Joulukalenteri luukku 2 : Joulupukille kirje

Tervetuloa Inspirationin Joulukalenterin pariin. 
Jouluun saakka tarjolla hyväntuulisia ajatuksia ja yllätyksiä. Luukku avautuu aamulla kello 06:00.


Muistatko vielä sen hetken, kun lapsena kirjoitit toivelistan lahjoista Joulupukille?
Muistatko, mitä toivoit kaikkein eniten?
Entä vietiinkö kirje yhdessä ulos tontuille vai miten teillä toimittiin?

Minun lapsuudessani kirjoitettiin joka joulu kirje ja veimme äidin kanssa sen ulos oven taakse. Aamulla kirje oli kadonnut! Joskus kirje jätettiin ulkoeteiseen, jonne tontut pääsivät livahtamaan salaa. Lopputulos oli sama; Kirje oli aamulla poissa!

Voi sitä jännitystä, kun mietittiin yhdessä, mitä kirjeeseen laitettaisiin ja saisiko pukki tuotua kaikki, tai edes sen tärkeimmän lahjan. Muistan ainakin kolme toivetta lapsuudestani. Yksi oli keinuhevonen, yksi hääpari-barbiesetti ja yksi oli laulava ja kävelevä nukke. Se nukke olikin hauska. Lauloi ranskan kielellä, mitä kukaan meistä ei ymmärtänyt. Lauluista soi useimmiten yksi laulu, jonka sanoista keksin nimenkin nukelleni. Ei, en todellakaan osannut ranskaa edes sinnepäinkään, joten nukkeni nimeksi tuli Pattikolla! :D Vielä tänä päivänäkään en tiedä, mitä se nimi tarkoittaa, sillä en osaa enää yhdistää oikeisiin sanoihin nimeä.


Voit tulostaa tästä kaksi erilaista kirjettä joulupukille ja lasten kanssa miettiä yhdessä, mitä kirjeisiin tulee. Ensimmäinen, vasemmanpuoleinen kirje on aivan perusmallia, johon toiveet kirjataan allekain. Lapsi voi itsekin piirtää kuvat, mitä toivoo, ellei osaa kirjoittaa, isommat lapset sitten sanoin kertoa toiveensa. Ja kukas sen kieltää, jos aikuinenkin kirjoittaa pukille ja jättää muka-vahingossa kirjeen esim. puolisonsa nähtäville. ;)

Oikeanpuoleinen kirje on rasti ruutuun-kirje aluksi ja loppuun voi kirjoittaa tai piirtää lahjatoiveet.
Muistattehan laittaa lapsen nimen kirjeiden loppuun, mutta jos se nimi unohtuisikin kaikessa tohinassa, niin kyllä tontut tietävät !

Toiveikasta joulukuun toista päivää!

Kommentit

Maahinen sanoi…
Ihana kuva ja postaus. En enää muista kirjoitinko pukille. Barbin sain kyllä. Omien lasteni kanssa tein piparkakkutaloja ja joulupukinkirje laitettiin oveen ulos.
Hauskaa oli, nyt kaikki aikuisia.
Iloista joulun odotusta🕯️
Anonyymi sanoi…
En muista että olisin kirjettä tehnyt. Mutta muistan toiveeni olleen ison nallen ja sen sain ja olin tosi iloinen, se nalle on vieläkin minulla mutta niin pieni :) Kaunis kuva sinulla!
Maahinen, barbiet olivat lapsena parhaita. Oi, ja piparkakkutalot! Minulla ne eivät onnistu ikinä kunnolla!
Anonyymi, ihana muisto lapsuudesta säilynyt siis tähän päivään asti. Olet todella rakastanut sitä ja pitänyt huolta.
Ps. Voisitko miettiä itsellesi jonkin nimimerkin. Olisi helpompaa vastata juuri sinulle kun olisi nimi. Ja arvontoihin vaaditaan nimimerkki myös. Muuten ei tiedä kuka on kyseessä. <3
EstherH. sanoi…
Se olin minä tuo anonyymi,en tiedä miten klikkasin väärin! Tein kommentin ja kaikki ja sit pukkasin meneen. Soorry!
Aaaa, ihanainen Esther. Olin hieman suruissani kun en osannut kohdistaa sanojani kenellekään tietylle. Onneksi selvisi. Luv u
Voi niitä muistoja, kun lapsena tuli kirjoitettua joulupukille. Nyt on ihana seurata, kun omat lapset tekevät sitä samaa <3 Se on niin tärkeää :)
Sude sanoi…
Minähän kirjoitan vieläkin pukille ja olen tehnyt sitä jo yli 60 vuotta. Lapsena kirje laitettiin pönttö-uunin taakse, mutta nykyään sen voi jättää ihan pöydälle. Kyllä tontut ne aina löytää =)
Minä en kirjoittanut koskaan joulupukille kirjettä.
Ihan pienenä likkana, uskoin ettei joulupukkia ole, se on vain ihminen joka pukeutuu, ja vanhempani ostavat lahjat.
No heille tietenkin sanoin toiveeni.
Välillä toteutui ja välillä ei.
Maatiaiskananen, lasten kanssa joulu on täydellinen. Se vilpitön naiivi usko ja jännitys on käsin kosketeltavaa. Meillä vielä kummipoika viime vuonna uskoi. Nyt en tiedä.
Maatiaiskananen, lasten kanssa joulu on täydellinen. Se vilpitön naiivi usko ja jännitys on käsin kosketeltavaa. Meillä vielä kummipoika viime vuonna uskoi. Nyt en tiedä.
Sude, miksikäs lopettaa kun kyllä pukki on totta.
Tuija, kaikkea ei edes ole tarvis saada mutta onpahan mistä antaja voi valita.