Täytetty kirjekuori - askartelu

Osallistuin keväällä täytetyn kirjekuoren vaihtoon. Kuvat tässä.  Askartelin oman täytetyn kuoreni vaihtoparilleni, Marja-Riitalle omaan tahtiinik. Siihen tahtiin, mikä ei stressaa liikaa eikä aiheuta liikaa kipuja sairaaseen vartalooni. Kiitos erityisluvasta ja kärsivällisyydestä niin Marja-Riitalle, kuin Kortteja ja askartelua-facebook-ryhmässä vaihdon järjestäneelle Estherillekin.

 

Halusin kuoresta värikkään luontoaiheisen askartelun. Käytin apuna mm. runsaasti washi-teippiä. 


Kuoreen sujautin askartelumatskun, runon ja pikkuruisen nallen lisäksi 3 atc-korttia ja yhden tagin.  


Askartelutekniikat kuoressa
 • Teippiaskartelu
 • Mixed media
 • Stanssaus
 • Koruaskartelu
 • Perus paperiaskartelu
 • Piirtäminen
 • Korttiaskartelu
 • Punonta
 • Repiminen
 • Punch
 • Teema-askartelu
 • Gelli plate - askartelu 
 • Inka gold -maalaus ha -väritys
 • Kimalleliima koristelu
 • Embossaus
 • Kerrostus
Eli kyllähän sitä saa kaikenlaista mahtumaan yhteen työhön, jos haluaa. Silti hän, joka työtä katsoo äkkiä, voi ajatella, ettei se kovin monivaiheinen ole edes. Ei tarkoituskaan ole  tehdä sekamelskaa, jossa kaikki vaiheet kisaavat siitä keskenään, mikä työvaihe huomataan ensin. Minulle tärkeämpää tässä kuoressa on huomata luonto ja sen värikkyys. Työvaiheita siis riitti. Huonompina päivinä otin helmiä ja muita koristeita sänkyyn ja tein mm. Tämän koruriipuksen kuoressa olevaan kuoreen. 


Myös rei'ittely ja nauhan punonta onnistui selinmakuulla oikein hyvin. 


Kuoren koko ja paksuus mahtuu A5 kirjekuoreen. Se oli ajatuksenani. Painoa kun joka tapauksessa tulee äkkiä monikerrostettuun työhön. 


Luonto on täynnä eläimiä. Perhonen ja erilaiset ötökät ovat osa luonnon vilinää. 


Halusin täytettyyn kirjekuoreen myös Inka gold-metallivärjäystä. Inka gold on vahamaista väriä, jota voi käyttää erityisesti huokoisille pinnoille. Kuivuneen pinnan voi kiillottaa vaikka kankaalla. 

Haasteeksi osottautui se, etten ole askarrellut pitkään aikaan Inka goldilla, joten kaikki Inka gold-värini olivat purkeissaan kovaksi kuivuneina. Mietinkin vaihtoehtoja, joita keksin kaksi: roskiin tai yritän kosteuttaa värit sen verran, että maalaaminen onnistuisi. Useamman päivän/viikon kosteutussessiot toimivatkin ja väreistä tuli täysin käyttökelpoisia. 


Pieni kirjekuori on kasattu mm. Kalenterikirjan sivusta, stanssikuvioista ja koristelin vielä sen mm. nauhalla. 


Mitä sinä olet mieltä tällaisesta monivaiheaskartelusta? 

Entä lopputuloksestani? 


Minusta tätä kokonaisuutta oli kiva tehdä, mutta kiitos Seran, äärettömän raskasta. Siksi aikaa meni ja työ odotutti. Päädyinkin siihen, etten enää voi osallistua haasteisiin, ellei minulla ole valmiina vaikkapa atc-vaihtoon kortteja. En halua että minua odotetaan kuukausi kaupalla, vaikka se ei saajaa haittaisikaan. Olen kuitenkin iloinen tästä mahdollisuudesta ja että sain tehdä täytetyn kirjekuoren, mikä olikin minulle ensimmäinen kerta. Paljastan sen, että kuori näytti eriltä aluksi, mutten lopussa ollut tyytyväinen siihen, joten tein tämän uudestaan.  


