Välipalaa ja Pakurikahvia

mandala
Olemalla avoin rakkaudelle, olet avoin koko maailmalle. Olemalla avoin uusille mauille ja tuoksuille, olet valmis vastaanottamaan maailman suurimmat ihmeet. Ihmeille, joita jo esi-isämme vaalivat. Vastaanota luonnon antimet. Rakkaudesta tähän maailmankaikkeuteen. Sinuuteen. Minuuteen. Kehomme ja mielemme rauhoittumiseen. Maailmanlaajuiseen tasapainoisuuteen. 
-Copyrights: Viltsu-

Cocovi Chia
Oletko seurannut telkkarista Master chef-ohjelmaa? Vip-tuotteena Cocovin Chiansiemenet.
Minua nämä ihmesiemenet kiinnostivat kauan, ja nyt vihdoin niitä käyttänyt päivittäin tovin aikaa. Cocovin Luomu Chiansiemenet lienevät ne parhaat, ainakin laadukkaat merkin puolesta. Siksi päädyin niiden valintaan. Saisin kokea mitä chia oikeasti on. Onko siitä mihinkään. Omani sain blogitestiin Ruohonjuuresta.

Chiansiemenet ja speltpopsit
Chiansiemenet ovat erittäin monikäyttöiset ja lähes mauttomat. Eli voin huoleta sekoitella niitä jogurttiin, mysliin jne eikä maku muutu mihinkään. Ainoastaan suutuntuma muuttuu siementen ansiosta ja ravintosisältö. Olen käyttänyt 2 ruokalusikallista päivässä lisänä esimerkiksi spelttipopsien tai myslin seassa. Maitoa sekaan, jotta kuiva aines muuttuu helpoksi syödä. ihan normaalisti, niinkuin muutenkin myslin söisin.

Hedelmäinen mysli

Koska siemenet eivät anna makua juuri lainkaan, on ne erinomaiset myös hedelmillä maustettujen välipalojen kanssa. Jos tahdot siltään syödä chiansiemeniä, on vedessä liottaminen oiva tapa saada chiansiemenistä geelimäistä lusikoitavaa tehomurkinaa! Ja jos tahdot tehdä isomman satsin chia-hyytelöä kerralla, voit säilyttää sitä jääkaapissa muutaman päivän, koska siementen korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta se säilyy mainiosti jääkaapissa useamman päivän ajan. Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä. Voit valmistaa Chia-hyytelön laittamalla 1dl siemeniä litran kannuun ja kaatamalla vettä tai muuta nestettä siementen päälle. Sekoittele välillä, ja huomaat että siemenet turpoavat täyttämään koko kannun. 

Jogurtti
Jo muinaiset atsteekit käyttivät chiansiemeniä ravinteikkaana ruoka-aineena. Chiansiemenet ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä proteiinirikas piristys ruokavaliotasi rikastuttamaan. Chiansiemenet vaalivat vatsaasi ja ovat myös urheilijoiden ja voimailijoiden ruokavaliossa tärkeä supersiemen. Chia merkitseekin maya-intiaanien kielellä voimistamista ja vahvistamista.
Nämä ihmesiemenet alentavat veren triglyseridipitoisuutta, laskevat verenpainetta ja ovat tärkeitä sydän- ja verenkiertoelimistön hyvinvoinnille.

Minä olen huomannut sen, että aamulla nautittuani sen 2rkl chiansiemeniä jaksan pitkälle päivään ilman välipaloja tai makeanhimoa. enää en haaveile nopeasti verensokeria nostattavista makeisista tai kuuntele kurnivaa vatsaani. Lisäksi minulla on enemmän virtaa ja innostusta tehdä kaikkea päivän aikana. Olen aivan varma, että se johtuu chiasta.

Yksi pikkupussi on riittänyt minulla ihan kivan aikaa, eikä se maksa kuin himpun yli kympin. Ruohonjuuressa on myös kilon pusseja, jotka toki tulevat halvemmaksi. Sellainen seuraavaksi!

Pakurikahvi
 Toinen, mikä meidän perhettä on ihastuttanut ja yllättänyt, on tuo kiistelty Pakurikahvi. Meillä kahvia juodaan paljon ja haluamme nauttia hyvästä kahvista, hemmotella itseämme kahvinautinnolla ja tehdä kahvihetkestä omaa aikaa, arkeen juhlaa. Hyvää mieltä ja iloa. Kyllä sillä on merkitystä, mitä kuppiinsa kaataa. Eurolla EI saa hyvää kahvipakettia.

Pakuria tiedetään käytetyn kansanlääkinnässä ainakin 1500–1600-luvuilta lähtien Pohjois-Euroopassa, erityisesti Venäjällä, Puolassa ja Baltian maissa.  Sitä on sanottu käytettävän vatsavaivojen hoitamiseen sekä sydän- ja maksavaivoihin. Kuitenkin historiastaan huolimatta Pakuri on kiistelty sieni. Onko siitä hyötyä vai ei!?  Sota-aikana oli Suomessa kaupan kahvinkorvikkeena Paasivaara Oy:n valmistamaa Tikka-teetä, joka oli valmistettu pakuriaineksista. Eli myös Suomessa sillä on historiansa. mihinkään vaivoihin en Puhdistamon Pakurikahvia hankkinut, vaan kahviksi, vaihteluksi ja juurikin siksi arjen juhlahetkeksi. Terveysvaikutteista en osaa sanoa juuta taikka jaata. Minun plussani lähtee ihan ensiksi suomalaiselle paahtimolle ja suomalaiselle pakurille!

Puhdistamo

Mielikuvani pakurista oli kitkerä ja jotenkin ristiriitainen. Siksi varovainen kokeilu, miten kahviin sekoitettu pakuri menisi alas. Voi apua! Kyllä se reaktio oli heti, että TÄMÄ ON HYVÄÄ! Ihan totta! Hyvin samettinen, pehmeä kahvijuoma, jossa ei ole minkään sortin kitkeryyttä!

Ihanan pehmeä, ihanan maukas, juhlava kahvi. Mitä, sanoinko pehmeän toistamiseen?! No mutta sitä se on! Ensin kokeilimme hieman miedommalla annostuksella keittää pakurikahvia, mutta kyllä saa laittaa ihan oikean määrän tai enemmänkin puruja, jos vaan tahtoo kahvista vahvempaa. Missään nimessä ei ole voimakaspaahtoista. Pakurikahvi on valmistettu käsityönä arabica-kahvipavuista. Yhdessä pussillisessa Puhdistamon pakurikahvia on mukana peräti 1/4 purkillista Puhdistamon Instant-pakurijauhetta!

Ehdottomasti luksusta! Tämä Puhdistamon Pakurikahvi sopii itselle juhlakahviksi, tai viemisiksi vaativampaankin kotiin.

Tässä minun kaksi uutta suosikkiani.

Onko sinulla kokemuksia jommasta kummasta? 


yhteistyössä Ruohonjuuri

Kommentit

Terveellistä ja herkullisen näköistä <3
Susanna sanoi…
Eipä ole tullut kokeiltua kumpaakaan, mutta tämän kertomasi jälkeen varmaan uskallan joskus kokeilla. Kiva myös kuulla kuinka noita siemeniä käytetään. Mukavaa lauantaita ♥
Mulan sanoi…
Kahvia en juo, mutta olen kerännyt itse metsästä pakuria ja keitellyt sitä sellaisenaan lakritsijuuren kanssa ja on hyvää. :) Chia-siemeniä käytän välillä. Nyt olen liottanut niitä mantelimaidossa ja laittanut puuron päälle. Ei hassumpaa.