Ystäväkirjahaaste! Kaikki mukaan!

TIIAN  YSTÄVÄKIRJA AIKUISILLE.
Kiitos , Tiia, haasteesta!


Lempinimi?
Viltsu

Ystäväkirjoihinhan laitetaan aina kuva.
Sori, ei löytynyt parempaa. ;)

Lempiaine?
Aine? Mieli tekisi sanoa, että kipulääkkeet, sillä ilman niitä en olisi elossa.
Mutta ne eivät ole sellaisia lempi-lempiaineita, jotka ilahduttavat aistejani muuten.
Jokin ihana kasvovoide tai Dr. Hauschkan silmänympärysvoide. Nautin myös ihanista hajuvesistä. 


Kalsonkien malli stringit vai jättikset,
puuvillaiset vai silkkiset?
Jättikset stringit pitsiä , olenhan XL-bloggaaja. :D Se vähän riippuu mikä on tilanne. Mieluiten siis pitsiä ja silkkiä. Jättiksiä eritoten geokätköillessä, kun tarvitsee kieputtaa itseään korkkiruuville. 

Kahvi vai tee ja minkälainen kahvi tai tee?
Kahvi yleensä, mutta juon paljon myös teetä.
Erityisesti rakastan turkkilaista kahvia tai Cappucinoa suklaalla, mutta juon mielihyvin myös Amarettokahvin, Mochan, Latte Macchiato caramelin tai Cappucino icen.

Tee on myös hyvin moninainen. Meidän teevarastomme on hulppea. Voisin nostaa mainitsemisen arvoiseksi Pommegranate tea Turkista tai marokkolaisen Marrakesh tean. Myös valkoisessa teessä on sensuelliä makua. 


Lempiherkku?

Jäätelö! Tai Cloettan Salted Ice cream and Waffle-suklaa!

Paras tuoksu?

Christina Aquileran tuoksut ovat henkeäsalpaavia. Myös Sephoran Repetto Ballet Performance


Lempieläin?
(saa olla vaikka oma ukkokin)

Omaa ukkoa ei ole, eikä vierastakaan, mutta kissaihminen olen. Myös kamelit ja Afrikan eläimet kiehtovat. Liskoissa ja matelijoissakin on oma viehätyksensä.

Lempielokuva?

En voi nimetä yhtä lempielokuvaa, koska ei ole mitään mitä fanittaisin. En ole sellainen, joka katsoisi Tuulen viemää sata kertaa. Tosin olen katsonut joitakin useamman kerran, mutta ei ne silti ole lempielokuviani. Madacaskar on huippuhauska piirretty ja tykkään Pizarin piirretyistä. Tykkään myös sotaleffoista ja lähinnä kaukoitä ja lähi-itä aihealueena. 


Lempimatto?

Meillä on olkkarissa harmaa karvamatto. Se on ihana. Ja keittiön harmaa Botaniq-matto. En tiedä sen oikeaa nimeä, mutta todella helppohoitoinen se on.


Räsymatoista en tykkää yhtään! Itseasiassa meillä olisi yksi todella siisti, pesty ja 4,5m pitkä räsymatto myytävänä, jos jotakuta kiinnostaa. Laita meiliä! Vastaan vain meilillä! 
Suurin kammosi?

Exäni. Hänen tapaamisensa saisi minut voimaan pahoin eniten. Toki myös korkeat paikat ovat panikoimisen aihe. 


Näetkö unia vai uneksitko tyhjää vaan?

Näen paljon ja usein unia. Ne ovat toinen maailma, jossa elän. Hyvin todellisia, joissa on värikuvat. tunnen, maistan, haistan.. Pystyn myös vaihtamaan unen laatua tai herättämään itseni unesta. Näen enneuniakin. 


Mukavin naistenlehti?

Kodin kuvalehti. tosin luen myös nuorten naisten lehtiä, jos saan vastaan, sillä niissä on huolet huomisesta niin naiiveja ja voin hetkeksi unohtaa todelliset aikuisen naisen murheet. Lisäksi askartelen mieluiten juuri Demi, Cosmopolitan, Miss Mix jne lehdistä. Niissä on parhaat kuvat. 


Kolottaako?

