, joten en usko olevani tulossa sairaaksi. 

Kaiken lisäksi eilinen ja tämä päivä ovat olleet erityisen jännittäviä ja tunnepitoisia. Minulle tarjottiin blogiin yhteistyötä, jonka arvo olisi ollut 4-numeroinen luku! APUA! Se olisi toteuttanut suurimmista unelmistani yhden. Totta kai innostuin ja tunneryöppy valtasi koko kehoni. Enhän koskaan aikaisemmin ole saanut noin arvokasta tarjousta, saatikka niin koskettavaa tunnetasolla. 

Tänään kuitenkin juttelimme puhelimessa ulapan tuolle puolen, ja minun oli yksinkertaisesti sanottava tarjoukselle "KIITOS EI!". Se lause murskasi unelmani ja sai minut kyyneliin. Tiedän, ettei tuollaista tarjota ihan noin vain, eikä ehkä koskaan enää minulle. En edes voinut ymmärtää, että oikeasti minä ja Inspis olisimme niin arvokkaita! Ehkä emme olekaan, koska eihän mitään sopparia syntynyt. Palaan lähtöruutuun ja pisteeseen A. Mutta miksi sitten sanoin EI
Koska ehtoihin sisältyi kaksi asiaa; Toinen olisi minulle mahdotonta toteuttaa tällaisessa eläänvaiheessa ja toinen olisi täysin vastoin minun periaatteitani. En todellakaan tee sellaista, mitä en koe omakseni ja mikä ei vaan ole oikea ratkaisu minulle. Silti, vaikka tiedän toimineeni oikein, murskasin samalla myös sen unelmani toteutumisen. Tiedätkö, kun se on niin lähellä, ja silti sormet hipoen se valuukin kauemmas ja kauemmas kättesi ulottumattomiin?! Saan kuitenkin olla itsestäni ja päätöksestäni ylpeä. Inspis ei ole markkinointi-ja mainosblogi, eikä täällä esitellä asioita, joista itse en ole sinut. Inspis tarjoaa vain niitä vinkkejä, jotka minä koen sinun arvoiseksesi ja iloa tuottavaksi. Ihan oikeasti! 

Siispä minulla ei ole mitään syytä olla keittämättä vahvaa kahvia ja yrittämättä kääntää asiat edukseni. Onko blogini todella noussut suosionsa huipulle enkä itse edes tajua sitä?! 
Blogista puheenollen, kauhukseni huomasin, ettei hetkeen ollut vastaukseni tallentuneet blogiini ollenkaan. Olen siis vastannut kommentteihinne, mutta mistään ei löydy niitä vastauksia. Tuon täytyi olla samaa Bloggerin bugia, mitä oli se, kun blogini sekosi täysin muutenkin. Eli anteeksi! Yritän nyt vastailla parhaani mukaan uudestaan vanhoihinkin kommentteihin. Pahoittelen tätä bugia! 

Aseta itsellesi tavoite, joka saa sinut haluamaan nousta sängyystä ylös aamuisin. 

kuva Pinterestistä
Ollaksesi kaunis sinun täytyy olla oma itsesi. Sinun ei tarvitse olla toisten hyväksymä. Sinun täytyy hyväksyä itse itsesi. 


Kuten tarkkasilmäisimmät ovat huomanneetkin puheistani ja esittelystäni, olen XL-kokoinen (noin niinkuin puhekielessä) nainen. Toisin sanoen plussa kokoa, iso, muodokas, pyöreä, päärynävartaloinen... Millä nimityksellä halutaankaan puhutella meitä SUURENmoisia naisia. Kaupassa kirjaimellisesti XL ei takaa oikeankokoista vaatetta. Siksi XL-kokoinen on vain suuntaa antava.

Netissä ja televisiossa suurikokoisia naisia on ruvennut näkymään enemmän ja enemmän. Mitään lihavuuden ihannointia se ei kuitenkaan ole. Kaikki ne, mitä minä olen nähnyt, liittyvät joko laihduttamiseen tai itsetunto-seikkoihin. Jos voit isona nauraa itsellesi, olet todennäköisesti sinut kokosi kanssa. Mielestäni se, että isoja naisia ja miehiä tai lapsiakin näkyy nyt muiden mukana, on vain hyvä asia. Me isot ihmiset olemme osa tätä maailmaa ja ihmisiä siinä missä laihat ja normaalipainoisetkin. Meillä on oikeus olla, elää ja hengittää samaa ilmaa kuin muillakin. Meillä on oikeus nousta ruuhkabussiin ja käydä hampurilaisraflassa syömässä. Meillä on oikeus ostaa ihanat pitsialusvaatteet ja oikeus rakastua ja saada rakkautta. 