Unohdin tyystin ottaa kuvat kahdesta atc:sta joten Marja-Riitta kuvasi ne minulle. Kiitos! Hänen luvallaan julkaisen kuvat korteista tässä seuraavaksi. 


Postaus, jossa on saamani täytetty kirjekuori, löytyy tästä linkistä: klik


Kuori ja kortit ovat jo vaihdettu. 

Kommentit

No wautsi mitä värejä ja tekstejä. Suosikkini taitaa olla tuo there is beauty in simplicity <3
Vau, olet taitava askartelija! Monivaiheisella tekniikalla saa upean tuloksen. Hyvää viikon jatkoa sinulle <3
Silkku sanoi…
Ihana vaihto! Ja ihania juttuja sinne teit, wau!! Kyllä on textuuria, värejä ja kaikkea ihanaa isolla i:llä :)

Mietin tuossa kun puhuit Inka Goldeista, niin minulla on myös kuivunut ja kun olen niitä vedellä/ vauvapyyhkeellä/ glyserolilla pehmentänyt ovat vetäneet homeeseen. Onko sinulla ollut ne homeessa? ja miten olet ne saanut elvytettyä?

Voimia ja halauksia sinulle, jotta jaksaisit sairautesi kanssa ❤
Oi, kiitos Tarja. Kiva kuulla. Olen neitsyt horoskoopissa ja se näkyy siinä hyvin, etten meinaa millään olla tyytyväinen omiin töihin. Vaadin liikaa itseltäni. Sen vuoksi palaute onkin silmiä avaavaa. Sen sijaan se, mitä toiset tekevät, ei aiheuta minussa samoja vaatimuksia. Nautin aivan kaiken tasoisista töistä. Näen sen, kuinka on yritetty, tehty, nähty vaivaa, annettu tunteet mukaan työhön. Eikö olekin hassua! Voisinpa vaan nähdä omat työni yhtälailla ulkopuolisen silmin.
Mukavaa syyskuuta sinulle.

Kiitos. Tätä oli kiva tehdä. Ei ollut yksitoikkoista.
Kauanko sinulla meni Inka goldin homehtumiseen? Tarkistin molemmat purkit nyt ja kummassakaan ei ole hometta. Toinen purkeista on kostutettu noin 3kk sitten, toinen on "tuoreempi".

Minulla Inka goldit ovat puhtaita, puhtailla välineillä otettu purkeista. Se on yksi hyvin tärkeä seikka, sillä epäpuhtaudethan voivat herätä henkiin homeena.
Nyt tein viiltoja ja murskasin lopulta massan, sen jälkeen kostutin vedellä, sekoitin "sulaksi massaksi"ja kansi kiinni. Vettä en laittanut paljoa, eli massa ei lillunut liejussa, vaan oli märkää. Seuraavana iltana vesi oli imeytynyt ja vaikkei ihanan sileää tehdasmassaa ollutkaan, oli massa silti käyttökelpoista. Annoin olla reilun viikon verran, ennenkuin käytin sitä työhön, mutta koevedoksia tein paperille, jotta näin, toimiiko. Toimi. Toimii yhä.

Nyt jatkossa aion käyttää kosteaa meikkisientä, huom. Puhdas uusi, silloin tällöin kostuttajana, sillä sen saa kätevästi purkkiin ja kansi kiinni. Vanulappuja en uskaltaisi käyttää, sillä niistä voi irrota nöyhtää. Käytän mieluiten synteettistä sientä, joka ei altista homeelle.

Auttoiko tämä vastaus?


Silkku sanoi…
Juu auttoi, kiitos paljon. Minäpä kokeilen :) Tuo homehtuminen on ihan yleistä noissa vahoissa johtuu jotenkin siitä kun ne on ilman kanssa tekemisissä.

Minulla on aina puhtaat kädet kun sitä käytän enkä ole paljon muuta käyttänytkään.

Vahat ovat olleet minulla jo monta vuotta veikkaisin n.5v ja hometta alkoi tulla n.1vuosi sitten.

Ihanaa että sinulla on ainakin vielä ihan puhtaat.

Suositut tekstit