Tämä aihe tekee minut surulliseksi, sillä kolotus on kaukana siitä, mitä tunnen. Ja tunnen sitä 24/7 saamatta taukoa. Kipuni on asteikolla 0-10(nolla on täysi kivuttomuus ja 10 on tajuttomuus kivusta) kaiken aikaa 5-7. siitäkin huolimatta, että käytän vahvoja opiaatteja kaikkien muiden kipulääkkeiden lisäksi. Lääkitykseni on hyvin vahva siis. (Jos sanot Panacodia vahvaksi, olet yhä kaukana tästä. Minulta on vastikää lopetettu 7 Panacodia päivässä turhana). Kipuni ovat vaikeasti hallittavia, kroonistuneita ja moninaisia vakavia kipuja. Suurin osa vyötäröstä alaspäin selän puolella ja jaloissa. Myös muualla kehoa joitakin pieniä juttuja. 

Paras apuväline?

Lääkkeet. Myös kyynärsauva on tärkeä.
Lisäksi sanoisin meikkisieni ja peili. Mate-kuppia ja imupilliä unohtamatta! 


Vanhuudenpäivän haaveet?

Tokihan haaveilen Turkkiin muutosta ainakin syksyiksi ja talviksi, mutta toisaalta se suurin haaveeni on saada toimeentulo loppuelämäkseni, eli työkyvyttömyyseläke. Valitettavasti oireiden vuoksi sitä ei myönnetä, eli "pelkän kivun" vuoksi. Kipunihan ovat hermostossa, lihasten sisällä, hankautuvina nikamina toisiinsa... Se ei ole näkyvää! Ainoat asiat mitä minulla näkyy, on nikamasiirtymä, välilevyjen kulumat ja irtoavat ruuvit implantissa. Hmm. ja oireista johtuva tuska kasvoillani sekä ontuva kävely. Haaveena olisi, että kivut saataisiin lievitettyä niin, että voisin käydä kaupungilla tai istua rannalla.


Haaveilen myös että blogini olisi niin suosittu, että pääsisin +40-yhteisöön ja indiedaysiin. Että olisi niin suosittu, että tämä antaisi minulle sen kaiken, mitä minä annan itsestäni blogilleni. Voisin mummona sanoa, että toteutin unelmani.

En voi tietää, mitä elämä antaa lapselleni tai mitä hän sitten lopulta haluaa tehdä elämällään, mutta tokihan toivoisin, että löytäisi rakastavan puolison ja saisi lapsia. Hän rakastaa lapsia ja perhe-elämää. Että hänellä olisi työpaikka ja terveyttä. Tällä hetkellä hän kamppailee kipujen kanssa myös ja ensiaskel toipumiseen on se, että hänellä on toinen jalka kipsattuna. 


Lottovoitto vai ikuinen elämä?

En todellakaan aio elää tätä elämää loputtomiin! Tahdon lottovoiton ja nauttia siitä tovin ja kuolla sitten pois. Minun uskoni on siihen, että kuolema on vain tämän elämän kohdalla loppua. Sitten siirrymme esikartanoon, valoon. Olemme siellä painottomassa tilassa onnellisina. Sitä kautta siirrymme uuteen elämään. Joko astetta parempaan tai pahempaan. riiippuen meistä. Ja kun lopulta olemme saavuttaneet kaiken, siirrymme kuolemasta nirvanaan. Ikuiseen onnellisuuden tilaan. Se siis minun näkökulmani asioihin on. Jos sen lottovoiton saisin, voisin elää tässä elämässä vähän arvokkaammin. tokihan antaisin siitä muillekin osan. Niin se vaan olisi. 


Haastan,
mutta ei paineita, ei ahdistusta ja ei pakkoa
ja jos joku kysymys ahdistaa,
kuten vaikkapa kalsonkiasia,
niin ei millään muotoa ole pakkoa
paljastella omien pöksyjen kokoa tai muuta
mikä kiusaannuttaa...
Ei suinkaan vaan ilolla eteenpäin.


Kommentit

Ihania vastauksia rakas ystäväiseni <3
Tiia Koivusalo sanoi…
Ihana ihana Viltsu ja kiitos että otit haasteen vastaan ja olit näin kovin vikkelä. Juu ei voi millään kutsua naista, eläimeksi, eihän. ;) Hih.

Halit <3
Tiia, ei voi. Hih. Ellei sitten murmeli tai kaniini .. hups.. Hih
JaanaMarjo sanoi…
Kiitos hauskasta haasteesta Viltsu :)
Pahoittelen, että tällä kertaa joudun jättämään väliin. Blogini jää tauolle joksikin aikaa. Mutta toivotan sinulle ihanaa kesää :)