Vaihdevuodet ja helppo kasvojenhoitorutiini

Postauksen tuotteet harjaa lukuunottamatta saatu ilmaiseksi Smartsonin kautta testiin. 

Menopaussi on suomalaisella naisella keskimäärin 51 vuoden iässä, mutta vaihtelu on 40:stä 60:een ikävuoteen. Tupakointi varhentaa menopaussia 1–2 vuotta. Vaihdevuodet voivat tulla aiemmin munasarjojen poiston, sädehoidon tai solunsalpaajahoidon seurauksena. Vaihdevuodet vaikuttavat myös kasvojen ihoon ja onkin tärkeää valita tuotteet tämän uuden ajanjakson mukaisesti. 


Kasvojenhoitorutiinit alkavat puhdistuksesta, olipa meikkiä tai ei, aamu tai ilta. Sillä on merkitystä millaisen puhdistusaineen valitset, jotta hoidat ihoasi parhaalla mahdollisella tavalla. Valitse puhdistusaine, joka sopii sinulle ja ihotyypillesi. Huomioithan sen seikan, ettei puhdistusaine ole sama asia kuin meikinpoistoaine, sillä meikinpoistoaine poistaa iholta vain meikin, mutta ei likaa tai öljyä.

Yleisimmät puhditusainetyypit:
  • vaahto
  • geeli
  • maito
  • micellar-vesi

Minun valintani on Vichyn Purete Thermale -puhdistusvaahto, koska ihoni suorastaan viihtyy siinä puhtaisuudessa, minkä ko. vaahto jättää jälkeensä. Olen keski-ikäinen nainen ja kauneudenhoito vaatii tuotteet ikääntyvän ihon hoitoon iän ja sairauden tuomien muutosten vuoksi. 

Vaahtoava, höyhenenkevyt
Pureté Thermal Cleansing Foam - eli puhdistusvaahto, poistaa tehokkaasti epäpuhtaudet  ja on vedellä huuhdeltava käytön jälkeen. Käytän kasvoharjaa vaahdon kanssa, sillä kasvoharja irrottaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnasta. Kevyesti harjaamalla poistuu myös tiukempaan jäänyt meikki. Harjaaminen myös stimuloi ihon pintaverenkiertoa ja basaalikerroksen kantasolut alkavat tuottaa uutta solukkoa kuolleen, poistetun solukon tilalle. Tällä on ikääntymisen merkkejä ehkäisevä vaikutus.
Puhdistusvaahto sopii normaalille ja sekaiholle. Olen kirjoittanut postauksen yksistään tästä tuotteesta ja sen löydät klikkaamalla tästä.


Kun kasvot ovat puhtaat,  kuivaan ne hellästi pyyhkeeseen taputellen. Sen jälkeen voin laittaa lemppari seerumia aamulla tai pelkästään Vichyn Neovadiol päivävoidetta, tai yöksi Neovadiol yövoidetta. Levitä voiteen kasvojen sekä kaulan iholle.  


Neovadiol Peri-Menopause-päivävoide tekee ihosta täyteläisemmän ja kimmoisamman. Voide on kehitetty nimenomaan vaihdevuosi-ikäisille naisille. Peri-menopause-päivävoide sopii kuivalle iholle. Voide sisältää Proxylanea, Cassiauutetta ja hyaluronihappoa. Tämä päivävoide kompensoi vaihdevuosi-iän näkyviä vaikutuksia ihossa. Se selkeyttää kasvojen piirteitä ja vaikuttaa kohdistetusti ihon kimmoisuuden menetykseen ja ihon veltostumiseen. Lisäksi vielä ko. voide tasoittaa ihon sävyä ja kiinteyttää ihoa. Neovadiol Peri-Menopause-päivävoide on hypoallergeeninen ja se on  testattu ihotautilääkärin valvonnassa.


Neovadiol Peri-Menopause yövoide sopii erityisesti normaalille ja sekaiholle, on tarkoitettu vaihdevuosista kärsiville naisille ja voide tekee ihosta täyteläisemmän ja virkistää ihoa naisilla, joilla esiintyy kuumia aaltoja vaihdevuosien aikana. Koostumus kompensoi vaihdevuosien näkyviä vaikutuksia ihossa.  Koostumukseltaan miellyttävä geelivoide ravitsee tehokkaasti ihoa ja antaa välittömän raikkauden tunteen. Miellyttävä, kevyt tuoksu mahdollistaa hajuvesien käytön tai toki olla freshinä ilman hajusteitakin.

Yövoide sisältää Proxylanea, Cassiauutetta ja LHA:ta. Voide virkistää ihoa välittömästi -2,7 °C viilentävällä vaikutuksella ja sen tuntee jännänä viilentävänä kihelmöintinä. Aamulla iho tuntuu sileämmältä. Yövoide vaikuttaa kohdennetusti ihon täyteläisyyteen. Voide myös selkeyttää kasvojen piirteitä ja tasoittaa ihon sävyä. Herkälle iholle tarkoitettu yövoide on hypoallergeeninen ja se on testattu ihotautilääkärin valvonnassa. Käytäthän voiteita vain aina ensin puhdistetulle iholle. Tehokkaat ja hellävaraiset puhdistustuotteet kaikille ihotyypeille, jopa herkimmällekin iholle. Kaikki tuotteet sisältävät Vichy Thermal Spa -lähdevettä jättäen ihon puhtaaksi ja raikkaaksi.


Kasvojenhoitosarja, joka on kehitetty kompensoimaan vaihdevuosien näkyviä merkkejä iholla.


LUE myös postaukseni aiheesta Vichy  48h tahroja vastaan antiperspirantti . 


Kommentit

Iho on kyllä vaihtarioireiden alettua tullut entistä kuivemmaksi ja olenkin panostanut nyt tuotteisiin, joilla saan ihoon mahdollisimman paljon kosteutta. Hyviä nämä Vichyn tuotteet. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Viltsu <3
Ihon muuttuminen vanhetessa on aikamoinen ongelma. Joskus joutuu hakemalla hakemaan uutta ihonhoitorutiinia. Olen viime kuukausina kirjoitellut tästä omassa blogissani. Minulla on vielä ongelmana syöpähoidot ja etenkin niiden aikana saaduista lääkkeistä kortisoni, joka ohentaa ihoa ja saa poskiin kasvamaan epämääräistä karvoitusta, aiheuttaa iholle punoitusta pahentamalla couperosaa ja kirsikkana kakun päälle se aiheuttaa vielä kipeitä finnejäkin, joista olisi luullut tässä iässä jo päässeen eroon. Aikamoista tasapainoilua noitten kosmetiikkatuotteiden käytön kanssa ollut siis viime aikoina.
Anonyymi sanoi…
Vaikka kuinka on lempparituotteet löytyneet joskus, on ne vaihdettava vaan uusiin ajan myötä. Niin se vaan on. Iho muuttuu ja tarpeet muuttuvat. Ihanaa viikonloppua sinullekin.
Anonyymi sanoi…
Tiedämme siis kumpikin mitä on vaihdevuosioireet ja sairaus. Huokaus. Onneksi on näitä laadukkaita tuotteita, jotka saavat ihon paremmaksi.