Joulukalenteri luukku 14 Joulukukkien merkitys 2/2

Lupasin eilen, että jatkan tänään joulukukkien merkityksestä. Lupaan myös tässä julkaisussa linkittää postaukseen, josta löytyvät myös kesäkukat ja mm. Ruusut eri väreissä. Myös kimpuissa olevien kukkien määrällä on merkitystä. 


Kukilla on viestitelty kautta aikain. Niillä on osoitettu katumusta, kosittu, väritelty esim. Kuntien vaakunat maahan jne. Kukkien kanssa on myös epäonnistuttu. Erityisesti Kalla on tuonut saajilleen mielipahaa antajan tajuamatta syytä. Tässä postauksessa jatkan eilistä kukkien sanomaa. 


Amaryllis on meidän perheessä jokajouluinen kukka. Hyasintti tulee heti kakkosena. Olemme joulukukissa siis hyvin perinteisiä.

Amaryllis tarkoittaa suuremmoista kauneutta, mikä mielestäni kuvaa itse kukkaakin todella hyvin. Hyasintti taas on leikkisä kukka, sillä sanomaltaan se meinaa pelejä ja leikkejä.


Joulukaktus pyytää sinua huojentamaan ahdistustasi. Helppoa sanoa, mutta liekkö pelkkä joulukaktuksen saaminen sitä tekee kuitenkaan?


Kaupoissa näkee jouluisin myös pieniä koristeltuja sypressejä ja onhan ne kauniita. Sanoma sen sijaan on kauneudesta kaukana. Sypressi nimittäin tarkoittaa kuolemaa. Ei liene sanomalla ja kaupan sypressillä mitään yhtäläisyyttä siinä, miksi niitä myydään ja miksi niitä ostetaan.


Luisin mielestä kaikki kukat ovat ihania ja niitä pitää saada nuuhkia. Toisinaan sattuu vahinko, mutta kun toinen niin tykkää niistä... Kyllä veden saa kuivattua lattialta.

Jouluruusu tuo taloon skandaalia ja herjausta kun taas omena viettelystä tai rakkautta, riippuen kirjasta. Omenankukka tosin tarkoittaa hyvämaineisuutta tai mieltymystä. 
Kiinnostuitko kukista? 
Lisää kukkien selityksiä väreistä, kukista itsestään ja kimppujen kukkien lukumäärästä TÄÄLLÄ

Kommentit

Amaryllis ja jouluruusu ovat omat suosikkini :)
Mukavaa torstaita Viltsu ❤️