Villi puutarha -kirja

Esittelyssä Villi puutarha-siirtokuvakirja, jonka sain arviointikappaleena Otavalta. 


Tänään tutustutaan kirjaan, jota ei lueta  vaan sen tarina tehdään itse kukka kukalta, lintu linnulta jne.  Tähän kirjaan et tarvitse olla kirjailija, taitava piirtäjä etkä edes tarvitse osata askarrella. Riittää, kun sinulla on esim. Kynä tai jätskitikku, pieni kolikko tms millä voit raaputtaa samoin, kuin arpojakin raaputtaisit. Värikynät, joilla värität vasemman puoleiset sivut. Lisäksi tarvitset juuri sen tunnetilan, joka sinut saa astumaan puutarhaan ja pohtimaan, kuinka kivaa olisi laittaa se kauniiksi. 


Kesä meni jo, mutta silti kesä on lämmön, värien ja kaiken sen elämänsä vuoksi oikeaa laatuaikaa.  Odotankin kesää takaisin. Olen innoissani siitä, ettei kesään enää ole pitkä aika. Ainoastaan seitsemisen  kuukautta. Kyllä aika menee nopeasti. Etenkin, jos tekee kesän itse jo etukäteen edes hetkittäin. 


Villi puutarha-siirtokuvakirja on ihana lahjaidea aikuiseen makuun tai vaikka lasten kanssa yhdessä puuhailuun. Minulle tämä on terapiaa ja hetki käsillä tekemistä ilman liian suurta kuormitusta kipukroonikolle. Hetki olla lähempänä kesää. Eri tunnetilojen tasaamiista. Jos olen hermostunut, jännittynyt, suuttunut, ahdistunut kivuista tai pursuan intoa, mutta kroppa ei anna puuhastella sen suurempia.  Kirjassa luodaan itse omat villit puutarhamme sivu ja aukeama kerrallaan. 


Kirjan mukana tulee jokaiseen aukeamaan kuuluvat siirtokuva-arkit. Arkit ovat runsaita ja isoja, joten puutarhoista saat halutessasi tehtyä runsaskukkaisia, eloisia ja just sun näköisiä.  Kirjan kuvat ovat taidokkaan Bethan Janinen käsialaa. Hänen luomuksiaan voit maailmalla nähdä niin kankaisssa kuin tarroinakin ja kaikkea siltä väliltä. 


Kirja kertoo sinulle kuvin ja tekstein ohjeet, kuinka homma toimii käytännössä. Ihanaa, kun voi istuttaa kukkia ja kutsua lintuja puutarhaan ilman, että pitää mullassa myllätä liaten kädet tai että joutuisi miettimään mikä siemen sopii mihinkin ja mikä mukula on just paras tähän maaperään. Eikä tämän kirjan kukkia tarvitse lannoittaa eikä kastella! Linnutkin tulevat paikalle kunhan saan vain puutarhan alulle ja ulkona voi ihan yhtälailla olla lumisade tai paahtava helle. 


Jokaisella aukeamalla on sekä värityskuva että valmiiksi väritetty kuva. Kuvat ovat pareittain samaa teemaa. Värikkäästä puuttuu jotain. Aivan oikein! Sinä täydennät kuvan oman mieltymyksesi mukaisesti. 


Kirja pitää sisällään kaikenkaikkiaan 11 upeaa puutarhamaisema-aukeamaa. Eli 11 isoa värityskuvaa ja 11 isoa siirtokuvasivua. Mukana ovat mm. Kesäniitty, japanilainen puutarha, lammenranta sekä  kaktustarha. 


Lisäksi mukana on seitsemän isoa siirtokuva-arkkia, joissa yhteensä satoja kuvia kukista, lehdistä, linnuista ja perhosista. 


Sinun ei tarvitse itse tietää eikä etsiä netistä googlaamaalla mikä kukka käy mihinkin puuhun tai pensaaseen, sillä jokaisen kuva-arkin yläreunassa on eri värinen lehti. Sama lehti ja väri löytyy siltä aukeamalta alareunasta, johon juuri se arkki on tarkoitettu. Jollain arkilla on kahdelle sivulle kuvat. Silloin nekin on eroteltu. Loppupelissä se olet kuitenkin sinä, joka tämän kirjan kukittaa, joten vain mielikuvituksesi on rajana.  


