Hedelmäinen keksijää
Siis ihan pakko hehkuttaa jo viime talvena Mastermark brandsiltä yhteistyössä saamaani mehujäämuottia. Kerroin talvella Jää-telöstä, josta halutessasi voit lukea TÄÄLTÄ. Tällä kertaa postauksessani on samat raaka-aineet PLUS (mun mielestä) tylsän makuiset Marie-keksit. Mä olen nähnyt noita keksejä mamma-blogeissa lasten suussa, joten eiköhän lie tämä minun hedelmäinen keksijää-ohjekin myös lasten mieleen. Meidän pikkuperhe rakastui tähän. (Minä ja Murunen).
Vesimelonia voit vuorotellen muiden ainesten kanssa laittaa joko soseena tai painaa suoraan muottiin. Banaanin soseutin tehosekoittimella ajan säästämiseksi. (Terveisin kipukroonikko). Basilikan lehdet revin käsin vähän pienempään muotoon.
Sitten vaan kasataan vuorotellen kaikkia niin, että banaani ja keksit tulevat peräkkäin. Tämä siitä syystä, että sose sitoo keksin paremmin puikkoon.
Eli tältä se näyttää tässä vaiheessa. Vielä banaanisose ja tulppa kiinni. Sitten puikot pakastimeen muutamasta tunnista vuorokauteen. Voit vähän kokeilla avata muottia ja katsoa, onko puikko edelleen sula, eli tarvikkeet heiluvat, vai onko tukeva puikko kasassa jo.
Pieni tauko siis ja välineet pyykkiin.
Kun puikot ovat jäätyneet, saat parhaiten ne irti muoteista kun käytät ne lämpimän veden alla hetken. Älä kuitenkaan sulata liikaa! Tässä kuvassa näet kaksi eri puikkoversiota. Vihreässä on keksit mukana, punainen on tehty vesimelonia ja banaania painellen muottiin vuorotellen. Niin ja yksi tärkeä asia. Tätä älä unohda! Kaikki keksit ja hedelmät mitä jää yli, SYÖ NE!
OMNONNON...
TARVIKKEET:
1 yksi kokonainen banaani
2. Kaksi Marie-keksiä
3. Kolme palaa vesimelonia
4. Basilikan tuoreita lehtiä tai esim. minttua tms.
5. Hedelmäjääpuikkomuotit 2kpl (Lèkue tässä tapauksessa)
6. Jokin, millä saat banaanin soseutettua. Tehosekoitin, haarukka, veitsi... kaikki hyviä vaihtoehtoja.
7. Keksien murskaamista varten esim. mortteli
Tässä vielä kuva näistä hedelmäjäämuoteista. Lèkue tekee todella korkealuokkaisia silikonituotteita ja meilläkin on muitakin kuin nämä kotona. Voin siis suositella.
OHJE:
Murskaa ihan ensimmäiseksi keksit. Minä tykkään käyttää tähän tarkoitukseen ihan reilun kokoista graniittimorttelia, koska silloin keksin muruset eivät sinkoile ympäriinsä ja saan nopeasti murenneltua keksit haluttuun kokoon. Toki voit silputa käsinkin, sillä murut voivat olla juuri sen kokoisia, kuin tykkäät syödä jääpuikossa.
Vesimelonia voit vuorotellen muiden ainesten kanssa laittaa joko soseena tai painaa suoraan muottiin. Banaanin soseutin tehosekoittimella ajan säästämiseksi. (Terveisin kipukroonikko). Basilikan lehdet revin käsin vähän pienempään muotoon.
Sitten vaan kasataan vuorotellen kaikkia niin, että banaani ja keksit tulevat peräkkäin. Tämä siitä syystä, että sose sitoo keksin paremmin puikkoon.
Eli tältä se näyttää tässä vaiheessa. Vielä banaanisose ja tulppa kiinni. Sitten puikot pakastimeen muutamasta tunnista vuorokauteen. Voit vähän kokeilla avata muottia ja katsoa, onko puikko edelleen sula, eli tarvikkeet heiluvat, vai onko tukeva puikko kasassa jo.
Pieni tauko siis ja välineet pyykkiin.
Mastermark Brands Oy on kulutustavaroiden maahantuonti- ja markkinointiyhtiö, joka tuntee tuotteensa ja tarjoaa suomalaisille vähittäiskauppiaille menestyskonseptit yli 20 vuoden kokemuksella.
Kun puikot ovat jäätyneet, saat parhaiten ne irti muoteista kun käytät ne lämpimän veden alla hetken. Älä kuitenkaan sulata liikaa! Tässä kuvassa näet kaksi eri puikkoversiota. Vihreässä on keksit mukana, punainen on tehty vesimelonia ja banaania painellen muottiin vuorotellen. Niin ja yksi tärkeä asia. Tätä älä unohda! Kaikki keksit ja hedelmät mitä jää yli, SYÖ NE!
OMNONNON...
Kommentit