Hae tästä blogista

Ihana Erityisherkkyys - kirja

Erityisherkkä henkilö kokee ja aistii maailman voimakkaasti. Moni on saanut kuulla olevansa liian herkkä. Mutta mitä on hyvä ja ihana herkkyys? Entä millaisia elämyksiä erityisherkkä voi kokea taiteen saralla, keskustellessaan ystävän kanssa tai nauttiessaan seksuaalisuudestaan?
Näistä kerrotaan kirjassa Ihana herkkyys. Kirja on Suvi Bowellanin huippu ihana teos kauniiden värikuvien kera.


Suvi Bowellan on kouluttaja ja luontaishoitaja, joka itsekin on erityisherkkä. Hän kannustaa niin meitä erityisherkkiä kuin meidän läheisiäkin tutustumaan ja ihastumaan herkkyyden ominaispiirteisiin. Toisinaan tieto on oikeasti hyvästä, jotta voimme ymmärtää, mistä on kyse ja mitä mahdollisuuksien ovia asia voi avata meille.


Kirjan alussa kerrotaan mitä erityisherkkyys on. Näin ihan jokainen saa käsityksen siitä, mistä oikein on kyse. Sehän ei terminä ole kaikille tuttu ja muistan itsekin saaneeni tuta negatiivisesta palautteesta "erityisherkän kaapista ulos tultuani" tai jos pohdin, voisiko joku toinen olla hsp. (High sensitive person). Ajateltiin, että erityisherkkä ihminen on jokin helposti suuttuva, itseensä kaiken ottava hermoilija. Jokin loukkaus lähinnä. Voi ei.. Ei se sitä todellakaan ole! Erityisherkkyys on ennemminkin rikasta elämää kaikilla aisteilla!


Kirja pitää sisällään terveen minäkuvan, kehon kuvan ja mielen herkkyyden. Erityisherkkyyshän on kokonaisuus, eikä esim. Yksi luonteenpiirre. Lisäksi perehdytään uskomuksiin, superaisteihin, tunnepuoleen ja pääset lukemaan mm. Meidän erityisherkkien kuudennesta aistista eli intuitiosta, johon kuuluvat myös selväaistit. Selväaisteilla voimme lukea muita ihmisiä helpommin.

Teos on kattava tietopaketti erityisherkkyydestä. Sen lisäksi, että kirja käy läpi kehomme ja mielemme, kerrotaan siinä myös henkisyydestä. Saat myös runsaasti vinkkejä hyvinvointiin kaikilla osa-alueilla. Näiden vinkkien avulla voit löytää itsesi uudestaan kieltämisen ja patoutumien takaa, pystyt kuulemaan sydämesi ääntä paremmin, selviytymään arjen ärsykkeistä ja voimaan hyvin.Ihana erityisherkkyys sisältää esimerkkejä, joiden avulla voit ymmärtää hankalammatkin aiheet helposti ja löytää itsestäsi samoja oivalluksia aiheesta. Pääset itse kokeilemaan ohjeiden mukaan läsnäoloharjoituksen, löydät ravinnon voiman ja ennenkaikkea ohjeistus saada rauha itsesi kanssa. Tiedän kokemuksesta, ettei aina ole ollut helppoa hyväksyä olevansa erityinen, erityisen herkkä. Kun ymmärsin erityisherkkyyden ja aloin rakastaa itseäni sekä loin myötätuntoisen suhteen itseni kanssa, löysin tien yksinkertaisempaan elämään. Nyt on sinun vuorosi.


Tämä teos olisi ollut minullekin  helpotus ja avain ymmärrykseen itseni kohdalla jo kauan sitten, mutta vaikka jo tiesin ennen tämän kirjan saamista olevani erityisherkkä, kirja toi silti paljon uutta ja sellaista asiaa, joiden avulla tajusin että näinhän se onkin. Näin voin sisäistää erityisherkkyyden voimavarana entistäkin vahvemmin.

Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja erityisherkille ja heidän läheisille sekä ihan jokaiselle herkkyyteen taipuvaiselle ja aiheesta kiinnostuneelle. Sinun ei tarvitse olla erityisherkkä vaikka lukisitkin tämän kirjan. Voithan haluta ymmärtää aihetta tai saada lisätietoa. Upea lahjaidea myös, sillä nämä Otavan ja samalla Hidasta elämää-sivuston teokset ovat todella suosittuja lahjoinakin.


Kirja on Otavalta saatu arvostelukappale

4 kommenttia:

 1. Pakko lukea tuo kirja, sillä minä, tyttäreni ja Mimosa ollaan kaikki erityisherkkiksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on täydellinen kirja teille. Mimo tykkää kuvista, jos oikein arvaan. Meillä minun lisäksi toinen kissoistamme on hsp.

   Poista
 2. Voisin miettiä tätä kirjaa siskolleni lahjaksi, kiitos siis kirjavinkistä!
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
 3. Pitääpä lukea tämäkin! Näistä erityisherkkyyteen liittyvistä kirjoista saa aina jotain uuttakin itselleen. Kaks kirjaa oon jo lukenu aiheesta ja linkkaan ne mun kirjablogista tohon alas. Sais olla enempi vaan näitä kirjoja.

  https://kataroomankirjaimia.blogspot.com/2018/03/erityisherkka-ihminen.html
  https://kataroomankirjaimia.blogspot.com/2018/11/herkkyyden-voima.html

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Hyvinvointia joulukalenterista: Henkinen haastatteluni

"Se resonoi kauniisti sydämessä ja koskettaa lujasti sieluun. Silloin tiedän tulleeni kotiin..".  Kun avaan netin ja kirjaudun sis...