NÄIN SIIRRÄT SIIRTOKUVAT VILLI PUUTARHA-SIIRTOKUVAKIRJAAN:


1. Avaa se sivu, johon haluat siirtää kuvat.


-Mallikuvassa näet vain sivun alanurkan, et koko sivua. Näin sain kuvattua parhaiten koko kuvasarjan vaiheet läheltä. 


2. Ota se siirtokuva-arkki, joka vastaa lehden sävyltään kirjan sivun alanurkassa olevaa  lehteä. 

3. Hahmottele arkkia sivun päällä siirrellen ja käännellen, minkä kuvan haluat ja mihin siirtää. 


4. Pidä toisella kädellä arkki sivua vasten paikoillaan kevyesti tai käytä vaikka helposti irroitettava washi- eli paperiteippiä apuna. 
Toisella kädellä raaputa tai piirrä esim. tylppäpäisellä lyijykynällä kuvan päältä, jonka haluat kirjan siihen kohtaan siirtää. Paina hieman kovempaa, kuin jos normaalisti kirjoittaisit. Kuva irtoaa ja liimautuu  vain, kun käyt sen kohta kohdalta läpi reunoja myöten ja tarpeeksi kovaa painaen. 
-Älä käytä tavallista teippipalaa arkin kiinni pitämiseen, sillä se saattaa repiä kirjasta pinnan pois. Washi ei sitä tee. Washiteippejä löydät esim. Askartelukaupoista, joistakin marketeista, joistakin kirjakaupoista jne. 

-Älä paina kädellä liikaa kuvien päältä, sillä kuvat irtoavat arkista liikaa painaen ja vioittuvat. Myös liian terävä esine rikkoo arkin ja kuvan. 


5. Kun olet raaputtanut kuvan kauttaaltaan, kurkkaa vähitellen arkin alle, onko kuva kokonaan irronnut ja liimautunut kirjaan. Jos on, voit nostaa arkin pois. Jos taas jokin kohta on vielä irti kirjan pinnasta, paina arkki takaisin alas ja raaputa kuvaa lisää.


6. Voilá! Sinulla on nyt ikioman kirjan aloitus valmis. Jätkä samaan malliin muidenkin kuvien ja sivujen kanssa. 

Mitäs tykkäät? 

Laittaisitko tällaisen kirjapaketin nimikorttiin oman vai jonkun toisen nimen? 

Onko sinulla raaputuskuvista kokemusta? 

Kerro vaikka kuulumisesi, ruusuja tai risuja, toivepostausideoita, voittiko sun mielestä oikea henkilö Big brotherin  tms. 
Muistetaan asiallisuus. Kirja on Otavalta saatu arvostelukappale

Kommentit

Aurinkokujalla sanoi…
Kaikki uusi on aina tervetullutta.
Joutuisin varmaan laittaa oman nimeni, koska en tiedä ketään toista joka pitää puutarhailusta yhtä paljon kuin minä?
Ehkä joskus lapsena tuli purkan mukana raaputuskuvia mutta ei muuten ole kokemusta.
Mukavaa maanantai päivää sulle.
Taitaisi tällaiseen tulla minun oma nimi :)
Meidän äiti tykkää puutarhailla, mutta siirtokuvat sun muut on se mun juttu. Töissä olen viimeksi siirtänyt kuvia ikkunaan, mutta siitäkin on aikaa jo päälle vuosi.
Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Majan Molla sanoi…
Siirtokuvia olen muutaman käyttänyt korttiaskartelussa. Tuo kirja olisi ihan nappivalinta, kun kaipaa jotain uutta aivot narikkaan tekemistä. Kun kaivelee omia varastojaan ja käyttää kaikkea haalittua pois, olisi välillä kiva puuhailla uuttakin.
Nyt ei postikaan kulje ja oma olotila ei oikein ole kaupossa luuhaamisen tasolla, mutta laitan tuon muistiin.
Kiitos sinulle ja kaikkea hyvää!
No olipa aika mielenkiintoinen kirja. Toi kävis vaikka itselleni tai lapsenlapselleni. Onkohan toi kallis ? tiedätkö sen hinnan ?
Itse itselle ostettu lahja on varma valinta. Suosittelen.
Mukavaa tiistaita.
Ainakin Suomalaisessa tämä on 14,95€.
Sä oletkin taitava sommittelija, joten hyvin näen sut tämän ääressä.
Nimenomaan. Ei aina pidä olla ajatustyötä. Ahkeruutta ei ole ylikuormittuminen, vaan taito myös kerätä voimia välillä.
Monet kaupat toimittavat esim. Dhl,postnord, matkahuolto ja ärräpalveluinakin.