Siivousvälineitä Suomesta ukrainalaisille

Ukrainan sodan vuoksi jo yli miljoona ukrainalaista on joutunut jättämään kotinsa sekä rakkaan kotimaansa taakseen. Mikään ei Ukrainassa ole enää niinkuin ennen. Kukaan ei ole niinkuin ennen.


Täällä Suomessa erilaisilla keräyksillä kerätään lahjoituksia, jotta pakolaisten välttämättömistä elintarpeista pystytään huolehtimaan Suomessa. Joissakin keräyksessä kerätään rahaa, joissakin ruokaa ja perus tarvikkeita. Valitettavasti huijareitakin mahtuu aina mukaan kriisien sattuessa. Kannattaakin lahjoittaa tutuille organisaatioille sen sijaan, että joku vain soittaa ja haluaa tilinumerosi.

Me olemme varmistaneet avun perille menon sillä, että olemme ensin keränneet tarvikkeet ja ruuat itse ja olemme kuljettaneet itse ne porukassa suoraan ukrainalaisille. Samalla olemme nähneet, mitä oikeasti tarvitaan juuri nyt.

Kun meille selvisi, että suuri tarve on siivoustarvikkeista, päätin siltä istumalta kerätä seuraavan kuorman siivoustarvikkeista. Niinpä aloin kerätä Akron tuotteita kasaan itsekin hyväksi, laadukkaaksi ja tarpeellisiksi toteamistani tuotteista. Samalla mietin, kuinka näppäriä tuotteita ne ovat kotiin, mökille tai tulijaisiksi. Koronakaranteenissakin voi voinnin mukaan tehdä jotain hyödyllistäkin, kuten vaikka siivota ne kaapit, sauna ja autotalli.

Minun suosikkini ovat:


Hauska, myös lapsia siivoamaan kannustava moppikäsine, Siivoustassu.


Joka kodin tarpeellinen peili- ja ikkunaliina, jolla pyyhit niin peilit kuin lasipinnatkin.


Taikasieniliina, mikä on enemmän, kuin pelkkä pesurätti. Tämä teholiina on toiselta puolelta tehokas Taikasieniliina ja toisella puolella on pintojen kuivaamiseen soveltuva fleece.

Kokeile aina ensin pienelle huomaamattomalle alueelle, olipa kyse Taikasieniliinasta tai mistä tahansa Taikasienituotteesta, sillä Taikasienituotteet irrottavat lähes kaiken liasta maaliin ja lakkaan. Esim. Vahattua lattiaa ei pidä näillä pyyhkiä. Kun olet kokeillut, kestääkö pinta Taikasientä, huomaat kuinka suuri apu näistä on. Esim. Nykyaikaisten tiskipöytien pyyhintä saa pinnan kiiltämään ilman pesuaineita pelkän veden ja Taikasienen tai Taikasieniliinan avulla.


Korona toi tullessaan nenäliinatarpeen ihan erityisesti. Valkaisemattomat bambunenäliinat ovat pehmeitä ja luontoa kunnioittavia. Suosittelen.


Samoin käsidesi, suojakäsineet ja maskit tulivat suomalaisiinkin koteihin. Akron Eko-keittiökäsineet ovat riittoisassa ja kätevässä annostelupakkauksessa ja näitä käsineitä saa eri kokoisinakin. Käsineet ovat elintarvikelaatua, joten näillä voit käsitellä kalaa tai vaikkapasitruksia kuoria ja voit myös käyttää jalkojen voitelussa, siivouksessa tai käsilaukkuun mukaan ja painat hissin nappia ja avaat kaupan ovet kertakäyttöhansikkaiden avulla keräämättä pöpöjä omiin käsiisi. Kyllä näillä remppaakin tekee tarvittaessa. Käsineet ovat kirkkaat ja tilavat eivätkä ihoa myöten, joten helppo pukea ja riisua.


Voinpa sanoa, ettei minulla ole yhtä ainoaa Taikasieni-suosikkia, mutta joka kerta kun lahjaa laitan siivousvälineistä, löytyy paketista ihan perus Taikasienikin. Ellei jopa useampi.


Suomalaiset ovat olleet kautta aikojen avuliaita. Niin myös nyt. Nyt halutaan auttaa ukrainalaista. Hyvä niin. Koskaan ei voi olla varma siitä, ettemmekö me jossain vaiheessa tule tarvitsemaan apua.


Vaikka vastaanottokeskuksissa ei ole yleensä mahdollisuutta käsitellä isoja määriä tavara- ja vaatelahjoituksia, voi niitä tarjota Esim. Facebookissa avuntarjonta ryhmissä tai kysyä paikallisilta järjestöiltä tai ilmoittaa itse. Yleensä vaateapu on täytetty heti, mutta huonekaluja ja ruokaa tarvitaan siinä missä konkreettista apua asiointiin, huonekalujen kasaamiseen jne.
Jos haluat tarjota materiaalista apua, voit ilmoittaa siitä Suomen Punaiselle Ristille. SPR kokoaa tietoa tarjolla olevasta avusta viranomaisten käyttöön.

LUE lisää pakolaisten auttamisesta Sisäministeriön sivulta.

Tuotteet: Akro / Taikasieni pr-näytteet ja itse ostetut

Kommentit

Pienillä teoilla on suuri vaikutus. On mahtavaa, että kaikki meistä voivat jotenkin auttaa Ukrainan pakolaisia. Mukavaa sunnuntaita sinulle Viltsu <3
Näin on. Yhdessä olemme vahvempia