DIY JOULUKALENTERIT

 paloja, pähkinöitä, rusinoita tms päälle. Ota yksi konvehti päivässä sitä vähän parempaa joulukalenterisuklaata.


2. Lumihiutale/jääkide-joulukalenteri
Muistatko vielä ikkunoihin leikattavat lumihiutaleet? Paperi taitellaan useaan osaan ja leikataan hiutaleet muotoonsa. Netti pursuaa ohjeita näihin ja samalla idealla saa tehtyä myös jääkiteitä.


Jos 24 hiutaletta ja kidettä on liikaa, voit toki tehdä muitakin seinä- ja ikkunakoristeita. Esim. Punatulkkuja, enkeleitä, tonttuja... Tai laajenna askartelua myös pöytäkoristeisiin, kuusen koristeisiin ja roikkuviin, kuten esim. Himmeli tai jouluinen mobile.3. Pussikalenteri
Tee 24 pussia, joissa numerot päällä ja sisällä jotain pientä. Tällaisiin käy pussien koosta riippuen mitä vain. Askartelu- ja koulutarvikkeet, hiuspompulat, jalkakylpytabletit, makeiset... 


4. Korttikalenteri
Onko postcrossing tai atc-vaihto saajan mieleen? Tai haluatko ihan muuten vaan antaa tai kerätä itsellesi 24 ihanaa ostettua tai itsetehtyä korttia, miksei kirjeetkin käy? 

Kortteihinhan voi kirjoittaa runoja tai mietelauseita, ajatuksia hänestä tai jättää kortin tyhjäksi, niin siinä on 24 käyttökorttia. Kirjeitä voit kirjoittaa vaikkapa 6 ekaa kuukautta 2 per kuukausi itsellesikin. Puolen vuoden päästä sitten avaat ne yksitellen. 


5. 24 Lahjaa
Rakastaako kalenterin saaja lahjoja? Hanki 24 asiaa pakettiin ja anna tämä lahjakalenteri joululahjaksi etukäteen. Sinun ei tarvitse antaa 24 kallista lahjaa, vaan mieti mikä ilahduttaa saajaa. Voit paketoida esim. Hiuskoristeita, suihkutuotteita, teetä, itse leivottuja pipareita,...
 yksi kiva idea on ostaa settejä, joista saat pakkaukset avaamalla useampaan luukkuun jotain pienempää. Tai virkkaatko isoäidin neliöitä ja jemmaat tarvikkeet mukaan jotta niistä saa aattona kasattua itse esim koristetyynyliinan tai huivin. Keräilijälle voit tehdä 24 magneettia itse tai jos hän rakastaa koruja, tee 24 korua joista saa monta uutta korusettiä.


6. Kierrätyskalenteri
Arvostaako hän kierrättämistä? Siinä tapauksessa mieti jokin teema, kuten Joulu tai Vintage, retro.. ja kerää kirpputoreilta 24 ihanaa teemaan sopivaa tuotetta. Toki voit kerätä ilman teemaakin, mutta pidä mielessä saajan maku, mitkä asiat hänelle sopivat kotiin. Katso myös, että tuotteet ovat ehjiä ja puhtaita. Muutenkin käyttökelpoisia. Kukaan ei halua turhakkeita kotiinsa, kuten 24 kissafiguuria, jos vihaa kissoja eikä rosoreunaisia ja mönjän peittämiä juomalaseja.


7. Piparkakkukalenteri
Muistan kun ala-asteella meillä oli joka vuosi piparkakkusydän joulukalenteri. Joka päivä joku sai yhden. Miksikäs tätä ei voisi käyttää yhä, isonakin. Paketoi piparkakut vasta sitten, kun kuorrutteet ovat täysin kovettuneet. Voit paketoida piprut sellofaaneihin tai paperipusseihin. Jos pipareissa on reikä yläosassa, ne voi laittaa silkkinauhalla roikkumaankin.  Koristelussa voit käyttää myös suklaakarkkeja, marmeladia, tms. 


8. Narulle ripustetut luukut
Mieti ensin, mitä haluat paketoida luukkuihin ja miten. Hanki 24 pyykkipoikaa ja pitkä pyykkinaru. Mittaa narun pituus viimeisenä, kun tiedät, paljonko tilaa luukut vievät. Tee narun molempiin päihin ripustuslenkit. Laita nyssäkät pyykkipojilla narulle roikkumaan. Tähän soveltuvat myös esim. Nuken vaatteet, valokuvat, arvat, paperikarkit,... Ei mitään liian painavaa. 


9. Kuusen pienet koristeet
Joulukuusen koeisteita myydään niin setteinä kuin irrallisinakin. Tee oma sekoitus ja laita ne paketteihin tai isoon pussiin tai rasiaan, josta voi nostaa yhden päivittäin sokkona. 


10. Etsivä löytää
Haluatko laittaa lapset etsimään luukkunsa? Silloin tämä on se sopiva ratkaisu. Tee 24 aarrekarttaa kodistasi tai sanalliset vihjeet. Piilota ylläri lasten mentyä nukkumaan ja anna vihje aamulla. Näin yllätys ei mene pilalle etukäteen. Tämä sopii myös heille, jotka muuten avaisivat kaikki luukut salaa etukäteen. 


Minkälainen joulukalenteri sinulla on? 
Tai oli aiemmin, vaikka lapsena? 
Minkälaisen haluaisit? 

Lue myös aiheeseen liittyviä postauksia : 


  1. Virkatut lumihiutaleet
  2. Joulukalenteri luukku 12 ATC ja piparkakut ja ohje pipartalon tekoon
  3. Joulun ihanimmat rasiat ja tutoriaali


Tähän loppuun vielä muistutan arvonnasta, joka päättyy pian. Lisäksi marraskuun atc-haaste on päättymässä. 


Ps. Muistathan  saapua katsomaan blogijoulukalenterini joulukuussa. Paljastus: Minulla on nyt myös teejoulukalenteri. 

Kommentit

Mun on pakko testata tuota lumihiutaleen tekemistä, kiitos vinkistä <3

Suositut tekstit