Siirry pääsisältöön

Tuskaa ja atc:ta


Unta ei kovin pitkälle aamuun riittänyt, joten nousin hiljakseen ylös sängystä ja aloin puuhastella "jotain hiljaista ja järkevää", sellaista, missä ei tarvitsisi ajatella tulevaa. 
Sellaista terapiaa on ehdottomasti atc-taustojen teko! Tein heti muutaman tarpeenkin yli, jottei heti tartte olla niitä taas tekemässä. Tosin eihän nuo kauaa riitä. Jotenkin ne taustat aina jää tekemättä... Laiskuus vai unohdus? Saamattomuus? Jokin tiedostamaton juttuhan se on. 

Tänään PITI laittaa yksi kuoripostiin sairaalareissun jälkeen, mutta täysi unohdus tuli (anteeksi Enkuli), mutta varmaankin pätevästä syystä, jos kerron?!


Kerron siis tuosta sairaalareissustani lyhykäisyydessään. Mainitsen kuitenkin sen vielä, että siis eilen aloitin ja jatkan vielä, järjestelemään saamiani atc-kortteja. Tuossa kuvassa on yksistään Kotilaiskalta saamani atc:t! Ne, mitä en ole siis jo käyttänyt runokirjojen kuvina. Vastaavasti Riinalta on samanlainen kasa olemassa, joten ajattelinkin leikkimielisesti aloittaa kisan heidän välillään, jossa lasken molemmilta JO SAADUT (ei siis toinna tähän kisaan kortteja enää laittaa) atc:t ja kumpi on sitten enemmän niitä vaihtanut kanssani, tulee saamaan palkinnon. :D Ja syy siihen, miksi vain nämä kaksi osallistuvat arvontaan, johtuu siitä, että vain näiltä kahdelta on tollanen iso kasa! Muilta on selkeästi vähemmän! 

Eräänlainen iso kasa se tipahti harteillenikin tänään tai sitten sieltä pois... Kuinka sen nyt ottaa. 
Minut tutkittiin ja sain nyt kuulla suoraan, että sairauteni on toiminnallinen, eikä missään muotoa pään sisällä tapahtuva pelko, trauma, luulo, liioittelu tms. Joo, hyvä! 

Mitään ei ole tehtävissä ja oireeni tulevat pahenemaan ajan myötä. Sähköhoito ei auta tilanteessani, ei paikalliset injektiot, ei mikään akupunktio tms. Katsotaan nyt, mitä uutta keksitään.
Sairaslomani jatkui nyt pitemmälle kuin koskaan aikaisemmin. 
Kyllä, kiitin lääkäriä ja kerroin, että ekaa kertaa olen saanut tuntea olevani yksilö, ihminen ja että minua on kuunneltu! Enempään ei hänkään pysty.
Pois lähtiessäni sairaalasta oli kuitenkin fyysiset voimani minimissä. Huh huh. Äkkiä vaan kotiin!


Palataan sitten atc-siivoukseen. Nyt on jokaisen lähettäjän atc:t järjestyksessä kansiossa tai sitten purkeissa. Pystyn nyt alkamaan tekemään noita keskeneräisiä vihko-projektejani pois. 


Itseäni helpottaakseni nimesin joka sivun/sivusarjan niin, että helposti ja nopeasti näen, kenen kortit ovat missäkin. 


Menee varmasti KAUAN, ennenkuin kaikki atc-kortit ovat saaneet arvoisensa paikan kotonamme, mutta se ei estä vastaanottamasta lisää ja motivoi tekemään ne projektini paremmin ja energisemmin. Motivaatiota on nyt enemmän, sillä... 
No, ihan pian kerron. Vielä viimeinen silaus. :)


Viimeinen silaus oli Tiimarissakin, kun vuoden vaihteessa sulkee ovensa. Sain hieman vuokrahyvitystä vanhasta kodista, joten kipasin Tiimarista tarvittavat liimat ja mukaan tarttui vielä musta Versa Craft. Tarjous ota 3, maksa 2. :)

Kivut tutkimuksen jälkeen pahenivat. Kauppa vielä onnistui, torilta haettiin hedelmiä ja sitten kotiin ja sohvalle jäin makaamaan useaksi tunniksi. En edes tehnyt siinä muuta kuin makasin hiljaa, tuijotin kauas ja itkin. Jo kaupassa tunsin, että tästä ei hyvä seuraa. Siksi päätin laittaa pari euroa retro-nameihin ja ostaa HOPEA TOFFEETA! Olen ansainnut ne. Murunen kanssa! (Hänhän se näkee,  kun puoliso kärsii. Ei varmasti helppo paikka!) 

Voin kertoa, että Hopeatoffeet maistuvat juuri siltä, miltä ennenkin! 
<3

Odotan yötä sekavin tuntein. En odota mitään, katsotaan, kuinka käy. 

Sinulle kuitenkin toivon kauniita unia, levollista unta ja rentoutumista! 

Viltsukka

Kommentit

Riina Itkonen sanoi…
Tänä aamupäivänä käppäilin tuosta teidän entisen kodin ohi ja katoin, että jokaikisen asunnon ikkunat oli ihan huurussa. Enemmän tai vähemmän. Menin toisenkin talon ohi, sen "sinisen" :) ja sama homma. Hmmm...toivottavasti ei mitään pysyvää, sillä jos on niin ei kerro kyllä hyvää tuosta rempasta joka sinne tehtiin. Mutta, mulla kanssa ATC-korttien järjestely ollut menossa jo tovin. Sain hommattua lisää taskuja, järkkäilen niitä siis pikkuhiljaa silleen järjestykseen, että jokaisen kortit on yhdessä nivaskassa ja sitärataa :). Iso homma juu. Paljon on kyllä kortteja sinulta, huhhuh :) !
Vilimarika sanoi…
Ainakin ikkuna-asennus jäi vielä kesken ja esim. Listoja ei ollut paikoillaan, jokin asennus ilmanvaihto&säleiköt etc. Nythän se on niin kesken, että ei ihmekkään. Toisaalta samaa tuumattiin jo asuessamme siellä, että vanhat eivät juurtuneet, uudet kyllä. Jospa asia korjaantuu kunhan KAIKKI säädöt tehty. Meillä täällä on vastaavanlaiset ikkunat ja ihan kunnossa. Ei huurru ja ilmanvaihto pelaa. Kynttiläkin palaa liekki pystyssä!!!
Tuula sanoi…
Reissulle sitten muistat ottaa reseptit mukaan. Olisi melko ikävä tullissa jäädä kiinni "huumeista"...
Vilimarika sanoi…
Jep, selvitetty jo shengentodistus ja metallinpaljastus ja rokotus seuraavaksi. Reseptit tietty ja mitähän vielä...

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…