Dentiplus Raikas rakastaa hampaitani

Pr-sample: Apteekkishop & omat ostokset


En edes muista, milloin kävin viimeksi kirppiksellä. Sen muistan, että silloin vielä pystyin kävelemään kyynärsauvaan tukien, kunhan en kovin kauaa kävelisi kerralla. Silloin ostin tämän ihanan Thaimaasta tuodun valokuvakansion. Kaikki sivut ovat käsin tehtyä paperia. En vaan vielä ole osannut päättää, tuleeko tähän runoja vai askarrellenko jotain näille sivuille voimien salliessa. 

Ideoita?

Siihen aikaan en tiennyt, ettei kaikkien hammastahnojen sisältö ole hampaille ideaali. Nimittäin aftojen takia käytin mitä vain vaahtoamattomia tahnoja ja hammaskiilteeni kärsi pahoin. Etenkin kun joudun käyttämään paljon lääkkeitä, jotka osaltaan heikentävät kiillettä. Hammaslääkärin neuvoja kuunnellen aloin perehtyä hampaisiini uudesta näkökulmasta. Nimittäin hammaskiillettä vahvistaen.  Tahnat tarkistin uudestaan ja fluoria pitää olla.  


Aloitin Apteekkishopista saamani Dentiplus Raikkaan käytön sillä idealla, että tästä voisi tulla uusi elämäntapani. Halusin hyvittää mokani itselleni ja hampailleni. Päätin, että jos hampaani antavat anteeksi, esittelen tuotteen sinullekin, mutta jos tämä on kuin söisi karkkia, jäisi purkki pimentoon ja viimeisekseni. Kuten jo arvaat, Dentiplus Raikas toimii! 


Minulla tämä purkki on kädenulottuvilla ja ruokailujen ja hampaanpesun  jälkeen otan yhden tabletin ja imeskelen sitä kunnes se katoaa kokonaan suuhuni.  Purkissa on jopa 180 imeskelytablettia ja jokainen Dentiplus Raikas imeskelytabletti vahvistaa hammaskiillettä ja lisää suun ja hampaiden hyvinvointia, jotta hampaillani olisi hyvä olla. Makukin on miellyttävä, eikä nimestä huolimatta ole verrattavissa edes kurkkupastilleihin. Tämän  antaa mielihyvin liueta suuhun makuaistia liiemmin häiritsemättä. Silti suuhun jää raikas maku.


Olitpa nuori tai vanha, eikö vain, että  tahdot pitää hampaistasi huolta niin hyvin kuin voit. Hymy ja hampaat tekevät sinusta luonnollisesti kauniin. Sitä sisältäisi säteilevää valoa eivät mitkään meikit tai hiuslisät ja tekoripset saa aikaiseksi. Aito kauniiden hampaiden valaisema hymy jää helposti mieleen. Se huomataan. Siihen ihastutaan. Upeat meikit ovat pois pestäviä, mutta se hymy, se on pysyvää jos huolehdit suustasi ja hampaistasi ja muistat muutenkin pitää itsestäsi huolta.


Dentiplus imeskelytabletit vahvistavat hammaskiillettä. Tällä hetkellä oikeanlaiset hammastahnat sekä Dentiplus Raikas ovat saaneet hammaskiilteeni vahvistunaan niiltä osin kuin se on mahdollista.  Hammaskiille suojaa hampaita reikiintymiseltä. Tuhoutunut kiille ei palaudu, joten sitä kannattaa suojella ihan oikeasti. Lievät eroosiovauriot voidaan korjata tilanteesta riippuen muovi- tai amalgaamipaikoilla, hammaslaminaateilla tai esimerkiksi keraamista tai kullasta valmistetuilla paikoilla. Laajasti vaurioituneiden hampaiden korjaus vaatii yleensä hampaiden ja purennan korjaamista esimerkiksi keraamisilla paikoilla tai kruunuilla.


Tiesitkö, että hammaskiille on lähes kokonaan mineraaleja?

