Joulukalenteri luukku 13 joulukukkien selitykset


Jouluun kuuluu perinteet niin ruuissa, toimintatavoissa kuin värimaailmassakin. Haluaisinkin tietää, onko sinun joulusi aina samanvärinen vai vaihteletko vuosittain? Kuinka se näkyy kotonasi? Ja oletko perinteen vai muutosten puolella? Mikä saa muuttua ja mikä ei? 

Yksi hyvin oleellinen asia on lähes joka kodissa joulukukat.
Mikä kukka sinusta tekee Joulun vai vältätkö syystä tai toisesta kaikki elävät vihreät


Joulukukista punaiset kukat taitavat olla suosituimpia vihreän kuusen ja havukranssien kanssa. Löytyy joulukukista myös lilaa, vaaleanpunaista ja valkeaakin. Mutta mitä nämä kukat viestivät meille värillään? 


Punainen on intohimoa ja huomiota herättävä väri, joka edustaa myös kommunikaatiota, rakkautta, elämäniloa, romantiikkaa, toimeliaisuutta ja energiaa. Sillä on piristävä vaikutus, mutta se voi tehdä myös ihmisen levottomaksi. Syvä tumman punainen edustaa erityisesti arvokkuutta ja kalleutta.Lila, violetti

Lila on uusiutumisen väri, jolla on voimaa-antava ja tasavaa vaikutus. Lila edustaa mystiikkaa ja tiedostamattomuutta. Lila on myös rikkauden, kuninkaallisten ja hienostuneisuuden väri, jolla voidaan kuvata myös työn hedelmiä ja voittoa.


Vihreä

Vihreä on luonnon ja luonnollisuuden sekä iloisuuden väri. Se on myös vuosisatoja vanha viattomuuden symboli, jolla on uudistava vaikutus. Vihreään on myös liitetty raha ja turvallisuus; nuoruus, kasvu ja elämä sekä parantuminen. Vihreällä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus.Entä mitä kukka itsessään kertoo sen saajalle? Tässä vinkkejä joulukukan viemiseksi. 

Joulutähti tarkoittaa saajalleen tervehdystä.
Kardemumman sanoma on Isä erehtyy. Suomessa harvemmin kardemummaa annetaankaan kukkana, mutta maustetta senkin edestä leivontaan ja kahvin sekaan. 
Kataja on jouluna suht yleinen kuusen kanssa. Kataja tarkoittaa joidenkin kirjojen mukaan sitkeyttä ja joidenkin mukaan pitkäikäisyyttä. 


Joulun ykkönen, kuusi, tarkoittaa ikuista elämää ja misteli, jonka alla jouluna saa suudella, kuolemattomuutta. Hmm.. kuolemattomuudentunne saakin olla hänellä, joka tuntemattomana yrittää väärää henkilöä suudella... hih.


Punaisen neilikan merkitys kävi minulle selville Murusen kautta, sillä hänen suosikkinsa yleensäkin kukista on punainen neilikka. Halusin selvittää, annanko hänelle kukkia kukkien vuoksi vai liitänkö niihin sanomankin. Ilokseni punainen neilikka tarkoittaa kiihkeää rakkautta. 

Tästä jatkamme huomenna. 

Kommentit

EstherH. sanoi…
Muutamia perinteitä on joista pidän kiinni, mutta kun lapsi ehti jo teiniksi kaikki muuttu, ei niinkään enää sitä hössötystä kun oli mitä hän pieni oli. Kukista minulla pitää olla Hyasintteja, mutta täällä saan metsästää niitä aina, ei ole jokapaikassa, kun ovat lähinnä kevään kukkia, puutarhaan olen kyllä sitten laittanutkin paljon! Määrätyttjä ruokia teen koska mies on onneksi ihastunut suomalaisiin ruokiin.
Mukavaa keskiviikkoa!
Kotikotona joulu oli yleensä punainen ja kultainen.
Minä en koskaan ole hävittänyt ikivanhoja koristeita pois, ja on nostalgista muistella entisiä menneitä Jouluja. Meillä on kuusenkoristeita 43 vuoden takaa, kun koristelimme mieheni kanssa ensimmäisen yhteisen joulukuusen, Ne ovat kaikki tärkeitä. Säilytän koristeeni aarrelaatikossa :D
Meillä muutenkin Joulut vietetään todella perinteisesti ja hartaudella. Kiire loppuu ja nautimme vain perheen kanssa yhdessä Joulun tunnelmasta.
Irma sanoi…
Kiitos käynistä blogissani. Tulin vastavierailulle ihania kuvia ja selostukksia olet laittanut. Minuun jouluuni kuuluu aika paljon punaista ja vihreää Iloista joulun odotusta sinulle :)
Esther mitkä ruuat kuuluvat saksalaiseen jouluun?
Outi kauniit perinteiset värit siis
Enkuli minullakin on pikku-Viltsuna tehtyjä koristeita myös. Joka joulu ei kuitenkaan kaikki ole kuusessa. Sinulla on varmasti upea aarrekätkö.