Kahvipurkkien tuunaus ja värikäs taikakuva



Värit ovat olleet voimauttava asia elämässäni kauan. Ehkä jopa aina. Olen lapsesta saakka halunnut värejä ympärilleni ja lapsuuteni retro-aikakausi olikin omiaan minulle. Samoin kuin kasarin ihanat neon-värit. Sifonkihuivit ja värikkäät pyöräilyhousut. Kyllä.. ne olivat pyöräilyhousut silloin. Nyt ilmeisesti lyhyet leggingssit? Omani olivat joko just polven alle tai puolireiteen. Ja pitemmät olivat trikoot. :D

Kotimme on tänä päivänäkin värikäs, vaikkakaan ei silmiin pistävän kirjava. Valkea ei ole miellyttänyt minua, eikä rakastani meidän kodin sisustuksessa, joskin se on upea ja valoisa jollakin toisella.

Värikkyys näkyy myös tämän päivän vaatetuksessani, luonteessani, askarteluissani, blogissani...  Tosin enää en käytä neon-värejä enkä ainakaan julkisesti leggingssejä.
Siispä Taikakuvan aihe, Värikäs, on kuin luotu minulle.


Lähdin aihetta ja kuviani penkomaan ruuan maailmasta, sillä myös lautasella väriä pitää olla, jotta se olisi minulle silmänruokaa ja täydellinen nautinto. Muutenkin ruoka on ollut suuressa osassa nyt kesästä saakka elämääni, sillä fysiatrini käski syömään puolet enemmän, kuin aiemmin. Aluksi se oli vaikeaa, mutta nyt alkaa jo sujua.

Kollaasin alalaidassa näet lasipurkkeja. Ne näytän nyt tarkemmin sinulle.


Kaikki lähti siitä, kun sain paketin Virosta. Paketissa oli erilaisia ihania makukahvipapuja. Ihastuimme jokaiseen makuun ja kahvin laatuun. Lisäksi ostin Muruselle synttärilahjaksi sähkökäyttöisen kahvimyllyn, josta voi mm. Säätää haluamansa karkeuden. Käsimylly jäi toimettomaksi. 

Kun Murunen sitten oli aikeissa lähteä tapaamaan erästä aiempaa kolleegaansa, halusi hän viedä tulijaisena näitä kahveja valmiiksi jauhettuna. Eläinlääkärin aikataulut kun eivät välttämättä ole ihan kaikista kiireettömimmät. Laadukas kahvi kuitenkin voisi ilahduttaa joko ennen töihin lähtöä, kotiin tultua tai vapaapäivänä. Ilahduttikin. 


Minä en  halunnut pelkkiä pilttipurkkeja siltään laittaa, joten tuunasin niiden korkkeja hieman. Näin myös kahvien maut saatiin esille. Ihan pienimuotoinen tuunaus, koska en pysty tällä hetkellä istunaan kovin kauaa, mutta mielestäni toi purkeille kivemman asun, kuin pelkkä nimitarra. Kuvista poiketen, jälkikäteen vielä gessosin kansien reunat, jottei päiväykset näy. Ne kun eivät ole kahvin päiväykset! Toki jos olisin voinut istua ja olla jalkeilla kauemmin, olisi lopputulos parempi, mutta anteeksiannettakoon se. 

Mitä mieltä olet tästä tuunauksesta? 

Entä onko ruokakollaasi sinusta värikäs ja houkutteleva? 

Jauhatko sinä oman kahvisi? 

Kommentit

Sisko sanoi…
En jauha kahviani kun ei ole myllyä, sulla onkin nyt jauhettuna herkullisia kahvinautintoja. Kollaasi on erittäin houkutteleva ja värikäs. Minä myös tuunaan milloin mitäkin, se on kivaa. Mielenkiintoinen ja värikäs postaus, tykkään kovasti. Kiitos!
KastehelmiB sanoi…
Onpas kauniisti tuunattuja purkkeja. Käsityön leima on ihan mahtava ja tuollaisia purkkeja on kiva antaa lahjaksi. Onhan se niin, että tähän maailmaan tarvitaan väriä, vaikka turhan moni arastelee niitä. Kahvia en jauha, mutta ostoslistalla on kone, jolla pavut saisi jauhettua. Tuore kahvi tuoksuu taivaalliselle.
Essi sanoi…
Onpas ihana idea! Pieni vaiva kivasta yllätyksestä :)
En jauha omaa kahvia, vaikka kovasti kunnon kahvista nautinkin. Aivan ihana tuunaus, tykkään <3
Me jauhetaan omamme aina sillä hetkellä, kun keitetään ne. Eihän siihen mene kuin muutama sekunti.
Kiitos sinulle. Kiva kun tuunaus oli mieleen. Sinullakin on aina ihania postauksia.
Se kone tuo iloa jokaiseen päivään kyllä, joten suosittelen. Kerran se kirpasee, mutta on sitä huonompiakin rahanmenoja olemassa. :) jos ei hienosäätöjä kaipaa, niin saa noita halvallakin. Ihan oman tarpeen mukaan se kannattaa hankkia.
Kiitos. Nimenomaan. Lahjan ei tarvitse olla kallis markettituote, kunhan se on saajalle mieleen ja mukana antajaltaan tunnetta ja halua ilahduttaa.
Kiitos. Tämä oli kivaa vaihtelua.
Hyvää kahvia on ilo nauttia.
Silkku sanoi…
Wau miten pienellä muutoksella saa aikaan noin suloiset purkit :)
Ruokakollaasi on herkullinen :)
Minä olen sellainen yhden kahvin päivässä ihminen, että riittää ihan tuo normi kaffee.