Vaikka minä menetin osan kiilteestäni fluorittomuudella, sain onneksi paikkautettua vihlovat hampaat. Paikka ei kuitenkaan koskaan ole sama kuin oma hammas, joten sinun kannattaa lisätä päivärutiineihin näinkin helppo tapa kiilteen vahvistamiseen.

Ja nämä sopivat hyvin myös kuivasuisille. Syljen eritys lisääntyy imeskeltäessä eikä Dentiplussassa ole kuivattavia ainesosia.  Kaiken lisäksi miellyttävällä tavalla lempeä maku, raikas maku, saa suun tuntumaan raikkaalta ruuan jälkeen. Valmisteen sisältämät hammasmineraalit ja ksylitoli katkaisevat happohyökkäyksen syömisen jälkeen. Näin estetään myös hampaiden reikiintyminen. Apteekkishopissa on Raikas, Erittäin raikas sekä Lakritsi saatavana. Voit klikata linkkejä ihan huoletta. Minä en hyödy siitä millään tavalla. Nämä eivät ole mainoslinkkejä. Katsoin vain sinulle valmiiksi, mistä tuotteet löytyvät. Mainittakoon vielä, että tuote soveltuu myös lapsille, jotka osaavat jo imeskellä ja syödä  mm. Kovia makeisia yms.

Kyseessä on patentoitu suomalainen innovaatio


Muutokset hammaskiilteessä syntyvät pikkuhiljaa. Kiillevaurion oireet ovat yksilöllisiä. Useimmiten oireena on vihlonta erityisesti kylmien ruokien tai kylmän hengitysilman yhteydessä ja hampaan värin muuttuminen mattamaiseksi. Etuhampaiden kärjet voivat rispaantua ja hammas haurastuu, ja saattaa jopa lohjeta. Eroosio pitäisi saada pysähtymään heti alkuunsa, joten tärkeintä on ennaltaehkäisy.

Mikä kuluttaa hammaskiillettä?
 • Huono hampaiden harjaus 
 • Liian voimakas harjaaminen
 • Monet happamat ruuat ja juomat, esim. limut, energiajuomat, happamat mehut, makukivennäisvedet, monet alkoholijuomat kuten viini, ... 
 • Jatkuva napostelu
 • Kehon sisältäpäin tulevat hapot esimerkiksi refluksitaudin ja oksentamisen yhteydessä. Esim. Bulimia
 • Hampaiden narskuttelu
 • Vähäinen syljen eritys 
 • Syljen puskurikapasiteetti, eli syljen heikentynyt kyky laimentaa happoja 
 • Hampaiden harjaaminen heti happamien ruokien jälkeen. Odota vähintään tunti. 
 • Hankaavat hammastahnat, kuten valkaisevat tahnat 
 • Liiallinen hampaiden valkaisu
 • Liian kova hammasharja
 • Jotkut lääkkeet
 • Ei-niin-hyvät tavat, kuten pullojen ja pakkausten avaaminen hampailla, metalliesineiden pureminen, kynsien, kynien, jääpalojen, popcornin siementen yms pureskelu

Tässä ainakin osa syistä. On huomioitavaa myös, että iän myötä suu kuivuu. Samoin voi käydä myös nuoremmille, etenkin esim joidenkin lääkkeiden vuoksi. Pitkään jatkuneena kuiva suu voi aiheuttaa eroosion lisäksi hampaiden reikiintymistä, pahanhajuisen hengityksen sekä ongelmia suun limakalvoille. Syljen stimulointi on siis erittäin tärkeää. Dentiplussaa voi käyttää jopa 6 kertaa päivässä. 


Kommentit

Meillä on näitä työkavereiden kanssa yhteisenä töissä. Napataan aina ruokien jälkeen, ihan niin kuin lapsetkin syövät omia xylitol-pastillejaan.
Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Se onkin tosi hyvä tapa opettaa lapsille esimerkin kautta.