Tee oma joululahjasi ja korttisi

Joulu, joulu, joulu...
Malttamattomana kurkistelen ikkunoista, josko tonttujen silmäpari näkyisi ja taivaan kantta vilistäisi Petteri punaisen nenän loisteessa pukki rekineen ja lahjoineen tähtitomua jälkeensä jättäen perässä. Joulu saa minussa lapsenmielisyyden esiin.


Itse tekemällä saa aikaan vaikka mitä kivaa vastaiskuksi markettien muovisille elottomille esineille ja massatuotannolle. Tai ihan vaan kunnianosoitus lahjan saajalle. Itsetehdyn ei tarvitse olla mitään hirmu vaativaa tai kalliita materiaaleja, vaan juuri sitä, mikä kuvaa sinua ja lahjan saajaa.


Kuulinko oikein?
Sanoitko ääneen, ettet osaa askarrella mitään etkä tehdä käsitöitä?
Ajattelitko, että hyvähän se on minun sanoa, että käsillä voi tehdä lahjoja, kun itse askartelen?
No mutta! Annas kun mietitään yhdessä.


Paketoi pieni lahja kääreeseen, jonka kääreet olet itse tehnyt. Voit ottaa valkoisen tai vaalean ison arkin paperia, jonka koristelet itse. Se voi olla myös sanomalehden keskiaukeama. Voit värittää vesiväreillä tai roiskia maaleilla. Voit piirtää koukeroita vahaliiduilla tai kynillä tai liimata lehdistä leikattuja kuvia tai tekstejä.


Tai tee pakettikortteja tai joulukortteja. Nekin voivat olla täysin sinun itsesi tasoisia ja tyylisiä. Esimerkiksi kaunis kuva kartongilla ja vaikka valmis tarrateksti. Ei sen tarkoitus ole olla sinua stressaavaa, vaan hauskaa tekemistä ja sinun oma tekemä. Kun taitosi kasvavat ajastaan ja jos innostut askartelemaan lisää, voit koettaa lisätä erilaisia taustapapereita, paperi-tai silkkikukkia, nauhoja... Mieti mitä kotoasi löytyy ja kokeile tehdä kiva kierrätysmateriaaleista tehty kortti. Niillä minäkin aloitin askarteluni. Korttikuva tuossa alapuolella on surkea, tiedän, mutta se on vanha ja alkuajoilta askartelujani leikaten ja liimaten. Alusta jokainen aloittaa.


Netti pursuaa esimerkkejä juuri sinulle sopivaa tasoa ajatellen. Käytä kuvahakuna esimerkiksi sanoja; helppo joulukortti, christmas card diy tai Weihnachtskarte selbst gemacht. Suosittelen myös kuvapalvelimia, kuten Pinterest ja Instagram. Samoin paketointi-ideoita. Voit koristella paketin lahjanauhan sijaan vaikkapa juuttinarulla.


Mitä muuta sinä voisit tehdä lahjaan tai lahjaksi itse?

Katson 
joulukuusen kirkkaita nauhoja
ja palloja. 
Tähti kuusen latvassa
isän asentamana. 

Olen vasta pieni lapsi, 
ja tahtoisin koskettaa 
kaikkia niitä ihania esineitä 
ja koko joulukuusta. 

Kynttilät syttyvät äidin toimesta 
hopeisiin pidikkeisiin
ja liekit lepattavat hiljalleen, 
kuin enkelit. 

Mikä voisikaan olla 
kauniimpaa, 
kuin Joulukuusi jouluaamuna

-Viltsu-

Kommentit

Tykkään itse tehdä ainakin joulukortit. Yleensä teen myös jonkin pienen lahjan äidilleni ja isäpuolelleni. Pitäisikin tässä aloittaa jo jouluvalmistelut!
Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3
Anonyymi sanoi…
Woah! I'm really digging the template/theme of this
blog. It's simple, yet effective. A lot of times it's hard to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appearance.
I must say you have done a superb job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for
me on Firefox. Superb Blog!
Sinun askarruksiasi onkin kiva katsella. Hyvää viikonloppua
Mä rakastan joulukorttien tekoa, varmaan arvasitkin sen. Sukkien kutomista pukinpussiin.
nikkisa889 sanoi…
I am often to running a blog and i actually respect your content. The article has actually peaks my interest. I'm going to bookmark your website and maintain checking for brand spanking new information. online casino real money
Tuija,ihailen sun kädentaitojasi. En osaa neuloa, joten erityisesti sukkasi saavat huokaamaan ihastuksesta.
Eh.. I really hate all those random robots and their comments.