Hyvää syksyä sinne teille koko poppoolle <3
RaijaAnnikki sanoi…
Maukasta ja värikästä.Kahvia tulee juotua ainaski kahdesti päivässä.Purkkeja on mukava tuunailla.
Vaivaa ei paljon ollut, mutta ilo antaa mieluummin koristeltu purkki, kuin missä lukee vauvanruokaa. (Jota minä söin aiemmin)
Vegesushit ovat jo itsessään värikkäitä, joista tykkään. Siihen Murusen kalasushit. Plus kaikki muu. Nam
Tiia Koivusalo sanoi…
Ihan parasta, nimittäin kahvi ja vielä itse kotona jauhettu. Täällä vastikää alettu jauhamaan ja kyllä maku on ihan toista. Suloisia nuo purkit. Ihquisaa viikkoa Viltsu <3
Ooh! Värit on ihania! Kiva tuunaus!
Saassa sanoi…
Houkutteleva ja kauniin värikäs kollaasi. Kiva idea, nuo pienet kahvipurkit.
Juon paljon kahvia, luomuna.
Pienellä käsikäyttöisellä joskus jauhan, mutta kyllä sähkökäyttöinen olisi kiva. Tyttären perheessä jauhetaan kahvi ja on parempaa, juuri jauhettuna. Värikästä viikonloppua
Ihana tuliainen tuollainen tuunattu kahvipurkki. Rakastan vahvaa kahvia, ja olen harmissani, ettei esin bensa-asemien kahviloista ja muista kahvipaikoista saa kunnon kahvia vaan kahvi on lorpettia. Ihana idea jauhaa kahvi itse. Varmasti aromirikasta kahvia.
Aromit tallella ja nopea prosessi. Parhautta! Luo aamuunkin eri tunnelman, kun tuoksuu oikeasti tuore kahvi.
Kiitos <3
Kyllä se helpottaa kummasti ja nopeuttaa kun sähköisesti jauhaa. Halvimmat laitteet ei montaa kymppiä maksa. Meillä on keskitasoa tuo oma, joten on sitten säätöjäkin, mutta ihan siksi, että me ollaan kulinaristeja ja tee-ja kahvihulluja. Ei riitä että jauhetaan pelkät aamusumpit, vaan just ostetaan myös ulkomailta tilaamalla kahvilaatuja.
Alkoi naurattamaan tio "lorpetti", mutta tottahan se on. Pohjaanpalanutta tärpättiä tai laihaa lorpettia on monissa tarjolla. Meidän keskustassa on ainakin yksi ärrä jossa on hyvää presidenttiä tarjolla. Piti ihan ääneen se myyjälle sanoa, kun joskus siellä kävin ja sai tummaa tai vaaleeta valita ja oli tuoretta ja hyvää. Yleensähän et voi edes valita, mitä kahvipaahtoa otat.
tuulanneli sanoi…
En ole koskaan jauhanut kahviani. Ehkäpä pitäisi joskus kokeilla :) Kauniit purkit ja todella kiva idea.
Tuollaisen purkin on kiva antaa, on kuin tulisi yhdessä lahja ja kukkanen.
Voi, onpa ihanan herkullinen kollaasi, värikäskin vielä :-) Myös nuo purkit ovat todella kauniita.
Suosittelen. Aamu alkaa paremmin.
Kiitos ihanuus. Piristit aamuni viestilläsi.
Liplatus sanoi…
Silmänruoka syötävässä lisää ruokahalua. Nam, herkkuja täynnä värikäs kollaasi.
Anonyymi sanoi…
Herkullinen vastaus haasteeseen. Täytyykin tästä lähteä iltapalalle :-D
SusuPetal sanoi…
Suloisia purkkeja ja voi ihan tuntea kahvin tuoksun!

Värikäs kollaasi, tuli nälkä!