Joulukalenteri luukku 15: joulutorttukortti tutorial

Olen yksi blogisisarista ja meidän joulukalenterimme on tänä vuonna joulutorttukalenteri. Se löytyy instagramista hastagein ; "joulutorttukalenteri17"  ja "blogisisaret". Minun luukkuni vuoro on tänään.

Kyseessä ei ole ihan perustorttuset, vaan meidän blogisisarten tortut ovat höystetty uudenlaisilla mausteilla. Mausteita ovat mm. Huumori, erilaisuus, mielikuvitus jne.
Ja aiheeseen sopivia torttuja löytyisi minultakin jo pellillinen..


Kuten epäonnistuneet torttuwienerit...


Enkelitorttu tai..


..Torttu kuin torttu.. hehheh.

Minun virallinen luukku on kuitenkin joulutorttukortti. Blogeissa ei näy kaikkien sisarten tortut, mutta minun torttuni tulee nyt tänne blogiini tutoriaalina. Toki myös siellä Instagramissa edellämainituilla hastageillä ja minun profiilissa on kuva torttukortistani. Löydät minut Instagramista nimellä Inspirationblogi TAI Viltsumari. Kyseessä yksi ja sama profiili. Ethän sekoita profiiliani muihin samankaltaisiin bloginimiin, joita on jälkeeni tullut useampia. Ja hei, leivothan kanssani oman torttukorttisi, ellet jopa pellillisen!

Kerron kohta kohdalta sinulle työvaiheet, jotta aloittelevanakin pääsette kaikki mukaan askartelemaan. Huomaathan, ettei kartonkien, papereiden jne tarvitse olla samanlaisia kuin minulla, vaan voit soveltaa itsellesi sopivin materiaalein. Yritän antaa vinkkejä muokataksesi tätä minun korttitorttuani. Aloitetaan!


Valitse materiaalit ja tarvikkeet. Paperien jne koot riippuvat siitä, minkäkokoinen korttipohja sinulla on ja minkä kokoisen joulutortun leivot.
Tarvitset:
 • Korttipohja. Valmis pohja tai tee itse kartongista
 • Sopiva kirjekuori. Voit myös askarrella itse kuoren, mutta ole tarkka, että kortti mahtuu siihen
 • Taustapaperi/kartonki. Minulla se on kahvinpapu-kuvioinen
 • Pienempi taustapaperi. Minulla se on jouluaiheinen
 • Vaaleanruskeaa paperia torttuun.
 • Pala paperia leimaukseen. Minulla valkoinen paperi
 • Hyvää joulualeimasin tms. Huomaathan, että akryylileimasin vaatii myös akryylipalikan
 • Leimasinmuste. Minulla leimaus lilalla musteella tehty
 • Musta tussi tai muste, kehystämiseen. Käy myös esim. tummanruskea
  HUOM! Leimaamisen sijaan voit käyttää myös valmiita tekstitarroja tai kirjoittaa itse.
 • Torttutäytteeseen pala paperia tms. Mieti väri sen mukaan, minkä makuinen täyte torttuusi tulee! Minulla on vaihtoehtoina vaaleanpunainen omenahillo paperista ja tummanpunainen mansikkahillo tarrasta. Voit käyttää täytteeksi myös tarraa, kuumavahaa, hileitä, huopaa.. mitä ikinä keksitkään. 
 • 1kpl pieni haaraniitti. Voit myös käyttää neulaa ja lankaa ja ommella sakarat yhteen.
 • ruskea ja oranssi tussi tms väri paistopinnalle
 • Lumiaine tomusokeriksi. Voit käyttää myös esim. gessoa tai kevyesti liimata vanua

  Lisäksi tarvitset: 
 • Sakset. Minulla oli myös pyöröleikkuri
 • Paperiliimaa. 
 • 2puoleista teippiä. Käy myös vahva liima
 • Piikki, jolla teet reiät. Se voi olla myös neula tms hyvin ohutkärkinen terä
 • Bigshot ja neliöstanssi pienemmälle taustalle. Voit myös leikata saksilla, käyttää Cuttlebugia tms tai valmista neliönmuotoista paperipalaa. 
 • Ympyrän tekoon muotti. Tähän käy esim. liimapuikon korkki
 • ViivotinMittaa ensin torttua varten vaalea neliönmuotoinen pala paperista. Palasen on oltava korttipohjaa pienempi reilusti, mutta ei mikään minikokoinen. Noin 8 cm on ihan sopiva 13-14cm:n korttipohjaan. aivan kuten minulla on. Oma paperini on hieman marmoroitu kuvioltaan, joten sillä saan torttuun eloa. 

Vinkki: Ota kuivahko käytetty teepussi tai kahvinpuruja ja hiero sillä valkeaa paperia. Saat siten myös kivaa väriä tulostuspaperin kaltaiseen valkoiseen. 


Leikkaa torttulevyyn joka nurkasta keskelle päin viillot, mutta jätä leikkaamatta aivan keskelle asti. sopiva viilto on noin 3,5cm. 


Piirrä torttutäytepaperille ympyrä. Ympyrän tulee olla suhteessa itse tortun kokoon. Huomioi kuvistani sen verran, että ensin tein aivan liian ison torttupohjan ja täytteen, joten jouduin myöhemmpin pienentelemään niitä. Ohjeessa on kuitenkin mitat oikein. Oikea koko minun tortun täytteessä on halkaisijaltaan noin 3cm.


Leikkaa ympyrä irti. 


