Perus popparit Light-versiona

Jokin aika sitten esittelin sinulle meidän uutukaisen pop corn - astiamme, jolla siis valmistetaan itse popparit mikrossa. Voit lukea tarkemmin esittelystä ja suklaapoppareiden ohjeen TÄÄLTÄ

Tällä kertaa jätetäänkin suklaat kauppaan ja tehdään tällä ihanalla Mastermarkbrandsiltä saamallani Lékuén astialla light-pop cornia. Terveellisiä pop corneja ilman lisäaineita ja haitallisia rasvoja, nopeasti ja turvallisesti mikrossa. 


Maailman ensimmäiset popcornit valmistettiin Meksikon ylätasangoilla kuumentamalla hiekkaa tulella, ja sekoittamalla maissinjyvät kuuman hiekan joukkoon. Asteekki-intiaanit käyttivät mausteina chiliä ja yrttejä. 

Me laitamme kulhoon maissin jyvät ja jätämme tällä kertaa öljyn pois kokonaan. 


Kansi päälle ja koko paketti mikroon. 


Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät. Minä testasin popparit ja erityisherkkänä ja henkisenä naisena olisin mahdolliset henget varmasti kuullut, mutta ei niitä jyvissä ollut kuitenkaan. Voimme siis hyvällä omallatunnolla alkaa nauttimaan poksumaissista. Ei rasvaa, ei suolaa, ei sokeria, ei mitään muuta kuin maissia. 


Meillä tosiaan tehdään irtojyvistä aina omat popparimme, eikä todellakaan enää millään muotoa palata takaisin joskus aikoinaan käyttämiimme pussi-mikropoppareihin. Tiedätkö edes, mitä mikropussit sisältävät?

Useiden mikropussien sisus on päällystetty perfluorokemikaaleilla.  Nämä kemikaalit kuuluvat vähentävän hedelmällisyyttä ja lisäävän useisiin syöpiin riskiä. Tehtailla pusseihin lisätään myös muita kemikaaleja, jotta se kestäisivät paremmin rasvaa. Nämä voivat aiheuttaa mm. kilpirauhasen häiriöitä sekä ADHD:ta.  Diasetyyli on aiheuttanut popcorn-tehtaiden työntekijöille keuhkovaurioita sitä hengitettäessä. Diasetyyliä käytetään mm. voin makua valmistettaessa.  Kuka tietää, onko maissit geenimuunnettuja?! Eläinkokeissa geenimuunnos on aiheuttanut kasvaimia, ruoka-aine allergiaa ja ruuansulatusvaivoja. Ihmisten kohdalla geenimuunnos on uusi asia, eikä vielä tiedetä, mitä se saa ihmisissä aikaan. Lisäksi on saatettu käyttää transrasvoja, jotka voivat aiheuttaa sydänoireita ja aiheuttaa hedelmättömyyttä. Eipä kyllä houkuttele moinen "herkkupussi". 


Itse kun tekee, voki valita millaiset popparit haluaa. Light-versioon ei tule suolaakaan, mutta halutessasi voit laittaa pikkuisen makua antamaan. Voit myös käyttää esim.  Basilikaa ja muita yrttejä silputtuna ihan pieneksi. Maissinjyvissä, 100 grammaa, on 64kcal. 


Maistuisikos sinulle tällainen kevyt herkku?


Astia pr-sample Mastermarks brands

Kommentit

Minä en niin poppareista välitä, mutta poika niistä kovasti tykkää. Tosi hienoa, että nämäkin voi valmistaa ilman öljyä!
Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Tästä ei poppareiden teko enää helpommaksi voi mennä.
Jaana H-V sanoi…
Minulle maistuisi, nam!