Kuva Pinterestistä

Suuren tai pullukan ei tarvitse olla sen huonompi, kuin laihankaan. Olen kuitenkin hämmästellyt vaatevalikoimaa, ettei seksikkäitä, kauniita ja naisellisia vaatteita löydä tarjouskoreista tai tyyliin tunika 20 euroa. Mitä suuremmaksi koko kasvaa, sitä kalliimmaksi vaatteet käyvät. (kankaan määrä?) Ja mitä vähemmän sinulla on varaa ostaa kalliita vaatteita, sen vaikeampaa on luoda sitä kestävää ja hyvää itsetuntoa ja naiseutta. Tai ainakin koen itse sen niin. Tokihan itsevarmuudella on valtava merkitys ja jätesäkissäkin voi olla vahva, mutta mieluummin olisin vahva upeassa asussa. Onneksi muutama vaatekauppa on jo löytynyt, josta saa säkkien tilalle naiseutta. 
En väitä lihavuuden olevan hyväksi kenellekään. Treenattu vartalo on aina parempi, kuin löysä ja huono kunto. Mutta entäpä, jollet voi liikkua!? Entäpä, jollet voi hankkia salaatteja, hedelmiä, jne, vaikka kuinka sanotaan, että ne ovat edullisia!? Totta se vaan on, että esim. lautasellinen makaronilaatikkoa on halvempaa, kuin tonnikalasalaatti. Pahinta on olla vähävaranen, sairas ja lihava.Kautta aikojen ylipainoisten elämä on ollut taistelua. Lääkärissä puututaan usein ylipainoisten painoon. Laihduta, niin paranet. Onnekseni oma lääkäripainostus on jo loppu ja todettu, ettei minun vaivani laihduttamalla helpota. Sehän testattiin jo silloin, kun olin laihempi. Mutta entä nyt?! Paino ei laske, vaikka itse yrittäisin. Liikuntaa on aivan liian vähän ravintoarvoihin nähden. (päiväannos on n. 700-1000kcal). En siis enää ota paineita laihduttamisesta tai painosta yleensäkään. Ongelmani ei ole painoni, vaan toisten suhtautuminen painooni. Asenteet. LIHAVA = Laiska ja ruma ja saamaton ahmija. Ja tottakai on hyvä lääkärin puuttua painonhallintaankin, mutta ei jokaisella käynnillä, kun faktat ovat nämä. Se, miten ylipainoisiin suhtaudutaan, on juurikin se hihittely selän takana, osoittelu, julkaistaan pilakuvia ylipainoisista ihmisistä, nauretaan, jos ylipainoinen kaatuu, eikä pääse ylös omin avuin, kuvataan vaatteiden alta näkyviä makkaroita tai saatetaan vain sanoa;
"liiku enemmän!", "Syö vähemmän!", "Söisit terveellisemmin", "joisit vettä"... Lihavuus ei ole tarttuvaa! Ylipainoista ei tarvitse vältellä eikä sulkea esim. koulussa tai töissä ulkopuolelle. Ylipainoisellakin on sydän ja tunteet!

En ole itse koskaan hävennyt julkisella paikalla syömistä. En häpeä olla minä. En häpeä vartaloani enkä painoani. Minä tasan tiedän, että liikun niin paljon, kuin kykenen kivuilta, syön vähemmän ja juon vettä. On lisäravinteet ja ja ja.. Postaukseni kuvien naiset eivät kuvaa minua. Mutta vaikka kuvaisivatkin, pitäisikö minun piiloutuva kotiini painon vuoksi? EI! Kaikilla on vikansa, arpensa ja heikkoutensa. Myös sinussa. Myös heissä, jotka nauravat ja huutelevat toisille "Vi*un läski hom*".Koska oma hyvinvointini on tärkeää minulle, tahdon kokeilla erilaisia menetelmiä, mikä voisi nopeuttaa aineenvaihduntaani tai polttaa rasvaa kehostani. Jokin, mikä helpottaisi painon laskua ja elimistön hyvinvointia. Ei siksi, että olisin huonompi muita, vaan siksi, että kehoni voisi paremmin. Siksi uusin testaukseni on Teeccino, jonka makuna on ihastuttava suklaa ja paahto on tumma paahtoista. Minulla oli aikaisemmin yhteistyöprokkis ihanan Green Lilyn kanssa. Niinpä heidän ammattitaito ja asiakasläheisyys tuli tutuksi jo silloin. Minun oli helppoa kysyä neuvoa ja saada vastauksia. Siispä Teeccinokin on heidän valikoimastaan. 

Mutta mitä tämä Teeccino oikeastaan on?!


Teeccino on orgaaninen tumma paahtoinen "yrttikahvi". Tätä juomaa saa juoda myös raskaana olevat naiset, imettävät äidit ja lapset, sillä Teeccino ei sisällä kofeiinia. 
Teeccino auttaa säilyttämään emäksisen tasapainon, antaa energiaa ja ravitsee. Sisältää inuliinia, mikä auttaa edistämään ruoansulatusta. Lisäksi Teeccino on vähäkalorinen.

