Siirry pääsisältöön

Little things

Kurkistin tilastoja ihan uteliaisuuttani. Vieläkö Kaalimato vie voiton hakusanoistani? Ihan huippua huomata, että hakusana "kaalimato.com" on muuttunut "Kaikilla meillä on jotain, mistä haaveilla"-hakusanaksi. :D Ei sillä, että kaalimadossa jotain vikaa olisi. ;) Lisäksi huomasin, että Vampirestat-sivustolta blogissani käydään kaikista useimmiten. Hmm... Mielenkiintoista. Paljastuuko tätä kautta salaiset paheeni vai? :D

Olen aamupäivän kysellyt taas sponsoriksi liudan eri yrityksiä. Samalla mietin, kuinka käy marraskuun haasteen, sillä sovittu sponsori ei ole ottanut enää mitään yhteyttä. :S Aika alkaa olla lopussaan ja minulla pitäisi alkaa jo tekemään pohjaa uudelle haasteelle. Tokihan sen teenkin, mutta yhä auki niin DT:t kuin sponsorikin. Hakijoita ei kumpaankaan ole! Minullehan Inspishaasteen tekeminen on iso urakka ja ainaista etsimistä ja kyselemistä, enkä siitä itse saa mitään muuta, kuin tekemisen iloa. Siksi toisinaan mietityttää, että onko tässä mitään järkeä. Nyt kuitenkin muutin ohjeet ihan itseni takia DT:iden osalta siten, että jokainen DT on 3 kuukautta putkeen DT:nä! Ei ihan joka 2 viikon välein tarvitse mulla etsiä uusia. Pakko oli taakkaani keventää, jottei into katoaisi. Puuhaa riittää kuitenkin yhä teemojen, haasteiden ja sponsoreiden kanssa sekä etsiä ne 3 kuukauden DT:t. Haluan, että myös minulla olisi hauskaa yhä vain tätä tehdessäni.

Hauskaa.. Hmm.. Eilen illalla sain ajatuksia päähäni taulujen suhteen. Lähes kaikki taulummehan olivat yhä lattialla seinää vasten odottamassa paikkaansa. Ajattelin, että nyt on inspis päällä, joten mikä jottei! aloin värkkäämään kiinnitystä yhdelle isolle taululle. Omat kiinnikkeensä eivät toimineet, joten virittelin narua sinne taakse. Raskas taulu, joten vahva narukin oltava. Kokeilin vielä käsissäni, että varmasti naru kestää taulun painon. Naps. Ei kestänytkään! Äh... Ei mulla vahvempaakaan ole nyt tässä. Seuraava taulu. Sopisiko se jo valmiiseen naulaan? No ei. Entä tuo taulu... Ei sekään... Valmiita koukkuja ja nauloja ei montaakaan täällä ole ja missä on, ovat ihan väärässä paikassa. Esimerkiksi jäävät verstaalla kaapin taakse piiloon tai ovat ihan liian korkealla tai liian lähellä seinää... Ei, meillä ei ole porakonetta, millä uusia reikiä nauloille tai koukuille saataisiin betoniseinään. Olin jo ties kuinka monta taulua käyttänyt niissä koukuissa, mitkä voisivat tulla kyseeseen, mutta ei ne vaan toimineet mitkään. Siispä seuraava idea. Otin ison tarran kaapista, ja aloin sommitella sitä seinille. Vihdoin ajatus, että tossahan sen paikka on. Sinitarroilla kiinni ja kauempaa katsomaan. ÄH. Ihan liian iso tarra siihen! Seuraava paikka! Ja taas kiipeilyä porrasjakkaran kanssa ja rullaamaan tarraa auki... Räps. Tarra pyörähti käsissäni takaisin rullalle. Eih... Lopulta sen sain sinitarroilla seinään kiinni ja tietysti vinossa. No, olkoot. Katsotaan pari päivää, toimisiko se siinä. Sitten miettimään, mitä teen niille tauluille, mille ei ole mitään huonetta, ei mitään paikkaa edes mielessä, vaikka kuinka saisi poran jostain lainaan. En raaskisi heittää poiskaan niitä, mutta ei ne vaan sovi meidän seinille enää! Ei, en todellakaan tiedä, mitä teemme niille! Osa meni suoriltaan laatikkoon, mikä lähtee kierrätykseen. Yksi iso perintötaulu sentäs löysi paikkansa ja nyt vaan mietin, onko se sittenkään hyvä vai ei. aika näyttää, tottuuko silmä vai sanooko se, että ei sittenkään. On se vaan vaikeaa välillä laittaa tauluja paikoilleen! Johtunee siitä, että kaikki on niin eriparisia ja kun yrittää kuitenkin niitä jo olemassa olevia reikiä ja nauloja hyödyntää.Viime viikon kohokohtia olivat myös pikkureissumme ja sain vielä yhden synttärilahjankin! Tein myös tuollaisen atc-kortin.

Tänään on vielä pyykkäystä ja stanssausta. 
Ihanaa alkanutta viikkoa!Kommentit

TiinaJ sanoi…
Hei Viltsu! Ihanan ATC:n olet jälleen tehnyt, minä vaihtaisin kanssasi vaikka kaikki kolme vapaata korttiasi, jos vain se käy ja jos löydät minulta kiinnostavia vaihtareita? Jos löytäisit edes yhden.... :) niin minuulle kävisi mikä vaan korteistasi.
MB sanoi…
Mukavaa viikkoa myös sinulle ja kyllä ne taulut löytävät oman paikkansa
Vilimarika sanoi…
Tiina J. Oi, ilomielin vaihdan atc:t vaikka kaikki. Niinhän se menee, että teen mielummin kortit vaihtoon, kuin itselleni. Jos joku haluaa yhden, se on ok, mutta jos 10, sekin on ok. Kyllä sinun korteissasi sopivia löytyy. :)
TiinaJ sanoi…
Kiitos Viltsu! Tarkistin vielä, että kaikki kortit löytyivät ja löytyiväthän ne! Laitan postiin huomenna tai ylihuomenna. :)
Ihana atc. Miten muuten hankit noita sponsoreita. Minä en ole osannut oikein omaan musiikkihaasteeseeni sponsoria etsiä?????
Vilimarika sanoi…
MB: Viimeistään kierrätyskeskuksesta. ;)

Tiina J: Mahtavaa! Postitan tällä viikolla!

Enkuli: Laitan meiliä. Ei tuossa sponsorin etsinnässä muuta konstia ole, kuin kierrellä, kysellä, esittää pyyntöjä. Ei ole mitään "listaa" tai ryhmää, josta niitä saisi. On vaan joka kuukausi kysyttävä kymmeneltä firmalta, jotta edes yksi suostuisi.
Anonyymi sanoi…
Tarviiko sponsori olla firma?
Voiko yksityis henkilö lahjoittaa jotain?
Kun olisi tuota ylimääräistä askartelutavaraa...
"Tarvikkeisiin hukkuva"
Vilimarika sanoi…
Hyvä "tarvikkeisiin hukkuva". Kuka tahansa voi olla sponsori. Inspiksessä on usein yksityishenkilö. Palkinttokin voi olla muutakin kuin askarteluun liittyvää. Pääasia, että se innostaa ja inspiroi osallistumaan. Palkinto ei tarvitse mukailla haasteen teemaakasn. Pääasia, että se on kiva, jonka sinä itsekin huolisit. Ota yhteyttä sähköpostilla niin sovitaan tarkemmin. Ajankohta, ohjeet jne.

KUUKAUDEN TOP 3

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty. 

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…