jää-telö ohje

Herkulliset hedelmäpuikot, yhteistyössä Mastermark brands 


Kuka väittää, että jäätelö kuuluu vain kesään, tortut vain jouluun tai ettei terveellistä herkkua ole olemassakaan? Pötyä! Tänään todistan terveellisen herkun, jää-telön, olevan olemassa. Käytän siihen vain Mastermark brandsiltä saamiani Lekuen jääpuikkomuotteja, hedelmiä, basilikaa ja pakastinta. 


Tein meille Murusen kanssa hedelmäpuikot kahdella eri maulla. Halusin kokeilla terveellisiä herkkuja joita voi syödä niin aamulla kuin iltapalaksikin eikä lisättyä rasvaa tai sokeria ole. 


Molemmissa on  käytetty vesimelonipaloista painettuja kiekkoja. Tosi kätevää ja halutessaan voi jo tekovaiheessa maistaa jämiä. Mikäs sen parempaa. 


Lisäksi molempiin painoin suoraan banaanista kiekkoja. Tässä ei tarvitse olla täydellisiä renkaita, kunhan tulee tiivis putkilo. Toiseen laitoin lisäksi tuoreesta basilikasta revittyä isoa silppua. 


Itseasiassa ensikertalaisena täytin liian täyteen, joten molemmista päistä tursusi. Heh. Älä siis täytä aivan piripintaan. Pitäähän pohjan olla paikallaan ja kansi mennä kiinni. 


Puikot olivat vuorokauden pakastimessa. Luulen, että 8 tuntiakin voisi riittää. Kansi estää hajujen tarttumisen ja makujen muuttumisen pakastimessa.
Jätä jääpuikkomuotit toviksi pöydälle, kun otat ne sulamaan. Kunhan pinta hieman sulaa, saat muotit ja jää-telöt irti toisistaan. 


Näistä tuli tosi hyviä! Minusta vesimelonit olivat ihanan raikkaan makeita ja banaanit jollain tapaa jopa voisi sanoa kermamaisen makuiseksi. Murunen tykkäsi banaanista enemmän. Näitähän voi tehdä vaikka pelkästä banaanista tai vesimelonista koko puikon halutessaan.  Ovat kuumaan kesään toimiva juomapuikko ja talvikauteen terveellinen herkku. Suosittelen! Ja jos sulavat enemmänkin, lapsetkin tykkäävät.

En hyödy linkkien klikkailusta, mutta vinkkaan silti mistä näitä käteviä ja astianpesukoneessakin pestäviä muotteja myydään.

Vihreä jääpuikkomuotti TÄÄLLÄ ja punainen TÄÄLLÄ.

Materiaali PP-muovi. Ei sisällä BPA:ta.
Kestää lämpötiloja -20°C:sta +100°C:een.

Kommentit

Herkullista ja helppoa! Aitoja makuja. Tuollaisia jätskejä tehdessään tietää, mitä syö. Jää tosiaan lisätyt sokeri ja lisäaineet pois. Maukasta marraskuun jatkoa!
Vesimeloni on yksi suosikkini mehujäätelö mauista. Tosi kivoja nämä ja kiva kun voi valita omat lempparimaut näihin.
Leppoisaa iltaa sinulle Viltsu <3