Siirry pääsisältöön

Papusoppaa


Kun katson jääkaappiin, huutaa se tyhjyyttään. Valo palaa vielä sentään. Pakastimessa on jotain, lähinnä kasviksia. Broikkua sentään on, mutta ainako risottoja? Kaikkea on vain jämä, joten luovuus koetukselle. Ja tästä luovuudesta ja nälän tunteen poissapitämisestä syntyi kasvis-broileriwokki. 

Kasvis-broileri-wok
hieman kaikkea:

pinaattia
herneitä
porkkanaa
maissia
paprikaa
sipulia
valkosipulia
vihreitä papuja
mausteita (suolaa ainakin)

nuudeleita
soijakastiketta
broilerin lihaa

Ohje: 

Laita nuudelit kiehumaan, mausta vesi suolalla
Kypsennä broilerin palaset
Sekoita kasvikset (porkkana ja sipuli jne suikaleina) keskenään wokkipannulle ja kypsennä ne siinä. Mausta kasvikset suolalla (muilla mausteilla) ja lisää broileri ja valutetut nuudelit sekaan. 
Sekoita sekaan hieman soijakastiketta
 Tarjoa

vinkki: voit tarjota wokkia siltään tai lisukkeena  tai laittaa kaveriksi esim. omatekoista kermaviilikastiketta. Sovella oman makusi mukaan -ja ennenkaikkea jääkaapin antimien mukaan. ;)


Toisena päivänä oli mausteisempaa ruokaa ja tarjolla Bulgur-papupataa. Tämän ruuan valmistus aloitettiin jo edellisenä päivänä, sillä voipavut vaativat 12 tunnin liotuksen ensin ja sitten vajaan tunnin keittämisen. Vasta sitten voi lisätä wokkiin.  Bulgur löytyy lisukkeena myös aiemmin postaamassani jutussa. 


Meillä voipavut ovat Urtekramin valikoimasta ja hyvin helppoja käyttää, sillä ohje tulee pussissa mukana. Lisäksi pavun koko on suuri, eli hyvinkin ruokaisa. Makukaan ei ole millään muotoa voimakas tai paha, eikä nimensä mukaisesti voin makuinen, vaan hyvin perus papuisa ja ehkä himpun kermainen. (Onko sellaista sanaa olemassakaan, kuin perus papuisa?! :D )
 Meillä puolikas pussi riitti kahdelle aikuiselle kolmeksi päiväksi tällaista Bulgur-papupataa. 


Mielestäni voipavut ovat hauska lisä ruokaisuutensa lisäksi sekä proteiinin, kuidun ja hiilihydraatteja runsaudensarvi. Voipavut näyttävät hauskalta ruuassa, joten lapsetkin innostunevat helpommin.

vinkki: Sopivat hyvin keittoihin, pataruokiin sekä marinoituina kylmiin salaatteihin. Urtekram opastaa käyttämään myös jauhettuna öljyn ja mausteiden kanssa dippinä vihanneksille ja lihalle .


Jälkkärin ei aina tarvitse olla kiisseleitä tai vanukkaita. Jälkkäri voi ihan hyvin olla vaikkapa aurinkokuivattuja taateleita. Nämä kivettömät taatelit sopivat hyvin myös omatekoisen myslin joukkoon pilkottuna. Kaveriksi kelpaa erinomaisesti myös aikaisemmin esittelemäni SPELTPOPSit


Tahdon vinkata myös Täysjyvämaissijauhon Urtekramilta. 
Kokonaisista maissinjyvistä jauhettu auringonkeltainen jauho sopii niin vauvan puurolle, gluteenittomaan leivontaan kuin tortillojenkin valmistukseen. Ihanan puuron saat kädenkäänteessä, sillä 

Maissipuuro
1 dl maissijauhoja 
 3 dl vettä
 (suolaa maun mukaan) 

Keitetään miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen VAIN 5–8 minuuttia. 
Tarjoillaan esim. rusinoiden tai taatelipalasten kera. 

Ohjeen otin Urtekramilta.
Urtekram on niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittavien tuotteiden laatumerkki ja hyvinvointia edistävä tuotesetti. Muistanet vielä Urtekram-viikon, jolloin esittelin Urtekramin Aloe vera-tuotteita ulkoiseen käyttöön?! Nykyisin jo moni isompi marketti myy Urtekramin tuotteita. Myös mm. Ruohonjuuri. Jälleenmyyjät löydät TÄÄLTÄ




Kommentit

Satu V sanoi…
Nyt rupesi nuo voipavut kiinnostamaan. Tarviikin katsoa kaupasta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmanennätys tahdissa Hula hula

Juhannus näissä merkeissä. 

Varmuudella ainakin Suomen ennätys..


Ihana Robin ja Hula Hula!


Hääjuhlan tarjoilu

Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...

Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.

Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.

Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.


Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 

Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.

Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on ma…

Loput vihreät ja Silpputehtaalle

Vielä kerran näitä vihreitä atc-kortteja silpputehtaan haasteeseen ja Belgian vaihtoon.
Ovat siis uusia, mutta samaa sarjaa, kuin jo nähdyt.


Kuten aiemmissakin, myös näissä korteissa on tuunattuja tanssiasusta tippuneita paljetteja ja tölkin nipsuja. stanssikuviot kimalleliimalla koristeltuja. Tyttö korteissa on itse leimattu ja itse väritelty,

Taustana on itse tehty gelli plate-taidetta. Sabluuna on ollut apuna. Niin olen saanut tehtyä tasaiset pallot. 

Tekstin leimasin. Atc-korteissa ja etenkin näissä tämän tyylin korteissa saa olla tahroja ja ns. rosoisuutta ja se vaan lisää mielenkiintoa. siksi näihin vedän vapaalla kädellä ja nopeammin esim. reunat. 

Tosiaan kaikki nämä kortit ovat jo Belgiassa, joten vaihtoon en niitä voi laittaa. Seuraava satsi tuleekin vaihtoon Suomeen, mutta en vielä ole ihan varma, mitä niissä on. Sen tiedän, että atc-kortteilu jatkuu edelleen.