Leikkaa korttipohjaa hieman pienempi taustapaperi tai -kartonki. Voit leikata sen ihan saksilla tai halutessasi stanssata koukeroisemmankin taustan, mitä omani on. Käytin kahvi-aiheista taustaa siksi, koska halusin tehdä kortistani "torttukahvit". :D 

Minä leikkasin taustan mittaamalla viivottimella ja leikkaamalla pyöröleikkurilla viivotinta vasten. Näin tuli kauttaaltaan tasaisen suorat sivut. Minun kortissani neliön seinämät ovat 12.2cm mittaisia. Ihan hyvin voit tehdä tasan 12cm. Liimaa se korttipohjan kanteen. Itse käytän kartonkiin aina 2puoleista teippiä, joka pitää paremmin raskaamman kartongin korttipohjassa.


Stanssasin Bigshotilla neliönmuotoisen taustaa pienemmän kuvion. Näin sain hieman kuvioreunaa punavalkoiseen paperiin. Koska taustapaperi/kartonki oli kahvinpapuja, jotka halusin esille, tein tästä neliöstä reilusti pienemmän. Jos sinulla on yksivärinen tausta, voi tämä neliö olla suurempikin. Minun kuvion seinät ovat n. 9,5cm mittaisia. Liimaa tämä neliö edellisen neliön päälle, keskelle. 

Vinkki: Jos paperissasi on kuvioita tai tekstiä, sommittele leikkaaminen siten, että kulmiin tulee kokonainen teksti tai kaunis kuvio, jonka tahdot näkyvän. Torttu peittää keskikohdan. Myöskään hassusti leikatut sanat eivät välttämättä näytä kivoilta kortissa. Kuten oulu 2017, kun se voisi olla Joulu 2017


Tee torttupohjaan pieni reikä joka toisen sakaran kärkeen. Varo kuitenkin reikiä repeytymästä. Jätä tilaa haaraniitille. Myöskään se ei saa repiä reikää rikki. Tee myös reikä aivan levyn keskelle. 


Ala taittamaan painamatta kuitenkaan sakaroita kasaan jokatoinen sakara, eli rei´itetyt sakarat siten, että nurja puoli tulee päälle ja nappaat sen haaraniitin kyytiin. Seuraava sakara tulee tämän alle, ja sitten sen alle ja viimeinen alimmaiseksi. Hieman joudut sorminäppäryyttä tässä jo käyttämään, joten olethan varovainen, ettei reiät repeydy! Kun sakarat (4kpl) on niitin mukana, paina niitti vielä keskikohdasta reiästä sisään ja pidä kiinni takapuolelta niittiä, ettei sakarat karkaa. Käännä torttu nurinpäin ja avaa haaraniitti kokonaan auki ja varovasti paina se tasaiseksi. Katso seuraavakin kuva. 


Tässä taustapuoli ja haaraniitti avattuna ja painettuna kevyesti pöytää vasten tasaiseksi. Ei haittaa, vaikka tortun sakarat hieman painuvat, kunhan niihin jää kolmiuloitteisuuttakin vielä. Toki halutessasi saat tehdä täysin tasaisen tortunkin, mutta tutoriaalin torttu on 3D. 


Tee paistopintaa kynillä sakaroihin. tummempi väri reunaan ja vaaleampi sisemmäksi. Kuten tuossa aikaisemmin mainitsin, jouduin pienentämään omaa hilloa, joten totesin liimapuikon korkin tähän sopivankokoiseksi. sitten keksin, että olisihan niitä muitakin keinoja täyttää joulutorttu.. 


Esimerkiksi kuumavaha, tarrat, huopa, nahka, kimalteet.. Ihan mitä keksit! Minulla sattui olemaan kuumavahaa mallaavia tarroja, eikä kuumavahaa ollut täytteeksi sopivaa väriä, joten tarrasta sain helposti kiiltäväpintaisen täytteen. 


Liimaa täyte haaraniitin päälle tortun keskelle (vahvalla liimalla tai 2-puoleisella teipillä). Liimaa torttu keskelle korttia. Minä käytin 2-puoleista voimateippiä, jotta varmasti pysyy, mutta käy hyvä liimakin, mikä vaan puree haaraniittiin ja paperiin. Viimeistele tussilla paistopinta tarvittaessa. 


Minulla oli valmiina leimattu jouluinen teksti, joten käytin sen. Kohensin tekstin labelia reunustamalla sen mustalla tussilla. Liimaa joulutervehdys esim. vasempaan ylänurkkaan. 

Vinkki: Labelkin voi olla stanssattu eri muotoon. Voit myös kirjoittaa tekstin itse tai käyttää valmiita tekstitarroja.


Kun kortti oli muuten valmis, tuputtelin hieman Aleene´s True snow lumiainetta tomusokeriksi tortun päälle. Kyseinen lumiaine kuivuessaan jää koholle. 

Vinkki: Käytä tomusokeriksi esim. vanua, jollei sinulla ole mitään lumiaineen tapaista. Myös gesso käy.


Anna kuivua rauhassa!


 Korttini on kolmiuloitteinen.


Lämmin joulutervehdys sinulle lukijani!

Jos teet torttukortin, vinkkaa minulle, niin tulen katsomaan sinun luomuksesi. Linkitäthän tämän postauksen tai ainakin blogini torttukorttipostaukseesi, jos teet siitä blogiin, instagramiin, facebookiin tms. 

Kommentit

Tuleepas syötävän kaunis joulukortti.
Vitsit miten hieno kortti, oot kyllä taitava.
Mukavaa viikkoa sinulle Viltsu ❤️
Hienon kortit oot tehnyt. Pitäispä muistaa ensi jouluna tehdä tollasia ainakin muutama. Kiva idea.