Ainekset: Orgaaninen johanneksenleipäpuu, orgaaninen ohra, orgaaninen sikuri, orgaanisia Ramon siemeniä, luonnollinen suklaan makuaine, orgaaninen kaakaojauhe, orgaanista chilirouhetta. "Saattaa sisältää pieniä määriä mantelia."Teeccino maistuu lähinnä suklaiselle kahville. Se ero suklaakahvin makuun tässä on, että kahvin kitkeryyttä ei ole. Kahviahan en tykkää juoda mustana, mutta Teeccinoa voin juoda mustanakin. Myös maito sopii hyvin tähänkin kuumaan juomaan. 

Lisäksi ajatuskin kylmästä kahvista saa inhosta puistattamaan. Minulle kävi hassusti, ja termariin keittävä keitin keitti Teeccinon kannuun, jonka kansi olikin auki,. Nukahdin vielä sen jälkeen, eli join teeccinon kylmänä. Ensin ajattelin, että juoma on pilalla, mutta maistan silti. Yllätyin, kuinka hyvää se oli kylmänäkin. Kahvia en olisi isoa kuppia kylmänä juonut, en todellakaan! Teeccino saikin minut miettimään ensi kesää ja voisinkohan tehdä jääteeccinoa tästä... mmmmm...Minulla siis painonhallintaan on Teeccinon tummapaahto nyt käytössä, ja eka viikon jälkeen normaalilla ruokavaliolla paino putosi jo 2 kiloa. Tästä on hyvä jatkaa! Teeccinoa saa Green Lilystä myös JAVAna, mikä on keskipaahtoinen yrttikahvijuoma. Ja nyt tarkkana: Teeccinoa saa myös TEEPUSSEINA, eli mikä huikea idea yllättää ystäväsi joka tahtoo jotain uutta ja jännittävää kahvia!
Vai miltä kuulostaisi Teeccino vanilja?! Ja jotta valinta olisi mahdollisimman vaikeaa, tarjolla on myös teepusseina CARAMEL! Mitäpä jos maistaisit näitä kaikkia! Ihastuttava jälkiruokajuoma! 

Ihanan Green Lilyn periaate on edistää puhtaampaa maailmaa tarjoamalla terveellisiä ja puhtaita tuotteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Suosittelen!

Teeccino painonhallinnan tueksi saatu Green Lilyltä

Kommentit

Tuota haukkumista ja naureskelua olen saanut kestää paljon, mutta minäpä en enää välitä. Siinähän nauravat!
Unknown sanoi…
Blogger on mennyt jotenkin tyhmäksi...hävittää kommentteja (onneksi minulta vain pari tähän mennessä)...sit nää "todista, ettet ole robotti"...ihan kuin tuollaiseen olis aikaa.
Piiuli sanoi…
Omia periaatteita ei kannata myydä edes isolla summalla. Luulen, että saat jotain parempaa vielä tilalle tulevaisuudessa. :)
Outi, mä en tajua sitä, miksi pitää haukkua toisia. Ja eihän jokainen edes ole samalla muotilla tehty muutenkaan.
Satu, robottiesto on pakko olla kun muuten tulee niitä Himputin blogikaappareita ja mainostajia. Ei hyvä ei.
mummo sanoi…
Niin ja kun on ylipainoa ja diabetes niin sehän on tietenkin ihan oma vika. Ei auta selittää sukurasitteesta tai muustakaan.
Piiuli, kiitos. Tuota ajatusta yritän ajatella pettymyksen takaa myös.
Mummo, ei ei ei.. ei rasitteita eikä lääkkeet lihota eikä kilpirauhasen vajaatoiminta eikä mikään muukaan kuin laiskuus ja makkara! Juurikin näin mummosein. ;)
No hei täällä sitten toi XL kokoinen. Minusta nykyajan vaatteet ovat pieniä. Mun on ostettava joskus XXL. Enkä ole läheskään ton ekan kuvan naisen kokoinen.
Mulle ei ole kukaan koskaan ottanut yhteyttä blogin suhteen. En tiedä mitä tekisin.
En ainakaan alkais kehumaan jotakin ainetta joka ei mulle sopis.
Taisit tehdä ihan oikein.
Tuija ihan totta että nykyisin xl vastaa jotain l-kokoa. Entä ne one size-koot. Ei ikinä!
Vielä patistaa vuotta sitten kysyin itse Yhteistyötä noin sadalta joista ehkä 2 vastasivat kyllä. Se eka kerta oli hirmu jännittävä."osaanko minä?" . Tällä hetkellä voin jo sanoa "osaan kyllä".
Nanna sanoi…
Hyvä ja asiaa oleva kirjoitus!
Mä niin uskon että sinulle tarjoutuu tilaisuus jossain vaiheessa uudestaan ja sinulle sopivin ehdoin!!
Tuota kahvia on pakko koittaa jossain vaiheessa;)
Nanna, ehkäpä näin ei ollut tarkoitettu. Jokin olisi nähtävästi mennyt pieleen tai jotain.. Toivotaan, että joku kerta vielä kaikki menee putkeen