Isä ja isänpäivälahja vinkit


"Bazaaaang! Siinä meni Banzai-hotellisi nurin!"

Jäin tänään muistelemaan isääni, joka on jo Taivaassa. Hän oli isä, joka leikki lasten kanssa, teki suuria lumilinnoja ja kuljetti olkapäillään. Isän savuavat legorakennukset tai huisin hauskat koko perheen peli-illat jäivät muistoihin pysyvästi. Joinain iltoina raikui iloinen lauluni; " Banzai banzai hei hei hei, Viltsu kun tänään voiton vei" ja hetikohta perään isäni matala ääni, "Bazaaaang! Siinä meni Banzai-hotellisi nurin!". Voi niitä aikoja... 


"Täynnä tunteitten vuoristorataa siihen saakka,  kunnes..."

Hän oli jotakuinkin minun ikäiseni sairastuessaan vakavasti. Ensin emme edes tienneet jääkö henkiin tai herääkö koomasta, Tuleeko koskaan kävelemään tai muistaako ketä olemme. Teimme ja annoimme perheenä kaikkemme, jotta isä saatiin kotiin, kuntoutuksiin ja voimaan paremmin. 

Koko tarina on täynnä toivoa, päättäväisyyttä, uskoa, pelkoja, surua  ja rakkautta siitä hetkestä, kun kohtalo esti koko perheemme syöksymästä moottoritieltä päin kallionseinämää yhdellä ainoalla puhelulla ja aivan käsittämättömällä idealla.  

Mummo soitti ja pyysi tuomaan maitoa samalla kun tulemme. Jostain syystä minä ja äiti lähdettiinkin käymään kaupassa erikseen ja sitten vasta tulisimme hakemaan veljeni ja isän mukaan mummolaan. Isä ajaisi kuten oli sovittu jo ennen kohtalokasta puhelua. 
Miksi emme käyneet samalla reissulla lähempää mummolaa kaupassa?? Koska kohtalo halusi perheemme jäävän henkiin. 

Sinä aikana isä sai aivoverenvuodon ja kerkesi pihasta eteiseen,  jossa kaatui tajuttomana maahan. Veljeni kuuli romahduksen ja soitti ambulanssin paikalle. Olimme jo tulossa kotiin, kun veli soitti (siihen aikaan autoon sai yhteyden L.A.puhelimella) että isä on viety sairaalaan tajuttomana.  

Elämämme muuttui hetkessä. Se oli täynnä tunteitten vuoristorataa myöhemminkin alzheimerin ja dementian vuoksi siihen saakka,  kunnes isä nukkui pari vuotta sitten ikiuneen. Ikävöin häntä. 


Isäni äkillinen sairaus pysäytti. Se pisti miettimään  sitä, kuinka hauras elämä on. Ja tavallaan sekin, kuinka isä oli vuoteessa halvaantuneena ikäisenäni ja nyt minä olen vuoteessa kiinni kipukroonikkona.  Sattumaa? Niin varmaankin... ?"Sen saman tunteen haluaa antaa myös rakkaalleen"

Nautimme omasta rauhallisesta aamuhetkestämme lehtien ja kahvin kera. Luemme sitä, mikä tuo itselle iloa. Sen saman tunteen haluaa antaa myös rakkaalleen. Eikö totta? Minun isäni saa muistokynttilän samoin kuin molemmat ukkinikin, mutta kenties sinä voit juhlia isänpäivää kakkukahvein ja lahjoin.

Se, että jos isä on lasten kanssa nyt, on arvokas lahja koko perheelle. Elämä on itsessään jo lahja! Mutta muistammeko me olla kiitollisia ja tyytyväisiä siihen, mitä meillä on tässä ja nyt? Muistatko kiittää isääsi, ukkiasi tai lastesi isää siitä, kuinka tärkeä hän on olla olemassa?

Isänpäivä on tulossa ja nyt on se aika, kun on h-hetki miettiä mikä lahja ilahduttaa isää ja antaa hänelle tauon arjesta ja sen oman ajan ihan rauhassa.


Minä suosin Lehtikuninkaalta tilattuja lehtilahjoja monestakin syystä:

  • Lahjan saaja pääsee nauttimaan omasta ajasta lempilukemisensa parissa vaikka koko vuoden riippuen tilauksen kestosta
  • Lehtilahja on henkilökohhtainen valinta
  • Lehti ilahduttaa joka kerta saapuessaan
  • Lehtilahja on edullisempi tilattaessa, kuin irtonumeroina 
  • Valikoima Lehtikuninkaalla on laaja, joten jokaiseen makuun löytyy sopiva lehti. 
  • Voin itse valita minkä hintaluokan lahjan haluan antaa. 
  • Lehtikuninkaan uutiskirjeen tilaajana tilausjaksot voivat olla jopa 1 eurosta 1 numero alkaen. 
  • Tilaaminen on helppoa vaikka sängystä käsin puhelimella tai ipadillä. Kokeile vaikka itse! 
  • Myös viimetinkaan jäänyt lahja löytyy Lehtikuninkaan ansiosta kätevästi. 
  • Voin tulostaa myös ilmaisen lehtilahjakortin tilaukseni lisäksi, jonka voin antaa lehden saajalle. Näin hän tietää, mikä lehti on tulossa ja lehden tilauksen kesto. 

Ja tässä on vain osa hyvistä puolista. Keksit itse lisää testaamalla, kuinka kätevää lehden tilaaminen on.


Lehtikuninkaalla on hauska asioida, sillä verkkosivut ovat nopeat ja toimivat, selkeät ja helpot. Löydät sieltä heti mm.  listan lehdistä, tilaajalahjoista tai vinkkejä sen hetken sesonkiin lahjoiksi. 

Isille suosittelen juuri heidän mieltymysten mukaisia lehtiä joiden mukana upea arvokas tilaajalahja, jolloin ilo on entistäkin suurempi saajalle ja antajalle. 

Esimerkiksi Alibi ja japanilaisella koneistolla oleva miesten rannekello ja nahkavyö tai miltä kuulostaa Tee itse-lehti ammattilaisen takin kera? Tieteen kuvalehti ja mitilux-kiikarit hämmästyttävät hinta-laatusuhteeltaan. Voin kokemuksesta kertoa, että kyseiset kiikarit ovat laadultaan erinomaiset ja kevyet. 

Huomasithan myös laajan moottoriurheiluvalikoiman sekä kansainvälisen lehtitarjonnan! Ja ainahan voit tilata lehden isälle ja tilaajalahjan sinulle itsellesi. Tarjolla on kelloja,  huiveja, koruja, laukkuja... 

Ps. Isovanhempien päivää juhlitaan lauantaina 20.10.2018! 

Lehtitilaus on lahja, joka tulee ilahduttamaan isää sekä isovanhempaa pitkään!

Kaikki kuvat omiani, 
yhteistyössä Lehtikuningas

Kommentit

Pitääkin tutustua tuohon lehtivalikoimaan, kiitos vinkistä.
Anonyymi sanoi…
Hello I am so thrilled I found your blog, I really found you by error, while I was browsing on Google for something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a
lot for a tremendous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don't have time to browse it all
at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I
will be back to read much more, Please do keep up the awesome
job.