Siirry pääsisältöön

Mistä löytää voimaa jaksaa?


Mistä löytää voimaa jaksaa, kun voimat ovat lopuillaan?
Kun ei millään jaksaisi ja on jaksettava?
Kun sattuu niin kovaa, kauan, ettei pää enää kestäisi sitä?
Kun on jostakin syystä paha olla, eikä se vaan ota loppuakseen. Ihan sama, oliko perhetilanne, sairaus, paineet.. Mikä tahansa, missä jaksamista kysytään.

Mistä sinä saat voimaa jaksaa silloin, kun on vaan pakko jaksaa? Hetkellisesti yötöissä tai pysyvästi vaikka sitten rahattomana laskujen kanssa tms?

Minulle tulee hetkiä, jolloin mietin, kuinka oikeasti voisin jaksaa enää hetkeäkään, kun koskee koko ajan ja kovaa. Ei vaan jaksa! Ei jaksa! Ja silti on pakko jaksaa. En voi painaa off-nappulaa, en huilata välillä kivuttomana ja kerätä voimia. Ei ole määräaikaa, että silloin ja silloin saisin hetken huilia. Esim. kun jaksaisin viikon, se olisi ohi. Ei ole sellaista aikarajaa! On vaan jaksettava määrätön aika. Ikuisuus.

Noina hetkinä saatan joko alkaa raivoamaan itselleni ja päästää ulos sen pahan olon, mitä jatkuva kipu tekee. Sen turhautumisen, kun en voikkaan juosta, hyppiä, kumartua nostamaan roskia tms. mikä on normaalia muille. Saatan suuttua ihan todella ja kiukutella itsekseni. Silloin kuulee suustani kysymykset: Miksi mä en saa rauhaa?! Miksi mä en voi olla edes hetkeä ilman tätä taakkaa? Miksi minun elämä on tällainen?
Tai sitten turhaudun siitä, etten voi harrastaa, tehdä töitä, pitää yhtä siivouspäivää, reissuta ilman taukoja... Ja kun turhautuminen on tarpeeksi vahva, tulen surulliseksi ja alan itkeä. Itken vaan pahan olon pois ja haluan olla ihan rauhassa. En mä itsesääliin kuitenkaan vajoa, vaikka kysynkin kaikkea itseltäni. Ja kun aikani olen raivonnut tai itkenyt, kasaan itseni ja elämä jatkuu taas.
Täytyy siis saada nollata välillä itsensä. Ei kerätä vaan sisälle pahaa oloa. Ei, se ahdistaisi lopulta.

Joka aamu herätessäni mietin, mitä kivaa tänään tapahtuu tai teen. Illalla ajattelen kaikkea ihanaa myöskin. Kiitän tästä päivästä ja siit, ettei elämäni ole tätä kurjempaa. Jollakin on aina asiat pahemmin! Lisäksi pitkin päivää etsin kauniita asioita. Teen mukavia, rentouttavia juttuja. Lepään ja rentoudun. Palkitsen itseni vaikeimpina päivinä siitä hyvästä, että jaksan. Esim. eilen herkuttelin kahvileivällä, koska oli raskas päivä. Tänäänkin oli todella raskasta ja nytkin kivut niin kiusalliset, että pakko nyt olla hetki, kasata itseni ja sitten vasta nukkumaan. Tänään palkitsin itseni lasillisella Cola cherryä. Se on hyvää! Mielestäni se on oikeutettua minulle!

Jos on jokin sellainen asia, mitä tarvitsee puhua pois ja kelata sitä edes takaisin ja uudestaan ja uudestaan, niin sitten se pitää puhua pois! Jos niitä vaan pitää sisällään ja patoaa, ei se todellakaan auta. Ei auta jaksamaan eikä pysymään kunnossa.

Lepo on hyvin tärkeä asia kaikessa! Olipa väsymys fyysistä tai henkistä, niin kaikki on paremmin, jos lepää, nukkuu ja rentoutuu tarpeeksi! Väsyneenä mikään ei ole hyvin. Etkä voi olla edes skarppina. Jollei nukkua voi, voi edes huilata. Ja unettomuuteen kannattaa nopeasti hakea apua. Omalla kohdallani olen huomannut, että ongelmia tulee jo 3 valvotun yön jälkeen. Ja vaikka se "valvottu" tarkoittaisi vaikka 2-4 tuntisia unia. Onneksi en kärsi unettomuudesta! Tokihan kivut ja huoletkin välillä aiheuttavat toisinaan unettomuutta, muttei pysyvästi tai pitkiä kausia. Enemmänkin uneliaisuus vaivaa minua.

Meditointi on minulle tärkeä keino jaksamisessa ja samoin muut harrastukset. Ne antavat iloa ja raitista ilmaa, seikkailua, vaihtelua ja voimavaroja. Sinulla se voi olla jotain toisenlaista harrastusta, mutta tärkeintä se, että nautit ja saat tehdä sitä, mistä pidät. Olkoon se neulomista, ajamista, askartelua tai muotikuvastojen selaamista... Kaikki eivät miellä harrastuksiksi niitä asioita, joista tykkää ja joita tekee, mutta samaa se tarkoittaa tavallaan. Kunhan se antaa voimaa!

Ystävät, puoliso, lapset, joku läheinen..

Keinoja jaksaa on monia! Se voi olla sekin, että tietää, ettei jokin asia kestä loputtomiin tai se tieto, että vaikka jatkuisikin, tämä hetki on vain poikkeuksellisen vaikea. Asenne, positiivisuus, usko, luottamus... Niitä peruspilareitamme jaksamisessa.

mikä sinua uuvuttaa ja miten jaksat ja mistä saat voimaa? Vai jaksatko? Saatko jostakin tukea, kun horjut? Uskallatko hakea apua? Aina ei tarvitse jaksaa yksin! Me saadaan olla heikkoja! Me olemme ihmisiä! Se on tärkeä asia!

Vahvuutta, voimaa ja jaksamista!

Viltsu

Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.